Met deze personages zou ik voor geen goud willen ruilen

Natuurlijk is het heerlijk om weg te dromen tijdens het lezen, en te verdwalen in de mooiste en meest intrigerende werelden. Hoewel het hartstikke leuk is om over al die werelden te lezen, is het ineens een stuk minder leuk als je je bedenkt hoe zwaar de levens van de hoofdpersonages soms zijn. Zo lijkt het me geweldig om op Hogwarts te zitten, maar Harry Potter heeft alles behalve een rooskleurig leven. Zo kon ik er nog wel een paar bedenken, en die zette ik voor jullie op een rijtje!

Katniss Everdeen – De Hongerspelen
Ik denk dat iedereen hier meteen aan moet denken als je iemand vraagt in welke wereld je níet wil leven. Panem lijkt me verschrikkelijk, met die oneerlijk verdeelde welvaart én natuurlijk het feit dat er elk jaar 24 jongeren de Arena in worden gestuurd om elkaar af te slachten. En Katniss heeft natuurlijk ook wel het nodige voor haar kiezen gehad in haar leven. Dus jep, met haar zou ik niet willen ruilen.

Beatrice Prior – Divergent
Over Beatrice hoeven we het volgens mij ook niet te hebben. Haar ouders worden in één avond allebei vermoord, ze leeft in een wereld waar ‘haar soort’ onderdrukt wordt en de regering is haar liever kwijt dan rijk. En ja, het einde van de serie ziet er natuurlijk ook niet heel rooskleurig uit voor haar :’).

Thomas – The Maze Runner
Ja.. Het leven van Thomas is alles behalve rooskleurig. Eigenlijk is het gewoon in elk boek even ellendig. Het labyrint en alles wat daarna komt is gewoonweg verschrikkelijk. Mede te danken aan de verwoeste wereld waarin hij leeft, maar ook aan de gebeurtenissen die hij meemaakt.

Lena Haloway – Delirium
Leven in een wereld waar de liefde beschouwd wordt als een ziekte. Dat klinkt in het eerste opzicht natuurlijk al als een nachtmerrie, maar als je je ook nog bedenkt dat Lena’s ouders op mysterieuze wijze overleden zijn én alles wat er met Lena’s leven na het eerste boek gebeurt is ook niet bepaald een pretje.

Tella Holloway – Water & Vuur
Tella is dan best wel stoer, en vergeleken met Panem valt de Zwavelloop ‘wel mee’, maar toch zou ik echt niet met Tella willen ruilen. De eerste helft van de Zwavelloop is eigenlijk nog best wel ‘mild’, maar het einde van het boek is echt luguber en ik zou echt niet in Tellas schoenen willen staan.

Malencia Vale – De Test
En de laatste van vandaag: Malencia Vale uit de Test! Net als Katniss heeft zij verschrikkelijke dingen meegemaakt en gezien tijdens haar race tegen de klok om te overleven. Ze heeft vrienden zien sterven en nog veel meer dingen die ik hoop nooit mee te maken.

Eigenlijk is het heel gek dat we juist zo van de boeken genieten die werelden bevatten waar wij voor geen goud in zouden willen leven. Maar misschien lezen we die boeken juist zo graag omdat ze zo spannend zijn, en omdat we ons niet kunnen voorstellen dat dat ooit echt zou bestaan.

Nu ben ik natuurlijk benieuwd: met welk personage zou jij nóóit willen ruilen?

9 gedachten over “Met deze personages zou ik voor geen goud willen ruilen

  1. Ondanks dat de wereld van Game of Thrones geweldig wordt beschreven én Jon Snow mijn favoriete karakter is, wil ik toch niet met hem ruilen… Als bastaardzoon van Ned Stark wordt er op hem neergekeken waardoor hij een lot kiest als Wachter op de Muur in het allerkoudste deel van het Noorden en dan is er ook nog het punt waarop hij wordt neergestoken… Nee dank je ^^;

  2. Behalve Nijntje zou ik volgens mij met geen enkel personage willen ruilen. Nijntje dus wel. Want die doet alleen maar leuk dingen! Behalve als ze naar het ziekenhuis gaat, maar dat loopt ook al goed af!
    Maar ik ben wel heel blij dat ik niet hoef te ruilen met de hoofdpersoon in The Martian. Helemaal alleen op de rode planeet… nope.

  3. Ik zou echt voor geen goud willen ruilen met Thomas, Katniss of Tris!!! Lijkt me echt vreselijk om in hun wereld te leven en de meest elendige dingen mee te maken! Ik heb echt medelijden met hun 😦 Ik zou ook niet willen ruilen met Mare uit ‘The Red Queen’. Wat zij allemaal moet meemaken…. echt erg.

  4. Ik wil best in Panem leven, ik ben toch al te oud om geselecteerd te worden voor The Hunger Games 😛 haha.. grapje! Ik zou met geen van de personages die je noemt willen ruilen. Super leuk artikel!

  5. Super leuk artikel en Hunger Games was echt gaaf. Met wie zouden wij voor geen goud willen ruilen? met onze leven gaat het zo goed, we zouden met niemand willen ruilen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s