Updated Bookmark Collection

Toen ik gisteren het studeren weer eens aan het uitstellen was, stuitte ik op dit artikel waarin ik mijn boekenleggers liet zien. Ik moest zo lachen, want toen had ik maar acht boekenleggers! Het zijn er sinds die tijd véél meer geworden, dus ik vond het hoog tijd om jullie eens een update te geven.

Boekenleggers collectie

In vergelijking tot andere boekenbloggers zal ik waarschijnlijk nog steeds wel weinig boekenleggers hebben. Ik heb bijvoorbeeld nog nooit iets besteld bij bookdepository (wil ik binnenkort wel gaandoen!), waar je hele leuke boekenleggers schijnt te krijgen. Maar toch ben ik trots op mijn bescheiden collectie.

Boekenleggers souvenirs

Op deze eerste foto staan alle boekenleggers die ik als souvenir heb gekocht. De bovenste komt uit Istanbul, de middelste uit Porto en de onderste uit Sirmione (Italië). Die onderste heb ik echt al zes jaar en ik ben zo trots dat ik hem nog steeds niet ben kwijtgeraakt (*klopt af*). Hij is wel al helemaal verbogen enzo, maar des de leuker is de herinnering. De prachtige boekenlegger met het kasteel erop komt uit Duitsland en heb ik van mijn vader gekregen. Wat een sprookje, dat plaatje! Jammer dat ik daar zelf niet geweest ben haha. Ik heb hem overigens nog nooit gebruikt omdat ik zo bang ben dat ik hem kwijt raak. Die daarnaast komt uit Dunster, Engeland, waar ik drie jaar geleden een rondreis maakte.

boekenleggers uitgeverijen

Af en toe krijg je bij boeken of gewonnen boeken ook een paar boekenleggers. Hier heb ik er niet zoveel van omdat ik deze altijd het snelste gebruik, want ik ben het minst bang om deze kwijt te raken. Je ziet hier boekenleggers van Divergent, de IJzerkoning, Dag 21, Kleermakerszit en Het onmogelijke leven.

2016-03-22 16.33.10.jpg

Ook bij dagjes uit zijn er wel eens boekenleggers te koop of gratis mee te nemen. De meest rechter heb ik gekocht in het Planetarium in Franeker. Die daarnaast kreeg ik bij een theatervoorstelling van Alice in Wonderland waar ik laatst met mijn vader heen ben geweest. Die daarnaast is obviously van het boekenfestijn en de meest rechtse komt van het Rijksmuseum!

boekenlegger planetarium franeker

De boekenlegger uit Franeker is van dat materiaal gemaakt dat als je het kaartje beweegt, de namen van de planeten tevoorschijn komen!

2016-03-22 16.35.25

De laatste foto is eigenlijk een beetje een mengelmoesje. De magnetische boekenleggers kreeg ik van mijn stiefzusje voor Kerstmis, die daarnaast komt van de boekenwinkel Adr. Heijnen in Den Bosch en de boekenlegger met mijn naam erop heb ik cadeau gekregen voor mijn negentiende verjaardag van Sanne!

Zoals ik al zei heb ik alsnog niet heel veel boekenleggers, maar ik ben wel heel blij met ze! Daarnaast raak ik natuurlijk ook wel eens een boekenlegger kwijt (snik), waardoor mijn collectie nooit helemaal op topniveau zal zijn. Ach, ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien!

Hoeveel boekenleggers heb jij ongeveer? 

11 gedachten over “Updated Bookmark Collection

 1. BOEKENLEGGERS ❤
  Ik werd gelijk blij toen ik je post voorbij zag komen hihi! Heb zelf ook al een post gepland staan voor volgende maand over boekenleggers. Ik ben echt een HUGE boekenlegger verslaafde hihi.
  Je hebt een mooie collectie!!! Vooral de souvenir boekenleggers zijn erg mooi zeg!!!
  Benieuwd wat je van mijn collectie vind straks hihi

 2. Ik heb eigenlijk helemaal geen boekenleggers.. Ik probeer altijd de pagina te onthouden waar ik ben geëindigd, maar dat gaat niet altijd goed haha. Misschien moet ik ook maar beginnen met boekenleggers. Jij hebt in ieder geval al een mooie collectie!

 3. Ik heb echt precies dezelfde magnetische boekenleggers van de HEMA, haha. Maar ik heb daarnaast er maar één, en die heb ik cadeau gekregen. Jij noemt dit een bescheiden collectie, maar ik vind het er aardig wat, hoor! Leuk 🙂

 4. Ik lees best veel vind ik zelf maar ik heb geen boekenleggers. Ik raak ze altijd kwijt :p. Bovendien leen ik veel boeken van de bibliotheek dus dan leg ik er gewoon een vouwtje in, dat vind ik dan niet zo erg. Maar als ik wel een boek heb gekocht probeer ik altijd te onthouden waar ik ben gebleven of gebruik een improvisatieboekenlegger. (een stuk krant ofzo).

 5. Ik heb welgeteld 1 boekenlegger, een aluminium machtige clip met de eerste letter van mijn naam. Voor de rest gebruik ik eigenlijk alles wat er maar binnen handbereik ligt: stukjes folder, pennen, paperclips, van alles. Vind het wel leuk om te zien wat er allemaal is (vooral die magnetische, superleuk!)

 6. Vroeger hadden ze in de bibliotheek bij ons altijd boekenleggers (zo’n kaartenmolen vol met allerlei verschillende). Heb daar echt heel veel uitgehaald… Maar tegenwoordig gebruik ik maar een paar mooie boekenleggers of anders mijn papiertje met spelfouten van het boek dat ik aan het lezen ben (aangezien ik spelfouten noteer in mijn recensies…) 😛

 7. Intussen meer dan 20.000 exemplaren, met als specialtiteit uitgegeven door bibliotheken wereldwijd, maar ik verzamel dan ook al bijna een halve eeuw. Afgelopen zondag vond de zevende nationale ruilbeurs voor bladwijzers plaats in Nuenen, met deelnemers ook uit België, Frankrijk en Duitsland. Daar veel nieuwe boekenleggers ‘gescoord’, zoals eind maart op de Leipziger Buchmesse (daar alleen al ruim 500 verschillende + een paarhonderd meegenomen als ruilobject).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s