Mijn moestuintje #1

Sinds een paar weken kun je weer moestuintjes verzamelen bij de Albert Heijn! Misschien weten sommigen van jullie nog dat ik vorig jaar heel fanatiek was met mijn moestuintjes, en dat ze ook aardig goed gelukt waren. Ik kon dus niet wachten tot ik weer kon beginnen met planten. Vandaag laat ik jullie mijn verzameling (tot nu toe) zien!

2016-03-21 11.40.43

De houder die je los kunt kopen, waar je al je moestuintjes in kunt zetten ziet er misschien niet heel charmant uit, maar ik vind het wel heel handig! Zo kun je namelijk precies zien welke je al hebt en welke je nog moet. En de houder is waterdicht, dus geen gehannes met elke dag schoonmaken omdat er overal water/potgrond ligt.

Tot nu toe heb ik al best veel verschillende groente verzameld: sperzieboon, augurk, courgette, radijs, rucola, sla(mix), rode biet, broccoli, wortel, peterselie en tijm. Er zijn er twintig in totaal, dus ik moet er nog negen! De peterselie, broccoli en augurk heb ik trouwens dubbel.

Ik geef mijn plantjes elke dag een beetje water door wat water onder het potje te gieten. Dus op de houder. Het water komt dan sneller bij de wortels en je beschadigt het plantje niet. Haha, ik ben vastbesloten om ze dit jaar nóg beter te verzorgen dan vorig jaar!

Mijn sperzieboon groeit trouwens als kool, als je goed kijkt zie je hem linksachter. Maar vlak nadat ik deze foto gemaakt had, ging ik hem verpotten.

2016-03-21 11.43.39.jpg

Kijk hoe groot hij al is! En dat binnen tien dagen! Haha, ik klink zowat als een trotse moeder bedenk ik me nu.. Maar ik vind het gewoon heel leuk om te zien als de plantjes groeien.

Albert Heijn moestuinpotjes: augurk en rucola

Ook de augurk en rucola zijn al boven de grond uitgepiept, en vanmorgen zag ik dat de courgette ook bíjna zover is!

Ik vind het in ieder geval heel leuk om de plantjes te verzorgen en hoop dat ik de andere negen ook snel aan mijn verzameling kan toevoegen! Ik zal jullie de komende weken een paar keer gaan updaten over de plantjes: wanneer ik ze verpot en kan oogsten en dergelijke!

Spaar jij moestuinpotjes van de Albert Heijn?

10 gedachten over “Mijn moestuintje #1

  1. Super leuk om je enthousiasme over deze moestuintjes te lezen. Vorig jaar had mijn vriend er ook een aantal gespaard, maar ik heb die allemaal dood laten gaan toen hij in China zat 😛 Ik ben nou eenmaal geen held met planten…
    Volgens mij zijn er nu trouwens in de Belgische filialen helemaal geen moestuintjes te sparen, maar misschien heb ik er gewoon nog niet zo goed op gelet 😉

  2. Mijn broertjes doen het ook weer, haha! Vorig jaar werd het echt een beetje ons moestuintje, ieder weekend wat van onze eigen rucola, af en toe onze eigen radijsjes… Heerlijk!

    1. Jaa dat is natuurlijk het leukste, het moment dat je het zelf kan eten én dat het dan heerlijk smaakt! Nog even geduld hebben haha..

  3. Leuk om te zien! Ik spaar ze zelf niet, maar ik kom ze wel heel vaak tegen in de winkel (wat niet zo gek is aangezien ik bij ah werk hahah). Hopelijk komt er iets moois uit:)

    1. Haha, vorig jaar tijdens de actie werkte ik ook nog bij AH en kreeg ik een hele doos mee naar huis toen ze over waren. Nu is dat helaas niet meer het geval dus moet ik het op eigen houtje doen haha. 😛

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s