Ik gooide de bezem door mijn Bloglovin-account

Sinds het zulk mooi weer is, heb ik de hele tijd van die schoonmaakkriebels. Afgelopen weekend zette ik mijn hele kamer op zijn kop en hield een grote, fysieke schoonmaak (waar jullie snel meer over zullen lezen!), maar op mijn social media accounts mocht er ook wel eens wat gebeuren. Dus terwijl ik eigenlijk moest leren voor mijn tentamens (oeps), haalde ik de virtuele bezem door mijn Bloglovin account. Want ja, dat was écht nodig.

Ik gebruik al heel lang Bloglovin. Volgens mij sinds ik mijn eerste blog startte, en dat was op mijn veertiende. Vijf jaar dus alweer! In die vijf jaar tijd heb ik natuurlijk veel verschillende periodes gehad: mijn eerste blog was immers een beautyblog. Natuurlijk ga je dan ook veel andere beautyblogs volgen, net zoals ik nu heel veel boekenblogs volg.

Maar als ik nu door mijn Bloglovin Feed heen scrol, klik ik de helft van de artikelen niet aan omdat die gaan over een nieuwe collectie lipsticks, of over een blijkbaar heel goede foundation. Ik merk gewoon dat mijn interesse voor dat soort artikelen gedaald is naar een dieptepunt, dus waarom zou ik die blogs dan in mijn lijstje houden?

Tot mijn grote schrik kwam ik er voor mijn schoonmaak achter dat ik 263 blogs volgde op Bloglovin. 263?!?! Dat is echt immens veel, bedenkende dat ik misschien maar vijftig blogs echt trouw volg. Een grote schoonmaak was dus écht nodig.

Hoe ging ik te werk? Simpel: ik ging iedere blog één voor één af, keek of ik de laatste tien artikelen leuk vond, of er recent nog iets gepost was enzovoorts. Sommige blogs hadden bijvoorbeeld al twee jaar niks meer geplaatst. Dan heeft het natuurlijk ook geen zin meer om diegene te volgen. Ook volgde ik automatisch alle mensen terug die mij ooit gingen volgen. Natuurlijk is dat slim als je begint met bloggen, maar ik raakte er echt het overzicht door kwijt. Daarnaast volg ik een hoop (grotere) blogs die vrijwel alleen maar videos posten. Maar ik volg hun ook op Youtube, dus dan heeft het niet zoveel zin om dat dubbel te doen. Ook deze mensen heb ik ontvolgd.

En nu? Nu heb ik een heerlijk opgeruimde Bloglovin lijst! Het zal veel tijd schelen om ’s ochtends alle blogs af te werken, nu ik er een stuk minder hoef. Van 263 blogs ben ik teruggegaan naar een heerlijk, opgeruimde 79. 79!! Heerlijk toch? Het was echt verbazingwekkend hoeveel blogs er gestopt waren in de afgelopen jaren zonder dat ik het gemerkt had, en hoeveel beautyblogs ik volgde waar ik eigenlijk nóóit op keek.

Zo. Dit geeft een heerlijk, opgeruimd gevoel! En maak je geen zorgen, ik heb (op de gestopte blogs na dan) geen boekenblogs ontvolgd. Want die zijn veel te leuk om te volgen! Ik kan niet wachten om morgenochtend tijdens mijn dagelijkse Bloglovin-rondje te ervaren hoe lekker die opgeruimde lijst is.

Dit was eigenlijk het eerste artikeltje in een serie artikelen die ik wil gaan schrijven over de grote lenteschoonmaak. Ik gooi namelijk door allerlei dingen de bezem, om het zo maar even te zeggen. Vorig weekend sopte ik mijn hele kamer bij mijn vader, over twee weken is die van mijn moeder aan de beurt. En dan heb ik het nog niet eens over de voorjaarskleding die weer tevoorschijn gehaald moet worden, en de winterkleding die langzaam weer verdwijnt naar de zolder. Verwacht dus nog een aantal artikelen over de grote lenteschoonmaak! Hopelijk inspireert het jullie ook om eens flink de bezem door je huis te halen.

Maken jullie veel gebruik van Bloglovin?  

15 gedachten over “Ik gooide de bezem door mijn Bloglovin-account

 1. Ik vind Bloglovin’ echt heerlijk! Ik merk da tik meer emailvolgers heb dan Bloglovin’ volgers. Laatst heb ik zelf een button gemaakt, die wat meer de aandacht zou kunnen trekken! 263 naar 79? Netjes! Ik merk de laatste tijd dat ik ook wat rustiger aan moet doen. Ik ben zo iemand van: Volgen, dan kijken of het leuk is. Maar als het niet leuk is, ont-volg ik niet snel. Te lui, denk ik…

 2. Ik volg echt bijna alle (YA)-boekenblogs uit Nederland en België en dat zijn er behoorlijk veel, maar echt een opruimsessie doen hoeft dan ook weer niet haha , hoewel ik nu ook wel veel tijd kwijt ben aan het spitten van artikelen op Bloglovin’ elke dag… :’D

 3. Ik heb het nog nooit opgeruimd, maar ik volg ook niet heel enthousiast mensen.
  Ik ben in plaats daarvan begonnen met meer mensen volgen en meer lezen. Over een jaartje kan ik evalueren hoe dat bevallen is en kan ik mijn eigen opruimslag maken.

 4. Ik maak enorm veel gebruik van Bloglovin en eigenlijk moet ik binnenkort ook eens een grote schoonmaak doen. Ik volg op dit moment 200 blogs en dat is ook echt te veel als ik kijk naar het aantal artikelen wat ik per dag lees. Voor mij is het dus ook tijd voor een grote schoonmaak

  1. Ja, echt doen! Het is heerlijk om nu Bloglovin te gebruiken en het scheelt zoooveel tijd. In plaats van elke dag 200 artikelen doorspitten hoef ik er nu maar 50 ofzo. Heerlijk!

 5. Ik volg er volgens mij meer dan 300 haha. Maar je hebt wel gelijk. Je raakt het overzicht kwijt. Ik moet ook echt binnenkort even de bezem erdoorheen halen. -x-

 6. Ik vind Bloglovin echt ontzettend handig. Voordien had ik echt ontzettend veel bookmarks en ging ik die meerdere keren per week af op zoek naar nieuwe blogposts dus Bloglovin heeft me echt ontzettend veel tijd doen besparen. Al ben ik uiteraard nog steeds dagelijks heel wat tijd kwijt aan het bijlezen van al die nieuwe/leuke artikels.

 7. Ik gebruik een andere site om blogs mee te lezen, maar die werkt ook volgens het bloglovin-principe. Een tijdje geleden heb ik daar ook een stel blogs ontvolgd (omdat mijn interesses ook zijn veranderd). Scheelt inderdaad veel tijd en wegklikken van dingen die je toch niet gaat lezen 🙂
  Ben benieuwd naar je andere stukjes over schoonmaken! Ik ben zelf ook bezig met opruimen enzo op dit moment.

 8. Met bloglovin’ blijf ik iedere dag op de hoogte van mijn favo’s (waaronder deze :)), ik kan niet zonder! Ik heb alle blogs opgedeeld in Engels en Nederlands. Alleen de Nederlandse blogs volg ik trouw en daar reageer ik vaak ook, Engelse lees ik alleen door als ik teveel tijd heb, me verveel of inspiritie nodig heb (de teller van nog niet gelezen artikelen staat daar eigenlijk veel en veel te hoog nu)

  1. Dankjewel! ❤ Ik merk inderdaad ook dat ik Engelse blogs vaak over sla en dat ik daar alleen op kijk als ik me verveel. De Nederlandse blogs zijn dan toch een stuk toegankelijker!

 9. Ik merk dat ik naast bloglovin’ soms liever Facebook en twitter gebruik om op de hoogte te blijven van mijn blogs. En dan heb ik soms enoooorm veel ongelezen blogposts op bloglovin’.

 10. Ikzelf heb ze opgedeeld in mapjes binnen bloglovin’. Als ik alles heb gelezen van de blogs uit map 1 en ik heb tijd over dan ga ik verder met de blogs in map 2, enz. :p

 11. Ik ga soms weer een schoonmaak houden door mijn bloglovin account, maar soms ga ik juist ook wel weer op zoek naar nieuwe blogs om te volgen :p Op dit moment volg ik er 37, dus dat is op zich niet zo heel veel, maar ik loop nu wel weer heel erg achter haha! Als ik weer bij ben ga ik weer op zoek naar leuke blogs denk ik :p

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s