Places I want to go: Manchester

Wow, wat een tijd geleden alweer dat ik een Places I want to go artikel maakte! In de serie Places I want to go… neem ik je mee naar mijn droombestemmingen waar ik nog niet geweest ben. Eén van mijn favoriete hobby’s is reizen, en ik pak dan ook iedere mogelijkheid om mijn koffers te pakken. Als dat even niet in het echt kan, dan maar wegzwijmelen op mijn blog. Vandaag weer eens een Engelse stad, namelijk Manchester!

Toen ik op foto’s zocht van Manchester, kwam ik eigenlijk meteen uit bij de Kathedraal van Manchester. Die deed me op het eerste ogenblik een beetje aan de Big Ben uit Londen denken! Maar toen ik er beter naar keek zag ik wel dat hij heel anders was. Hoe dan ook, hij is in ieder geval ontzettend mooi en die zou ik graag willen bezoeken als ik ooit naar Manchester ga.

De meeste jongens zullen Manchester kennen van de welbekende voetbalclub Manchester United. Hoewel ik geen echte voetbalfan ben, lijkt het me wel heel leuk om het station Old Trafford te bezoeken.

Manchester is een industriestad en kent daarom ook heel veel geschiedenis uit de Industriële Revolutie. Het museum van Science and Industry beeldt deze geschiedenis mooi uit, en het lijkt me heel gaaf om naar dit museum te gaan. Er zijn hele mooie dingen te zien (volgens mij dan) en het lijkt me ook heel leerzaam!

Er is ook een prachtige bibliotheek te vinden in Manchester! Dit heet de John Ryland Library en toen ik deze opzocht op Google keek ik werkelijk mijn ogen uit. Moet je nagaan hoe het is om hier in het echt te lopen! Dit is echt een must see voor mij, mocht ik ooit naar Manchester gaan.

Dit zijn de bekendere dingen die ik graag zou willen bezoeken in Manchester. Natuurlijk valt er nog veel meer te ontdekken, zoals de vele restaurantjes en pubs, maar ook qua winkelen zit je in Manchester wel goed. Genoeg te beleven dus, ik wil hier heel graag heen!

Ben jij wel eens in Manchester geweest? 

2 gedachten over “Places I want to go: Manchester

  1. Als ik me verveel dan ga ik vaak op zoek naar goedkope vliegtickets en vaak zie ik Manchester voorbijkomen, maar ik dacht dat de stad voor een cultuurliefhebber maar meh was. Maar dit verandert de zaken misschien wat :).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s