Tips om te bloggen als je weinig tijd hebt

Bloggen is een ontzettend leuke hobby en ik doe bijna niets liever. Maar.. het kost ook veel tijd. En die tijd is soms een probleem als je een student bent, bestuurslid bent, werkt, af en toe wil sporten en óók wel eens even rust wilt. Het is daarom soms best lastig om elke dag iets online te krijgen. Ik weet dat ik niet de enige ben met dit probleem, dus daarom heb ik de tips die voor mij werken eens op een rijtje gezet!

blonde, fashion, and girl afbeelding

Schrijf artikelen vooruit als je (meer) tijd hebt
Deze is misschien een beetje voor de hand liggend, maar het werkt wel goed. Als je op een vrije zondag eens even niks te doen hebt, probeer dan voor een paar dagen artikelen vooruit te schrijven, of een artikel te schrijven die meer tijd kost dan gemiddeld. Dit scheelt veel tijd doordeweeks als je weer allerlei verplichtingen hebt.

Plan een fotomoment in, waarin je alle foto’s voor de komende week maakt
Ik gebruik niet voor elk artikel mijn eigen foto’s, maar voor sommige artikels is dit noodzakelijk, zoals bijvoorbeeld recensies. Als ik weet welke boeken ik ga recenseren komende week, maak ik daar in het weekend al foto’s voor. Ik moet hier altijd goed plannen omdat de helft van mijn boeken bij mijn moeder/vader ligt, maar het is wel veel handiger om dit in het weekend te doen als ik tijd heb, dan dat het gestresst tussendoor moet.

Schrijf artikelen die relatief weinig tijd kosten
Er zijn altijd artikelen die minder tijd kosten dan andere. Zo ben ik altijd meer tijd kwijt aan een recensie of een andere post waarvoor ik foto’s moet maken, dan bijvoorbeeld een artikel zoals dit (maar ik schrijf dit niet omdat ik weinig tijd heb, hoor). Je kunt bijvoorbeeld overwegen om je artikelen in te korten, maar je kunt ook artikelen plaatsen waar je niet heel veel voor hoeft te doen. Denk bijvoorbeeld aan een post waarin je oude, goedgelezen (of minder goed gelezen) artikelen in het zonnetje zet!

Reduceer het aantal artikelen per week
Dit zou ik alleen doen als het écht allemaal teveel wordt: minder artikelen per week gaan plaatsen. Het risico hiervan is natuurlijk dat ook je bezoekersaantallen teruglopen. En hoewel we het niet voor de bezoekers doen, is het toch leuk om te zien dat je werk gewaardeerd wordt. Daarom zou ik dit eerst goed overwegen voordat je het gaat toepassen, maar het is wel iets om over na te denken als je echt door de bomen het bos niet meer ziet.

Gastartikelen
Ik heb hier zelf geen ervaring mee, maar het kan heel goed werken: vraag een (blog)vriendinnetje of ze eens een gastartikel op je blog wil schrijven over iets wat zij leuk vindt, maar wat ook goed aansluit bij jouw doelgroep. Nu ik dit schrijf, ben ik serieus aan het nadenken om dit een keer te doen. Niet omdat ik het te druk heb, maar omdat het voor de lezers ook wel eens leuk is om een nieuw gezicht te zien, én het kan echt iets toevoegen aan je blog, zolang je het wel eens bent met hetgeen wat online komt.

Dit zijn de tips die voor mij goed werken of waarvan ik me kan voorstellen dat ze goed kunnen werken. Onthou vooral dat bloggen echt een hobby is, en dat belangrijkere dingen voorgaan, maar dat het ook belangrijk is om tijd te stoppen in je hobby’s, want dat maakt je gelukkig!

Heb jij wel eens (te) weinig tijd om te bloggen? 

20 gedachten over “Tips om te bloggen als je weinig tijd hebt

 1. Bedankt voor de tips, ja wij moeten ook vaak tijd maken voor bloggen en Vloggen. Maar we vinden het zo leuk🤗😁 zorgen voor onze gezin, werken, vrijwilligerswerk, studeren en schrijven we kunnen niet zonder de een of de ander. En dat willen we ook niet, waarom moet je kiezen? We verdelen onze tijd eigenlijk best goed, maar soms (als het vakantie is of we zijn ziek) heb je meer tijd voor de één en dan maak je daar gebruik van. Bedankt voor dit artikel👍🏻🤗

 2. Prima tips 🙂
  Uiteindelijk kies ik zelf altijd gewoon voor minder bloggen als ik echt geen tijd heb. Ik verkies namelijk het leven ervaren boven erover schrijven, maar iedereen moet die afweging zelf maken. Maar over het algemeen werk ik mijn sites bij wanneer ik er zin in heb.

  1. Helemaal eens met Daenelia. Als ik geen tijd heb om te bloggen, dan komt er gewoon geen artikel online 😉 Ik probeer echt wel vooruit te werken of tijd te maken, maar soms heeft het offline leven toch een beetje meer prioriteit..

 3. Ik schrijf altijd al minstens een week vooruit en ik plan ook vaak een fotodag in, zodat ik voor even weer foto’s heb gemaakt! Goede tips.

  x

 4. Ik ken het! Fulltime werken is niet zo goed voor veel plaatsen op je blog 😛
  Ik heb 3 blogs (mijn fotoblog, boekenblog en de blog van mijn zangkoor). Die van mijn zangkoor heeft wel deadlines, maar bij de andere twee plaats ik wanneer ik tijd/zin heb. Waar mogelijk plan ik wel vooruit 🙂 Foto’s uitzoeken en bewerken doe ik op andere dagen dan foto’s maken (dus niet allemaal op dezelfde dag). Dan is het makkelijker om even wat tussendoor te doen dan als je er meteen een heel uur voor gaat zitten.

   1. Als ik te druk ben met mijn andere hobbies, plaats ik minder blogjes. Maar ik probeer er daarna wel weer over te schrijven 🙂 Want naast bloggen vind ik reizen leuk (daar maak ik dan weer veel foto’s en kan ik reisverslagen etc van schrijven), lezen (recensies voor mijn boekenblog) en kleding maken (zet ik af en toe wel foto’s van online, of een simpele tutorial, maar ik weet niet zo goed wat mensen hierover zouden willen lezen – alle stappen van patroontekenen tot maken? Meestal zet ik dus alleen een foto van het gemaakte kledingstuk online).

 5. Goede tips! Zelf heb ik wel vaker dat ik eigenlijk te weinig tijd heb om te bloggen. Ik probeer vooruit te plannen, maar daar ben ik gewoon niet zo goed in. Ik probeer het echt te verbeteren, want het werkt inderdaad wel heel goed

 6. Wat een fijne tips! Ik heb het op dit moment juist rustig, maar ik heb het zo druk gehad toen ik mijn blog moest combineren met mijn stage. Het is inderdaad echt belangrijk om veel te schrijven op vrije dagen, zodat je vooruit loopt en af en toe een dagje over kunt slaan. x

 7. In de jaren bloggen heb ik eigenlijk nooit een moment gehad waarop ik het te druk vond om te bloggen. Het zit bij mij gewoon in mijn werkweek in. Ik denk als je echt geen tijd hebt (of er geen tijd voor vrij wilt maken), je beter niks kan plaatsen dan dat je berichten plaatst die kwalitatief gezien misschien minder zijn.

 8. Ik heb eigenlijk nooit tijd om te bloggen haha. Ik probeer in ieder geval elke week een my diary te schrijven en dan af en toe nog is wat extra’s. En blogs bijhouden vind ik ook zo moeilijk maar ik probeer het wel 😀

 9. Ik heb me heel lang ingehouden met bloggen omdat ik al wist dat ik er weinig tijd voor zou hebben. Het leek me echter zo leuk, dat ik toch maar gewoon ben begonnen. Heb op de planning 1 artikel per week, maar daar zit verder geen vaste routine meer in. Merk ook wel dat de planning ook verschuift. Ik heb genoeg ideeën iig, dus daar zal het niet aan liggen. Lekker bloggen wanneer je tijd heb en niks forceren, das misschien ook nog een tip 🙂

 10. Momenteel staat mn blog even op een wat lager pitje door drukte en doordat ik niet helemaal goed in mn vel zit. Ik wil mezelf niet teveel dwingen om te bloggen, maar ik weet dat het uiteindelijk wel weer goed komt 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s