De Koningin en de Favoriet – Kiera Cass

De tweede novelle van De Selectie serie las ik in twee uur uit, tijdens mijn dagelijkse ritje met het OV. De novelle volgt het leven van koningin Amberly (de koningin) tijdens haar selectie, en het verhaal van Marlee (de favoriet) tijdens de hare. Vond ik het boekje wat toevoegen aan het totale plaatje?

2016-03-03 18.03.26.jpgSaar lag er zo schattig bij dat ik er gewoon een foto van móest maken haha.

Algemene gegevens
Titel: De Koningin & De Favoriet
Auteur: Kiera Cass
Uitgeverij: van Goor
Aantal pagina’s: 136
Genre: Romantiek, Young Adult
Serie: The Selection #0,4, #2,6

Het verhaal
In De koningin & de favoriet zijn twee novelles in de populaire Selection-serie gebundeld. Kiera Cass neemt de lezer weer mee naar de fascinerende wereld van De selectie en beschrijft de ervaringen van twee geliefde personages uit de serie.
Voordat America’s verhaal begon, kwam een ander meisje naar het paleis om te strijden om de hand van een andere prins. In De koningin volgen we prins Maxons moeder, Amberly.
Marlee Tames deed mee aan de Selectie om prins Maxons hart te winnen, maar haar eigen hart had andere ideeën. De favoriet vertelt het verhaal van de geheime liefde tussen Marlee en lijfwacht Carter.

Mijn mening
Ik was erg benieuwd naar deze novelle, vooral omdat de vorige (De Prins & De Lijfwacht) me half mee en half tegenviel. De Koningin vertelt het verhaal van koningin Amberly op het moment dat zij aan de Selectie meedoet, en De Favoriet vertelt het verhaal van Marlee, de beste vriendin van America, die verliefd wordt op de lijfwacht Carter. Omdat dit twee aparte verhalen zijn, zal ik ze apart beoordelen.

De Koningin
Ik vond De Koningin echt heerlijk om te lezen! Het is super interessant om te lezen over hoe de wereld en Illea er vóór het leven van America uit zag. Het is allemaal net een tikkeltje anders, net als de Selectie. Ik wil niet teveel spoilen over het verhaal want het is natuurlijk het leukste als je alles zelf beleeft, maar ik vind dit verhaal zeker iets toevoegen aan de world building, en ook aan het karakter van Amberly, die je in de Selectie wel leert kennen, maar waarvan je altijd benieuwd blijft naar haar achtergrond. Ze is in de Selectie, de Elite en de One namelijk altijd heel vriendelijk en kalm, maar daardoor word je juist nieuwsgierig naar haar relatie met koning Clarkson en haar achtergrond. De Koningin is dus echt een aanrader om te lezen!

De Favoriet
Ik vond Marlee altijd al erg leuk in de Selectie boeken, dus vond ik het ook leuk om hier wat meer over haar te lezen. Maar.. daar bleef het eigenlijk wel een beetje bij. Marlee is een lief meisje en Carter is natuurlijk en ook om van te kwijlen, maar ik vond het geheel niet echt iets toevoegen aan het totaalplaatje, omdat dit op hetzelfde moment plaatsvind als de Selectie, en dus ook America’s perspectief. Het was leuk om te lezen, maar ik zou het verhaal niet nog een keer lezen en ik was er ook niet kapot van.

Achter in het boek staat nog bonusmateriaal, iets wat ik enorm leuk vond om te lezen! Zo is er een interview met Kiera Cass, maar wat ik vooral héél cool vond is de korte verhaaltjes over de Selectiekandidaten die het net niet gehaald hebben. Zo lees je over Natalie, Elise en Kriss, en hoe het met hun leven is afgelopen. Dit is enorm leuk bedacht, want zo sluit je het verhaal toch iets beter af voor je gevoel!

Ik voelde me wel een beetje leeg toen ik deze novelle uit had, vooral omdat ik weet dat De Prinses een op zichzelf staand verhaal is (zoals Kiera in haar interview zegt), maar waar America en Maxon nog wel in terugkomen. Ik wacht dus ook nog even met het lezen van De Prinses, maar ik vond De Koningin & De Favoriet over het algemeen een prima novelle om even tussendoor te lezen. Drie sterren!

3 sterren

De Koningin & De Favoriet is voor €12,99 te koop op bol.com

Koop bij bol.com

Wat vond jij van deze novelle? Vond je het iets toevoegen aan het algemene verhaal? 

Advertentie

3 gedachten over “De Koningin en de Favoriet – Kiera Cass

  1. Ik heb deze kortverhalen om onbekende reden overgeslagen toen ik met de komst van The Heir alle boeken herlas. De prins en De Lijfwacht vond ik trouwens wel een beetje tegenvallen, dus misschien was dat de reden? Maar misschien dat ik deze novelle ga lezen vlak voordat The Crown uitkomt 😀

  2. Toevallig heb ik hem vorig weekend uitgelezen en ik vond het inderdaad een leuk boekje voor tussendoor. Vooral het verhaal van Amberly vond ik interessant, net als jij.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s