1000 vragen aan jezelf #8

Het is weer tijd voor de tweewekelijkse ‘1000 vragen aan jezelf’! Ik begin al aardig op te schieten, al zeg ik het zelf. Ik zit al op éénvijfde! Laten we snel verdergaan met weer dertig nieuwe vragen.

1000 vragen aan jezelf

211. Wat is een terugkomende ruzie met je partner?
Geen partner hebben zorgt voor weinig ruzies, haha.

212. Waar verheug je je dagelijks op?
Als ik leuke dingen gepland heb, dan verheug ik me daarop. Maar meestal verheug ik me op het moment dat ik weer lekker mijn bed in kan kruipen, of iets lekkers wat ik die dag ga eten. Oh, en ik verheug me ook altijd wel op mijn dagelijkse leesmomentjes in het OV.

213. Welke vriendschap van vroeger mis je?
Die met Esmee. Vroeger waren we echt beste vriendinnen en we woonden heel dicht bij elkaar. We zagen elkaar echt elke dag en woonden zowat bij elkaar, maar nu we allebei ons eigen leven hebben en Esmee verhuisd is zien we elkaar toch een stuk minder. Ook al zeggen we steeds dat we vaker moeten afspreken, het gebeurt vaak niet. Heel jammer vind ik dat, maar áls we elkaar weer zien is het net alsof we elkaar elke dag zien.

214. Hoe ga je om met stress?
Blijven ademen en tegen mezelf zeggen dat het wel goed komt. Ik heb dit jaar heel goed leren omgaan met stress door mijn bestuursjaar, dat is echt een groot pluspunt want ik schiet veel minder in de stress dan voorheen.

215. Doe je je weleens anders voor dan je bent?
Ik denk dat iedereen dat wel eens heeft als hij/zij bijvoorbeeld nieuwe mensen ontmoet. Of soms heb ik het ook wel eens tijdens uitgaan. Maar ik probeer wel altijd mezelf te zijn!

216. Waarin lijk je op je vader?
Pfoe, ik lijk met best wel veel dingen op mijn vader!  in mijn humor, mijn liefde voor lezen, mijn liefde voor astronomie, mijn geduldigheid, en mijn ogen heb ik ook van hem! Er zijn ongetwijfeld nog veel meer dingen, maar die kon ik zo even niet bedenken.

217. Kun je geluk afdwingen?
Ik snap deze vraag eerlijk gezegd niet zo goed. Ik denk niet dat je geluk bij een ander kunt afdwingen, maar misschien dat je jezelf wel een handje kan helpen?

218. Wat voor type ruziemaker ben je?
Ik vind het vreselijk irritant, maar ik ben zo iemand die gaat huilen als ze boos is. Dus als ik heel boos op iemand ben en tegen diegene loop te schreeuwen (wat overigens niet heel vaak is), is de kans groot dat ik tranen van woede laat vloeien haha. Ik vind dat irritant, want daardoor lijk ik zo zwak, terwijl je dat juist niet wil zijn als je boos bent!

219. Ben je ’s ochtends meteen wakker?
Ja, als ik eenmaal uit bed ben dan ben ik wel gelijk wakker.

220. Hoe klinkt jouw lach?
Ja, hoe zeg je dat nou over jezelf. Anderen zeggen altijd dat ze mijn lach schattig/leuk vinden, maar ik vind hem zelf heel raar. Het is een soort gegiechel ofzo. (Amy/Sanne als je dit leest, beschrijf even in de comments hoe mijn lach klinkt aub, danku 😉 ).

221. Bestaat vriendschap op het eerste gezicht?
Ja ik denk het wel! Als iemand mij op een leuke manier begroet dan merk ik meestal wel of er een klik is of niet. Maar vriendschap hoeft natuurlijk niet altijd op het eerste gezicht te zijn, het kan ook gewoon groeien.

222. Gun je jezelf vaak een pauze?
Ja dat is meestal ’s avonds in bed, als ik mijn vaste leesmomentje heb. 🙂

223. Ben je ooit ongewild verliefd geweest?
Ik weet niet of ik het echt verliefdheid kan noemen, maar ik ben wel eens heel gek geweest op iemand waarvan ik wist dat het nooit iets zou worden met diegene. Hij hield me enorm aan het lijntje en ik wíst gewoon dat het fout zat, maar ik had echt een soort droomplaatje in mijn hoofd waar ik me wanhopig aan vastklampte. Gelukkig heb ik er uiteindelijk (na bijna een jaar, pff) een punt achter weten te zetten. Het ging niet zonder slag of stoot en ik word nog steeds af en toe benaderd door diegene, maar ik ben enorm trots op mezelf dat ik op een gegeven moment gewoon de knoop heb durven doorhakken.

224. Duw je mensen in hokjes?
Ja.. Ik vind dit een slechte eigenschap van mezelf. Laatst nog bijvoorbeeld toen ik met mijn moeder The Voice zat te kijken. Ik betrap mezelf er echt op dat ik vaak zeg/denk: ‘oh dat is echt zo iemand die….’, terwijl je die persoon eigenlijk helemaal niet kent.

225. Van welk geluid hou je?
Fluitende vogeltjes, zachte regen op mijn raam als ik in bed lig, mooie piano- of filmmuziek en natuurlijk het geluid van de bladzijden van een boek die omslaan!

226. Wanneer was je het allergelukkigst?
Ik kan me twee specifieke momenten herinneren waarbij ik gehuild heb van geluk: toen ik hoorde dat ik een zusje had gekregen, en toen ik het bericht te horen kreeg dat ik geselecteerd was voor University of Limerick in Ierland.

2016-02-21 12.55.14

227. Met wie ben je graag samen?
Familie en vrienden, en Saar!

228. Wil je alles verklaren?
Ja, maar ik weet gewoon dat dat niet kan. Soms zit ik mezelf echt gek te maken als ik bijvoorbeeld nadenk over het universum en de ruimte (ja, astronomie), en dan wil ik gewoon weten hoe het allemaal zit, maar dat kan gewoon niet.

229. Wanneer heb je voor het laatst je angst opzij gezet?
Haha, het eerste wat me te binnen schiet: twee weken geleden ging ik voor het eerst naar de wellness en sauna en ja.. daar moet je dus naakt. Dat vond ik wel een beetje eng in het begin, maar gelukkig heb ik het overleefd.

230. Wat is je grootste jeugdzonde?
Iets waar ik enorm veel spijt van heb, is dat ik mijn zusje soms op een gemene manier manipuleerde. Dan zei ik: ‘als je dit voor me haalt van boven, dan krijg je een barbiekleertje van me’. En vervolgens gaf ik dat dan niet. Echt enorm gemeen, ik schaam me er ook best wel een beetje voor..

231. Wat weiger je te begrijpen?
Terroristen en dierenmishandelaars. Die twee gaan er bij mij gewoon niet in.

232. Welke anekdote over jezelf hoor je nog vaak?
Dat ik in Riga in het Engels tegen een serveerster zei: ‘no, hoor’ (als in: nee hoor), maar in het Engels klinkt dat natuurlijk als iets heel onbeleefds..

233. Welke dag in je leven zou je willen overdoen?
Misschien een beetje ‘zwaar’, maar de dag dat ik afscheid kon nemen van mijn oma vlak voordat ze overleed. Ik was acht dus ik begreep niet zo goed wat er aan de hand was. Daarnaast weet ik ook niet meer wat zij tegen mij heeft gezegd. Ik denk nog vaak terug aan dat moment en wat ik tegen haar had willen zeggen.

234. Heb je liever meer tijd of meer geld?
Dit vond ik wel een hele moeilijke. Want: meer geld = meer reizen, maar meer tijd = meer tijd om te reizen. Dus ja, ik weet het eigenlijk niet.

235. Zou je willen weten wat de toekomst je brengt?
Nee absoluut niet! Ik neem alles graag hoe het komt, vooral als het over de ‘verre toekomst’ gaat qua kinderen, echtgenoot en baan.

236. Kun je goed grenzen aangeven?
Ja, dat heb ik in de loop van de jaren geleerd. Ik weet heel goed wat ik wel en niet wil.

237. Ben je ooit in een gevaarlijke situatie terecht gekomen?
Ja wel meerdere keren denk ik, maar ik moet meteen aan iets denken dat achteraf heel grappig was (en nog steeds is, want ik lach er nog regelmatig om), maar wat op het moment zelf echt doodeng was en waarvan ik ook echt gedacht heb: ‘oke dit is echt het einde’. Dat was namelijk in Portugal toen de golven van de Atlantische Oceaan zo enorm hoog waren dat we gewoon niet meer uit de zee kwamen. Daarnaast was de onderstroom ook enorm sterk dus ik kwam gewoon écht het strand niet meer op. Voor buitenstaanders moet het er heel grappig hebben uitgezien, en ik kan er nu ook wel om lachen, maar dat is wel één van de dingen die heel verkeerd hadden kunnen aflopen.

238. Heb je een tic?
Misschien wel, maar die weet ik dan niet over mezelf haha.

239. Is geluk een doel of een momentopname?
Ik denk allebei. Ik kan me op een bepaald moment zo enorm gelukkig voelen dat ik het gevoel heb dat ik overstroom (en dat kan dan van hele kleine dingetjes zijn, zoals een mooie dag weer), maar aan de andere kant is mijn grootste doel voor het leven toch wel ‘gelukkig worden’ in algemene zin.

240. Met wie wil je je laatste minuten doorbrengen?
Daar wil ik nog helemaal niet aan denken hoor! Maar dan natuurlijk met mijn dierbare: mijn familie en beste vriendinnen.

Dat was het weer voor deze week. Geniet van jullie zondag allemaal. ❤

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s