Gekke weetjes die (bijna) niemand van mij kent

Iedereen heeft wel van die gekke dingen die eigenlijk niemand weet. Zo heeft de één bijvoorbeeld een gekke eet combinatie die hij/zij goddelijk vind, en de ander verzamelt iets waar bijna niemand iets vanaf weet. Ook ik moest laatst denken aan gekke dingen die bijna niemand van mij weet. En ach, waarom zou ik ze niet met jullie delen?

Ik ben heel slecht in het verschil tussen links en rechts zien
Ik heb géén idee hoe dit ooit in mijn leven is gekomen, maar ik ben gewoon belabberd als het gaat om het verschil tussen links en rechts. Met mijn rijlessen was dat dan ook een serieus probleem, omdat ik soms in de volle overtuiging was dat ik naar rechts ging, terwijl ik eigenlijk linksaf ging. Gelukkig gaat het met rijden wel goed, maar als iemand vraagt: ‘waar moeten we nu heen?’ antwoord ik heel vaak met: ‘links, ehh, rechts, die kant op!’ en dan wijs ik gewoon maar waar we heen moeten in plaats van dat ik de naam ervan noem.

Vroeger was één van mijn grootste angsten dat de autodeur open zou vliegen terwijl we op de snelweg reden.
Ook hier heb ik geen idee van waar dit vandaan komt. Maar als ik eraan terug denk voel ik meteen weer die angst op komen borrelen die ik altijd voelde als we op de snelweg reden. Ik vond het doodeng toen het kinderslot er aan mijn kant afging, en ik wist dat ik met één verkeerde beweging de deur open kon maken. Dan zou ik vast naar buiten geslingerd worden door de hoge snelheid of erger: we zouden een ongeluk krijgen. Ik vond dit écht doodeng en heb er nog wel eens last van als we bijvoorbeeld op vakantie gaan en ik met mijn gewicht tegen de autodeur leun terwijl ik een dutje doe. Brr.

Ik ken bijna alle achternamen van mijn Facebook-vrienden uit mijn hoofd.
Dit is zo’n nutteloos talent waar ik nooit wat aan zal hebben, maar het is wel zo. Ik ben heel goed in het onthouden van namen, en dus ook achternamen. Ik kan heel snel een gezicht aan een naam koppelen en daarom vergeet ik iemand niet zo snel meer. Laatst deed ik een spelletje met iemand waarbij hij random contacten uit mijn Facebooklijst bij de voornaam noemde, en ik de achternaam moest noemen. 90% kon ik zo opnoemen! Geen idee of ik er ooit wat aan zal hebben, maar het is wel grappig haha.

Nu ben ik natuurlijk benieuwd naar dingen die niemand van jullie weet! Wat is nou echt zo’n gek weetje waar je niet zo snel op zou komen, maar wat jou wel onderscheidt van de rest? Let me know! 

14 gedachten over “Gekke weetjes die (bijna) niemand van mij kent

  1. Rowan, tip voor links en rechts uit elkaar halen (Met dan aan Lucy, uit Engeland).
    Hou je handen voor je uit. Met je duim en wijsvinger uitgestoken en de rest gebald in een vuist. Je Linkerhand vormt nu met duim en wijsvinger een L! Links! je rechterhand geeft je een L in spiegelbeeld… maar het gaat dus om de letter die je ziet vanuit jouw perspectief.
    Lucy, nu in de 30, gebruikt deze methode nog steeds, tijdens het autorijden. 🙂

  2. Haha grappig nr 2, ik dacht altijd dat wanneer je de autodeuren opendeed tijdens het rijden, dat je zou gaan vliegen! Gelukkig heb ik het nooit gedaan😁…

  3. Ik heb geen angst dat autodeuren openvliegen, maar wel dat we ergens af- of inrijden (zoals in het water of van een viaduct). In de bus ga ik dan ook altijd in de buurt van zo’n hamertje zitten (voor het geval we te water raken en ik mezelf eruit wil slaan) :p

  4. Hahah zoooo herkenbaar! Voor 1 en 2! Ik ben altijd bang dat als ik in een lift sta, de deuren niet meer opengaan ofzo. Heb het een keer gehad (zat een paar uur vast met een paar andere mensen)

  5. Als kind was ik ook altijd bang dat de autodeur zou opengaan. Gelukkig zat ik vaak in het midden op de achterbank. Oh en dat met die familienamen zou bij mij ook wel gaan. Mijn Facebook-vrienden ken ik ook echt persoonlijk dus hun familienaam ook.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s