De Prins en de Lijfwacht – Kiera Cass

Na de Selectie las ik de Prins, en direct na de Elite las ik de Lijfwacht. In de Prins wordt het eerste deel van de Selectie uit Maxons perspectief verteld, en in de Lijfwacht lees je de Selectie vanuit Aspens perspectief. Vond ik de Prins en de Lijfwacht een toevoeging op het verhaal?

Foto 26-02-16 08 12 38

Algemene gegevens
Titel: De Prins en de Lijfwacht
Auteur: Kiera Cass
Uitgeverij: Van Goor
Aantal pagina’s: 176
Genre: Young Adult, Romantiek
Serie: The Selection #0.5, #2,5

Het verhaal
In De selectie moest America Singer haar geheime liefde opgeven en haar thuis verlaten om een felle strijd aan te gaan voor een kroon die ze niet wil. Maar ook prins Maxon had een andere liefde voordat de Selectie begon. Het verhaal van De prins opent de week voor de Selectie begint en volgt Maxon tot aan de eerste dag van de competitie.

Aspen Leger, opgevoed in een van de laagste kastes, heeft nooit durven dromen dat hij ooit in het paleis zou wonen als lid van de koninklijke wacht. Nu is hij daar en komt hij zijn vroegere liefde America tegen die deelneemt aan de Selectie. Het verhaal van De lijfwacht geeft lezers een kijkje in het leven van Aspen binnen de paleismuren en de waarheid over de wereld van de koninklijke lijfwacht die America nooit zal weten.

Mijn mening
Omdat ik over beide verhalen een hele verschillende mening heb, zal ik ze ook apart beoordelen.

De Prins
Ik vond het heel leuk om uit het perspectief van Maxon te lezen. Ik kon in De Selectie namelijk niet zo goed hoogte van hem krijgen, dus was het fijn om eens vanuit zijn ogen te lezen, in plaats vanuit de ogen van America. Ik vind de flaptekst heel misleidend, omdat Maxon helemaal geen andere liefde had voor de Selectie begon, maar voor de rest ben ik erg te spreken over de beslissing om een deel ook uit Maxon te schrijven. Je ziet nu bijvoorbeeld ook wat voor harde man de koning is, en dat Maxon eigenlijk helemaal niets af weet van liefde. Dat vind ik mooi, want dat maakt hem weer een stukje minder perfect haha.

De Lijfwacht
Ik heb Aspen nooit gemogen. Hij zal vast heel lief zijn geweest voor America, maar ik heb een hekel aan hem. Hij maakte het in de Selectie uit met America, maar zodra hij in het kasteel van Maxon verschijnt denkt hij het doodleuk weer even goed te kunnen maken. Ik vind het echt niet kunnen dat hij zo makkelijk over hun relatie denkt, en dat hij boos wordt als America zegt te twijfelen tussen hem en Maxon kan ik al helemaal niet begrijpen.

Omdat ik Aspen dus niet leuk vind, vond ik het ook niet leuk om uit zijn oogpunt te lezen. Het enige stukje wat ik een beetje vermakelijk vond, was het stukje dat hij een band opbouwde met de dienstmeisjes van America. Voor de rest heb ik maar stug doorgelezen.

De Prins vond ik dus leuk, de Lijfwacht niet. Maar, er staan nog allerlei andere dingen in het boekje die ik écht een toevoeging vond op het verhaal. Er staan bijvoorbeeld allemaal stambomen in van America, Maxon en Aspen, met toelichting van Kiera erbij. Daarnaast kun je een interview met Kiera lezen, en heeft ze het kastensysteem nog eens duidelijk uitgelegd aan de hand van voorbeelden. Al deze dingen vond ik echt een toevoeging, want de world building wordt veel duidelijker. Eigenlijk komt het dan ook door dit bonusmateriaal dat ik dit boekje drie sterren geef.

3 sterren

De Prins en de Lijfwacht is voor €12,99 te koop op bol.com

Koop bij bol.com

Wat vonden jullie van deze twee korte verhalen? Een toevoeging, of juist niet? 

Een gedachte over “De Prins en de Lijfwacht – Kiera Cass

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s