Een weekendje Noordwijk

Morgen wordt mijn moeder alweer vijftig jaar! En om dat te vieren, nam ze ons afgelopen weekend mee naar Noordwijk. We sliepen daar een nachtje in het vijfsterrenhotel Hotel van Oranje, gingen naar de welness, aten tapas, en als klap op de vuurpijl  gingen we zondag naar de musical Soldaat van Oranje.

Zaterdag 20-02
Helaas was ik het hele weekend behoorlijk ziek. Ik had koorts, was verkouden en moest om de haverklap hoesten (nog steeds trouwens). Dat vond ik echt ontzettend jammer, maar ik heb er toch het beste van proberen te maken.

Het weekend begon bij de Hema in ons dorpje, want daar gingen we ontbijten. Ik ben enorm fan van Hema ontbijtjes, want voor €2 heb je allemaal heerlijk verse dingen!

2016-02-20 09.26.56

Daarna gingen we op weg naar Noordwijk. Mama had de nieuwe CD  van Marco Borsato een tijdje geleden gekocht, dus die luisterden we de hele weg. Helaas was mijn stem zo schor en mijn keel zo pijnlijk dat ik niet mee kon zingen!

2016-02-20 10.18.44

De weg waar we overheen moesten om op de snelweg te komen was afgesloten, dus we werden met een enorme omweg naar Noordwijk geleid. Daardoor deden we er dubbel zo lang over, maar toen we er om half 12 waren, waren we wel extra blij!

2016-02-20 11.22.28.jpg

Hotel van Oranje is echt ontzettend mooi, luxe en lijkt net een paleis. Het is niet voor niets een vijfsterrenhotel, maar dat kan je echt aan alles merken. Zo liepen er echte piccolo’s rond, werden we ontvangen alsof we van adel waren en het hotel had alles wat je maar kan bedenken. We mochten de hele dag gebruik maken van het zwembad en de spa, wat we eigenlijk dan ook de hele zaterdag gedaan hebben.

2016-02-22 17.34.51

2016-02-21 10.16.25 HDR-1

Haha, op deze foto zie je wel goed dat ik niet zo lekker was.. Maar hier gingen we dus de welness in!

Zo zag de welness eruit voor een deel. Ik heb deze foto van internet gehaald, want je mag natuurlijk geen foto’s maken daar als er allemaal blote mensen rondlopen, haha.
Ik was eigenlijk nog nooit in zo’n spa geweest, maar het beviel me heel goed! We hebben bij het zwembad ook nog een heerlijk broodje carpaccio gegeten, en rond half zes gingen we terug naar de kamer om ons op te tutten voor het uiteten.

We aten bij Chicoleo, een tapasrestaurant waar je zoveel gerechtjes kan bestellen als je wilt! Het was echt onwijs lekker, en ondanks dat ik niet zo’n trek had, heb ik toch heerlijk gegeten. Het restaurant zelf zag er ook ontzettend leuk uit. Hier wil ik zeker nog eens gaan eten!

Na het eten hadden we nog even wat gedronken in een super sjieke bar in het hotel. Echt, ik voelde me soms net America Singer uit de Selectie serie. Alles leek zo op een paleis!

2016-02-20 21.48.18.jpg

Daarna was het tijd om lekker te gaan slapen, want de volgende dag stond er iets heel gaafs op het programma: we gingen naar Soldaat van Oranje de Musical! Ik ben dól op musicals en ik wilde hier al zó lang heen, omdat ik er echt van iedereen die er geweest was goede verhalen over had gehoord. Jullie lezen binnenkort nog een uitgebreid verslag van de musical!

Zondag 21-02
We begonnen de dag weer als mensen van adel: we kregen namelijk een champagne ontbijt!

2016-02-21 10.50.43

Het was echt heerlijk, ondanks dat ik helaas niet alles kon proeven wat ik wilde.Er was echt van alles wat en mama en Valerie hebben dan ook wel vier keer opgeschept volgens mij. Ik at vooral fruit en dronk sapjes haha.

2016-02-21 11.46.48

Na de brunch pakten we onze koffers en gingen we op weg naar de Theather Hangaar in Katwijk, waar Soldaat van Oranje draaide. Ik ga er niet veel over zeggen omdat ik nog een uitgebreide post hier aan gaan wijden, maar ik kan jullie wel vertellen dat dit één van de meest indrukwekkende musicals is waar ik ooit ben geweest.

Na Soldaat van Oranje was het helaas al weer tijd om naar huis te rijden, maar wat was het een leuk weekend zeg! Ik heb me prima vermaakt ondanks dat ik ziek was, en zou dit echt nog wel een keer over willen doen. Daarnaast mama natuurlijk ontzettend bedankt hiervoor! ❤

Zijn jullie wel eens in het Hotel van Oranje geweest?

6 gedachten over “Een weekendje Noordwijk

  1. Dat ziet er allemaal goed uit. Dat zwembad en het eten, lekkerrr. And happy b-day to your mom, natuurlijk 🙂 Ik ben zelf niet naar Soldaat van Oranje geweest, maar hoor van mensen die dat wel zijn geweest dat het inderdaad heel indrukwekkend is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s