The Bedtime Book Tag

Door Maria van Bookglobe werd ik getagd door de Bedtime Book Tag! Ik vond het meteen een ontzettend leuke tag om te lezen, en ook om in te vullen. Er zitten originele vragen tussen, dus laten we snel beginnen. 🙂 Schermafbeelding 2016-02-13 om 15.50.24

1. Welk boek heeft je de hele nacht wakker gehouden, omdat je door moest lezen?
De héle nacht is me nog nooit overkomen, maar ik heb wel een paar keer meegemaakt dat ik tot vier uur ’s nachts aan het lezen was. Dit was bijvoorbeeld bij De Hongerspelen en Vlammen van Suzanne Collins, en Vertrouw Me van Tahereh Mafi.

2. Van welk boek was je bang om te gaan slapen?
Ik weet nog wel dat ik bij het begin van De Cirkel van Mats Strandberg en Sarah B. Elfgren soms echt huiverig werd, omdat het best creepy was op sommige momenten.

3. Welk boek zorgde er voor dat je (bijna) in slaap viel?
Hmm, moeilijke! Als ik soms bijna in slaap viel bij een boek, betekent het niet altijd dat ik het boek per se saai vind. Zo vond ik Magiër langdradig en soms moest ik die echt even wegleggen, maar ik vond hem wel geweldig goed. Het Examen van Joelle Charbonneau vond ik teleurstellend omdat hij naar mijn mening niks van de spanning had, die het eerste deel zo kenmerkte. Voor de rest val ik gelukkig niet zo snel in slaap tijdens het lezen!

4. Op welk boek heb je gewacht tot het uitkwam, zo erg dat je er onrustig van werd?
De Sleutel van Mats Strandberg en Sara B. Elfgren, maar die heb ik nu nog steeds niet gekocht..

5. Welk boek heeft jouw perfecte vriendje/vriendinnetje?
Welk boek niet? Ik val op de lieve en zorgzame Peeta uit De Hongerspelen, Aaron Warner uit de Touching Juliette serie, Gideon DeVilliers uit de Edenstenentrilogie, Ash uit de IJzerfae serie, Patch uit Hush Hush en nog veel meer!

6. Welk boek zou jouw ergste nachtmerrie zijn om in te leven?
Ik zou echt niet willen leven in de wereld van de Chemical Garden trilogie. Bij deze serie worden vrouwen niet ouder dan twintig jaar door een mislukt genetisch experiment. Het leven van de hoofdpersoon, Rhine, is ook alles behalve rooskleurig.

 

7. Welke omslag van een boek doet jouw denken aan de nacht?
Een boek dat ik recent las (en recenseerde), namelijk De Wereld van Harry Potter. Door de sterren, wolken en donkerblauwe kleur doet hij me echt aan de nacht denken.

8. Welk boek heeft een vreselijke cliffhanger?
Vlammen van Suzanne Collins heeft een vreselijke cliffhanger! Ik moest het boek de volgende dag wel kopen, omdat ik móest weten hoe het verder ging. Dit had ik trouwens ook bij Pandemonium van Lauren Oliver.

9. Over welk boek heb je daadwerkelijk gedroomd?
Oh my, ik droom té vaak over boeken. Maar ik denk dat ik nog het meest over Harry Potter heb gedroomd in mijn leven. Soms zijn deze dromen heel leuk en kan ik goed toveren en vliegen, maar ik droom ook héél vaak dat ik wel kán toveren, maar dat ik alle spreuken en bezweringen ben vergeten. Dat is echt enorm frustrerend haha.

10. Welk monster uit een boek zou je nooit onder je bed willen vinden?
Ik was het hierbij wel erg eens met het antwoord van Maria, namelijk Grievers of Cracks uit The Maze Runner. Daarnaast heb ik een wespenfobie, dus ik zou ook helemaal gek worden als er een stel bloedzoekers uit The Hunger Games onder mijn bed zouden zitten. En van Dooddoenders/Voldemort zou ik ook niet heel vrolijk worden.

Dit was echt een leuke tag om in te vullen, en hopelijk vonden jullie het ook leuk om te lezen! Ik tag de volgende mensen:

Vivian van The Book Review
Lilian van Kletspraatjes
Ellis van Cinderellis

Fijne woensdag verder en tot morgen! 

9 gedachten over “The Bedtime Book Tag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s