Concert Imagine Dragons

Afgelopen vrijdag ging ik met mijn vader en zusje naar het concert van Imagine Dragons. We hadden dit als Kerstcadeautje gekregen en ik keek hier dus al lange tijd enorm naar uit! Het concert was ont-zet-tend goed en ik heb onwijs genoten van de avond, dat ik besloot om er een klein verslagje van te maken! 2016-02-05 21.49.38

Mijn opa was die dag ook jarig, dus daar gingen we eerst even naar toe. Daardoor konden we pas rond zes uur richting de Ziggo Dome rijden, maar uiteindelijk was dit geen enkel probleem, want we stonden nog aardig dichtbij in de rij. We konden na een kwartier ongeveer naar binnen en hadden dus ook hele fijne plekken.

2016-02-05 20.06.32.jpg

Sunset Sons stond in het voorprogramma, en eerlijk gezegd had ik nog nooit van ze gehoord. Op Twitter las ik gelukkig wel dat ze heel leuk en goed waren, dus daar had ik ook veel zin in! Twitter had zoals vaak gelijk, ik vond Sunset Sons echt top! Ze waren een stuk minder ruig dan Imagine Dragons, maar ze hadden een paar hele fijne nummers die ik thuis ook zeker nog zou beluisteren. Ik kon de liedjes niet meezingen, maar heb wel staan swingen en dat was zeker een goed begin om alvast in de stemming te komen!

2016-02-05 19.07.37.jpg

Tussen negen en half tien werd het decor verbouwd en werd het langzamerhand tijd voor Imagine Dragons zelf! Je merkte ook echt aan de zaal dat we steeds ongeduldiger werden, maar wachten wordt zoals altijd beloond, want om half tien kwamen de bandleden dan eindelijk het podium op!

2016-02-05 21.45.59-1.jpg

Ik had de setlist van tevoren al gezien, maar ze speelden nog een paar nummers extra. Ik vond het heel leuk dat ze Amsterdam speelden, want dat is natuurlijk extra leuk als je in de stad zelf bent. Daarnaast speelden ze de bekende nummers zoals Demons, It’s Time, On Top Of The World, I Bet My Life en nog veel meer, maar ook de minder bekende nummers waren echt top. Roots, Gold en The Fall zijn echt nieuwe favorieten van mij geworden.

2016-02-05 22.11.41.jpg

De zanger Dan zong echt onwijs goed live, het leek net de CD (maar eigenlijk was het nóg beter dan de CD). Ook de andere bandleden werden extra in de spotlights gezet door gitaar/drumsolo’s en je merkte echt dat de bandleden heel hecht waren. Zo werden er grapjes gemaakt tussendoor en was de sfeer heel ontspannen.

2016-02-05 22.22.42.jpg

Helaas gaat een concert altijd heel snel voorbij en al snel merkte ik dat ze bijna aan het einde waren. Gelukkig was één van de laatste nummers mijn ultieme favoriet Radioactive. Ik heb met alles hard meegezongen, maar bij Radioactive schreeuwde ik toch wel het hardst.

2016-02-05 21.36.45.jpg

Het concert eindigde met twee rustigere nummers zoals The Fall en Dreams. Bij The Fall kwamen er allemaal glimmende herfstbladeren uit het plafond vallen. Dat was heel leuk gedaan en gaf een heel mooi en bijzonder effect. Ik heb nog een paar blaadjes weten op te vangen en die heb ik mee naar huis genomen. Zodra het weer herfst wordt ga ik die op mijn kamer leggen.

Het was een hele gave avond en ik heb ontzettend genoten. Mega shoutout voor mijn vader voor het meest awesome kerstcadeau (al gaan we ook nog naar Coldplay, dus misschien kom ik daar later nog op terug).

Wat vinden jullie van Imagine Dragons? 

9 gedachten over “Concert Imagine Dragons

  1. Leuk dat je bent geweest! Ik ben enkele jaren geleden met mijn vriend bij een optreden geweest, een van hun eerste keren in Nederland. Ik had ze toevallig ontdekt tijdens een miidag doorklikken op Youtube :p de zaal was toen nog een stuk kleiner, maar wat een fantastisch feestje maakten ze ervan! En ik ben ook nog steeds fan van hun muziek!
    Ik ben echt jaloers dat je naar Coldplay gaat! Een van mijn andere favoriete bands ❤ Geniet ervan!
    Liefs xxx

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s