Bookshelf Tour #1

Ik vond het begin van 2016 een perfect moment voor een Bookshelf Tour! Ik vind deze artikels/video’s altijd heerlijk om te kijken van anderen, want het blijft gewoon fijn om te zien wat andere boekenwurmen in hun kast hebben staan!
Omdat mijn ouders gescheiden zijn, heb ik twee boekenkasten. En dat is vervelend als je een boekenblog hebt, want je hebt gewoon geen goed overzicht over je hele collectie. Om een beetje structuur te houden laat ik vandaag de boekenkast/plank bij mijn moeder zien, en volgende week die bij mijn vader. Enjoy!

2016-01-28 12.50.14.jpg

Ik wilde 2016 beginnen met een gestructureerd plan om mijn TBR stapel te verkleinen. Het is namelijk echt niet normaal dat ik meer dan vijftig ongelezen boeken in mijn kast heb staan, terwijl ik er maar nieuwe bij blijf kopen. Meer hierover kan je lezen in mijn leesvoornemens artikel.

Afijn, ik besloot dus eind december om een plank in mijn kamer leeg te halen en vol te zetten met alle ongelezen boeken in mijn kast. En dat was confronterend, want het paste niet eens. Hierdoor heb ik écht meer motivatie gekregen om eerst deze boeken te lezen en minder snel nieuwe te kopen, want het is gewoon een heerlijk gevoel als je een boek uit hebt en terug in je boekenkast kan zetten!

Ik laat jullie dus eerst mijn plank met ongelezen boeken zien, en daarna mijn boekenkast met gelezen boeken!

2016-01-28 12.50.14.jpg

Van links naar rechts:
Harry Potter en de Halfbloed Prins – J.K. Rowling (gekregen)
Harry Potter en de Relieken van de Dood – J.K. Rowling (gekregen)
De 5e Golf – Rick Yancey (gekocht)
Verbreken – Lauren Destefano (geruild)
De bijzondere kinderen van mevrouw Peregrine – Ransom Riggs (gewonnen)
Pupil – Julie Kagawa (gekocht)
Ik geef je de zon – Jandy Nelson (gewonnen)
Tunnels – Roderick Gordon (gekocht)
Dieper – Roderick Gordon (gekocht)
De Elite – Kiera Cass (gewonnen)
De One – Kiera Cass (gewonnen)
De Prins en de Lijfwacht – Kiera Cass (gewonnen)
De Prinses – Kiera Cass (gewonnen)
De Koningin en de Favoriet – Kiera Cass (gewonnen)
Half Zwart – Sally Green (gekregen)
Stad van Glas – Cassandra Clare (gekregen)
Stad van Verloren Zielen – Cassandra Clare (gekocht)
De Godinnentest – Aimee Carter (gekocht)
De Godinnenwraak – Aimee Carter (gekocht)
Het Godinnenoffer – Aimee Carter (gekocht)
Het rampzalige verhaal van jou en mij – Jess Rotherburg (gekocht)
Marionet – Aimee Carter (gewonnen)
Wings – Aprilynne Pike (gekocht)
Spells – Aprilynne Pike (gekocht)
Destiny – Aprilynne Pike (gekocht)
Warm Bodies – Isaac Marion (gewonnen)
De 100 – Kass Morgan (gekocht)
Legend – Marie Lu (gekocht)
De geheime sleutel – Sarah Moore Fitzgerald (gekocht)

2016-01-28 12.49.53 (1)

Van boven naar beneden:
To Kill A Mockingbird – Harper Lee (gekocht)
De Schaduw van de Nacht – Deborah Harkness (gekocht)
Het lange afscheid van Charlie St. Cloud – Ben Sherwood (gekregen)
Colleen Hoover – Onvoorwaardelijk (gewonnen)
Het Rozenlabyrint – Titania Hardie (gekocht)
Alexandra Adornetto – Halo (gekocht)
Vogelvrij – Angus Donald (gekocht)
Zinsbedrog – Lizi Mulder (gewonnen)

Dus.. 37 ongelezen boeken, alleen nog bij mijn moeder. Dat worden er hopelijk snel minder, want mijn boekenkast zelf ziet er wel een beetje zielig uit nu:

2016-01-28 12.50.43

Ik moet er wel bij zeggen dat ik een aantal boeken heb uitgeleend aan Sanne, zoals Allerzielen en Huiver. Maar het ziet er wel heel leeg uit zo! Hoog tijd om er snel wat gelezen boeken bij te gaan zetten.

2016-01-28 12.52.08.jpg

Op de bovenste plank staan onder andere mijn Harry Potter boeken, de Divergent trilogie en de Chemical Garden trilogie (waarvan ik het laatste deel nog moet lezen).
Van links naar rechts:
Harry Potter en de Steen der Wijzen – J.K. Rowling
Harry Potter en de Geheime Kamer – J.K. Rowling
Harry Potter en de Gevangene van Azkaban – J.K. Rowling
Harry Potter en de Vuurbeker – J.K. Rowling
De wereld van Harry Potter – Allan Kronzek (geleend)
Het meisje met de groene ogen – Sioban Hayes
Inwijding – Veronica Roth
Opstand – Veronica Roth
Samensmelting – Veronica Roth
Verwelken – Lauren Destefano
Vrees – Lauren Destefano

2016-01-28 12.52.18.jpg

Op de tweede plank zie je mijn kleurboek en nog wat series.
Van links naar rechts:
De Selectie – Kiera Cass
De Hongerspelen – Suzanne Collins
Vlammen – Suzanne Collins
Spotgaai – Suzanne Collins
Delirium – Lauren Oliver
Pandemonium – Lauren Oliver
Requiem – Lauren Oliver
Stad van Beenderen – Cassandra Clare
Stad van Vuur – Cassandra Clare
Monsters – Christopher Dell

2016-01-28 12.52.41.jpg

Ondanks mijn prachtige Narnia bundel die op de onderste plank staat, is dit toch wel mijn minst favoriete plank. Er staan nu eenmaal niet zoveel leesboeken op. Het is echt een beetje een mengelmoesje van boeken, DVD’s, studieboeken en andere spullen. Zodra mijn TBR plank begint te slinken zal dit hopelijk veranderen!
Van links naar rechts:
Narnia – C.W. Lewis
Zielen – Stephanie Meyer
De Wolvenprinses – Cathryn Constable
Volkssprookjes en legendes uit Arabië
Breakfast At Tiffany’s – Truman Capote
1984 – George Orwell
Sprookjes van Tolkien – J.R.R. Tolkien

En dat waren al mijn boeken bij mijn moeder! Op het moment dat ik dit schrijf heb ik Harry Potter en de Orde van de Feniks bijna uit, dus dan kan ik weer in een nieuw boek beginnen waardoor mijn TBR plank steeds ietsje kleiner wordt!

Welk boek uit mijn verzameling zou jij heel graag nog willen lezen?

10 gedachten over “Bookshelf Tour #1

  1. Wow dat zijn echt heel veel ongelezen boeken! Het is inderdaad echt heel fijn als je dan een uitgelezen boek terug in de boekenkast kan doen! Uit jouw verzameling zou ik nog heel erg graag De 5de golf willen lezen en de 100 😀

  2. Het zal zo leuk zijn om nu je ongelezen stapel te zien slinken en je boekenkast te zien vullen. Ik ga zo meteen naar boven voor een fotoreeksje van mijn bookshelf tour 🙂 Ik ben hier helemaal geinspireerd door!
    Ik denk dat van de boeken die ik zelf nog niet gelezen heb, ik de meeste interesse heb ik de Arabische volksverhalen. We spelen af en toe het spel ‘Tales of Arabian Nights’ en daar zou het mooi op aansluiten.
    Nou, ik pak mijn camera en droom van de dag dat ik mijn kasten net zo leuk kan inrichten als jij dat gedaan hebt!

  3. Dat is inderdaad een forse plank met ongelezen boeken :). Als ik jou was zou ik gelijk beginnen aan Ik geef je de zon, die is zo mooi! Ook de Selectie-trilogie vond ik heel mooi om te lezen. Zelf zou ik graag aan de 100 willen beginnen, die lijkt me heel goed!

  4. Pingback: Bookshelf Tour |
  5. Eh ik heb volgens mij meer dan 100 ongelezen boeken in mijn kast… oeps! Mijn kleine rijtje met gelezen boeken die ik ga houden ziet er nu extreem zielig uit haha

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s