Motivatiefilmpjes voor het studeren

Het is weer zover: tentamenweek! Morgen heb ik mijn tentamen Wetenschapsfilosofie en daarvoor ben ik de hele week al aan het leren. Ik ben nogal goed in uitstellen, dus als ik dat aan het doen ben ga ik meestal filmpjes op Youtube kijken met titels zoals ‘Study Tips’ en ‘How to get an A’. De afgelopen week heb ik er een hele hoop gezien, en ik vond het wel leuk om die met jullie te delen!

Mariana
De filmpjes van Mariana zijn echt geweldig! Volgens mij is ze Portugees, maar in haar filmpjes praat ze gelukkig Engels (ook al vind ik dat ze wel een beetje met een robotstem praat, haha). Ze geeft echt hele goede tips voor hoe je kunt studeren, maar laat je bijvoorbeeld ook zien hoe je het beste aantekeningen kunt maken tijdens college. Ik heb veel inspiratie uit haar filmpjes gehaald!

Laurie Martel
Ik volg Laurie al een tijdje, en ik vind deze Canadese meid heel leuk en motiverend! Ze heeft ook hele leuke DIY video’s en lifestyle video’s. Vooral haar video’s over uitstelgedrag vond ik erg leerzaam.

Dit zijn eigenlijk de video’s die mij veel inspiratie gegeven hebben om te gaan leren en hoe ik dat op de beste manier kan doen. Nu ben ik natuurlijk heel benieuwd hoe jullie studeren en of jullie soms ook last hebben van uitstelgedrag.

Wat geeft jou de motivatie om te studeren? 

15 gedachten over “Motivatiefilmpjes voor het studeren

  1. Dat helpt echt, ik keek er vroeger ook heel vaak naar! Ook om te plannen enzo!

  2. Dit zijn eigenlijk dingen die je op de basisschool en de middelbare school moet leren. Dan heb je al een studie-stramien voor de universiteit of hogeschool. Hoe maak je een samenvatting, hoe maakje aantekeningen, hoe haal je de belangrijkste informatie uit een tekst?
    Leuk dat er zoveel filmpjes zijn. Maar zo te zien leer ik er niets nieuws van.
    Ik kan namelijk heel goed plannen 🙂 En ik kan ook heel goed alles op het laatste moment leren. … Laat ik eerlijk zijn: zo studeerde ik. Motivatie had ik voor de gehele studie. Om echt te gaan leren voor een tentamen, daar had ik niet zo;n moeite mee omdat ik alle colleges volgde. Het wordt pas een probleem als je colleges mist, of de stof echt niet begrijpt.
    Zoals met dat achterlijke specifieke taal-ontleedsysteem dat nergens over ging bij mij studie. Klopte van geen kant, en ik kreeg er dus ook niet meer dan een 5,5 voor. Dat was genoeg. Ik kan verder prima zinsontleden, overigens. Maar dat systeem moet er echt uitgegooid worden.

  3. Toevallig heb ik vanavond (heel laat, ik weet het) een tentamen en daarna zit het er voor mij gelukkig weer op. Ik ga deze filmpjes zeker bekijken voor de volgende periode. De eerst vond ik al heel inspirerend. Succes met je tentamenweek!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s