PORTO #3 & #4

Onze laatste volle dag in Porto besteedden we aan uitslapen, wandelen en winkelen. Omdat we op onze reisdag heel vroeg op moesten en eigenlijk niets boeiends meer hebben gedaan, heb ik deze twee dagen samengevoegd in dit laatste fotoverslagje van Porto!

20160116_151211.jpg

Omdat we écht heel weinig slaap hadden gehad de afgelopen twee dagen, sliepen we uit tot half 12. We gingen om tien uur wel even snel naar beneden om te ontbijten, maar doken daarna meteen ons bed weer in.

Om half 12 werden we wel door Iris uit bed gesleurd richting de douches, want er moest natuurlijk wel iets ondernomen worden op onze laatste dag. We hadden de dag ervoor bedacht dat we naar de andere kant van de brug wilden lopen en daar een soort kabelbaantje wilden nemen, maar het kabelbaantje bleek maar heel kort te zijn en kwam uit op een punt waar het er niet echt gezellig uit zag. Dus zijn we maar gewoon naar de overkant van de brug gelopen, omhoog gekommen en hebben we nog even heel hard genoten van het uitzicht.

Maarja. Toen was het dus nog maar lunchtijd en er was niet echt iets leuks te zien waar we konden lunchen. Daarom zijn we toen maar teruggelopen naar het historische centrum en hebben we daar geluncht. We kozen allemaal voor een cheeseburger en zaten eerst buiten op het terras, maar omdat het nogal fris was zijn we toch maar naar binnen verhuisd. Geen foto’s van het eten helaas, want die waren niet echt goed gelukt.

Onderweg kwamen we ook nog een souvenirswinkeltje tegen waar ik boekenleggers zag. Een soort ‘traditie’ van mijn vader, mijn zusje en ik is dat als we op vakantie zijn, dat we dan altijd boekenleggers kopen of voor elkaar meenemen als souvenir. Ik kocht dus drie boekenleggers en een zonnebril. Amy kocht een magneet, een zonnebril en een sneeuwbol.

Na het eten wilde Iris heel graag winkelen en de rest van ons sjokte er in het begin van de vermoeidheid nog een beetje achteraan. We liepen langs een hele mooie kerk waar je in kon, dus daar hebben we even een rondje gelopen. En de kerk stond midden in de zon, dus we hebben daar eerst een schaamteloze fotoshoot gehouden met de selfiestick, en daarna nog een halfuur in de zon gezeten.

Toen was het toch echt tijd om te winkelen. Ik moet eerlijk toegeven dat ik in het begin écht geen zin had, maar toen ik zag hoe goedkoop alles was en wat voor leuke, onbekende boetiekjes ze allemaal hadden, ging mijn vrouwenhart toch wel echt open. Ik kocht een heel mooi vest, een warme sjaal (want ik had het de hele week al fris) en nog een mooi blousje. De rest kocht ook mooie dingen en zo waren we de rest van de middag toch zoet.

Must see voor als je in Porto bent: The Majestic Café! Hier heeft J.K. Rowling namelijk het concept voor Harry Potter bedacht (ze was getrouwd met een Portugees en was depressief toen ze in Portugal woonde, daardoor liet ze haar fantasie de vrije loop en Harry Potter was geboren!). Wij zijn er niet naar binnen gegaan, want de koffie schijnt nu belachelijk duur te zijn, maar het is van buiten ook heel mooi en daar kon ik natuurlijk niet voorbij lopen zonder een foto te maken.

Foto 16-01-16 17 11 15.jpg

Na deze kort, maar krachtige shopsessie was het al vijf uur en vonden we het wel mooi om naar huis te gaan. We waren namelijk nog steeds super moe en besloten om alweer een dutje te doen. We hebben echt van 17 tot 20:30 geslapen, en daarna hebben we onszelf snel klaar gemaakt voor het diner van die avond. We besloten om te gaan eten bij een tentje dat ons al de hele tijd werd aangeraden, maar dat we er zelf niet zo leuk vonden uit zien.  Porto heeft qua inrichting van restaurants nu eenmaal een hele andere smaak dan wij, haha. Toch hebben we er wel lekker gegeten, vooral het toetje was echt goddelijk! We hadden cranberry cheesecake en oreo cake, huisgemaakt. Het water loopt me weer in de mond als ik er aan denk.

Helaas konden we die avond écht niet mee met de pubcrawl, want de wekker ging al om 6:30 en we waren helemaal gesloopt. Toch deden we wel nog even mee met shot o’clock, als afscheid haha. We schreeuwden voor de laatste keer ‘YES’ en gingen daarna maar inpakken en naar bed. Bij Amy paste alles maar nét in de koffer omdat ze zoveel gekocht had.

~~~~~

De volgende dag ging onze wekker al om 06:30, want we moesten om 07:22 de bus hebben naar het vliegveld toe. Alles ging eigenlijk prima en de bus kwam op tijd, en omdat we niet met grote koffers reisden hoefde we ook niet in te checken of iets. We ontbeten bij Costa Coffee en ik had een croissantje en een overheerlijke lemon muffin.

Foto 17-01-16 09 06 21.jpg

Na de douane, die zonder problemen verliep, zijn we maar ergens gaan zitten en toen moesten we nog 1,5 uur wachten. Maar, we waren zo met onszelf en de wifi bezig, dat we de tijd uit het oog verloren en Amy 5 minuten voordat de gate sloot opmerkten dat we heel erg moesten opschieten. We renden ook nog eens de verkeerde kant op, dus dat ging allemaal lekker soepel haha. Gelukkig waren we alsnog ruim op tijd en konden we snel het vliegtuig in. In het vliegtuig heb ik bijna alleen maar geslapen. Gelukkig had Iris, die bij het raam zat, nog wat leuke kiekjes gemaakt van het besneeuwde Nederland uit de lucht!

En toen.. waren we weer in Nederland. We hadden allemaal al heimwee naar Porto in dat koude weer, maar moesten nog anderhalf uur met de trein naar huis reizen. Dat was geen pretje, maar gelukkig hadden we elkaar. De volgende dag hadden we ook weer gewoon college, dus het was wel fijn toen ik rond een uur of vier ’s middags weer thuis was.

Die nacht heb ik heel veel uur geslapen haha, en natuurlijk gedroomd over al onze fantastische avonturen in Porto. Het was echt een geweldige ervaring met srprs.me, iets wat ik het liefst zo snel mogelijk over wil doen!

Volgende week komt er nog een artikel online met hotspots en aanraders in Porto, dus die hebben jullie nog van me tegoed.

Zijn jullie wel eens op reis geweest met srprs.me? Hoe is jou dat bevallen?

 

4 gedachten over “PORTO #3 & #4

  1. Weet je waar cranberries ook lekker in zijn? Appeltaart. In plaats van krenten.
    Maar goed. Leuke foto’s! Jullie hebben lol én mooi weer gehad! Ik weet niet of het wat voor ons is, zon verrassingsreis. Ik wil heel graag de hond meenemen, dus dan moeten we wel specifiek ergens boeken waar de hond ook meemag. En ik kan nu wel een beetje inschatten wat hij leuk vind (wandelen en winkelen). Dus dat moeten we dan ook in ons achterhoofd hebben.
    Maar als we geen hond hadden… dan misschien wel. 🙂

    1. Er is nu ook Roadtrip met srprs.me, dus dan kan je met de auto! En volgens mij kan je naar hun mailadres mailen als je speciale wensen hebt 🙂

  2. Ik heb alle delen van jullie reis naar Porto gelezen! Super leuk 🙂 Ik wil heel graag een keer op verrassingsreis, lijkt me geweldig. Porto lijkt me ook super, mooie foto’s ook!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s