Monsters – Christopher Dell (Beastiary)

Bij het Boekenfestijn Utrecht kocht ik voor nog geen €2 een knalgeel boek met de titel ‘Monsters – een bizar bestiarium’. Eigenlijk had ik nog nooit echt van een bestiarium gehoord, maar Sanne en Linda deden hem meteen vol enthousiasme in hun mandje, en voor die €2 kon ik het ook niet laten.

Foto 23-01-16 14 55 40.jpg

Algemene gegevens
Titel: Monsters – een bizar bestiarium
Auteur: Christopher Dell
Uitgeverij: Fontaine Uitgevers
Aantal pagina’s: 192
Genre: Fantasy, Mythisch

Beschrijving
Dit boek onderzoekt monsters door de eeuwen heen en in de hele wereld. Het vertelt het gruwelijke en visuele verhaal van de menselijke geest, geïnspireerd door het wilde en onaardse. Monsters bevat een prachtige reeks bizarre en fantastische illustraties uit de kunst en vertelt het duistere en fascinerende verhaal van angstaanjagende beesten uit verschillende tijden en culturen.

Mijn mening
Dit is niet een boek dat je vanaf pagina één doorleest tot pagina 192. Dit is een typisch ‘doorbladerboek’ waar je af en toe eens een bladzijde uit leest en het dan weer een tijdje weg legt. Zo heb ik het dus ook gelezen. De ‘monsters’ die me interesseerden heb ik met veel aandacht bestudeerd, anderen heb ik een beetje links laten liggen.

In de inhoudsopgave zie je dat het boek uit verschillende hoofdstukken is opgebouwd. Zo kun je dus snel vinden wat je zoekt.

Foto 23-01-16 14 56 33

Het eerste wat mij op viel aan dit (hardcover) boek, zijn de prachtige illustraties. Het boek is echt ontzettend mooi vormgegeven, en op elke pagina staan er mooie illustraties waarbij je fantasie echt de vrije loop kan.

Foto 23-01-16 14 57 02Foto 23-01-16 14 56 52 (1)Foto 23-01-16 14 57 41

Gaaf hè? Daarnaast vind ik het boek ook heel toegankelijk geschreven voor mensen die niet elke dag met monsters bezig zijn. Ook de inleiding begint leuk, daardoor word je eigenlijk meteen in het boek getrokken en is je aandacht meteen gewekt.

Foto 23-01-16 14 59 42

Het boek heeft een prominente plek in mijn boekenkast thuis, zodat ik hem makkelijk kan pakken en er vaak in kan bladeren. Ook anderen mensen pakken hem vaak en bladeren het door.

Soms gebruik ik het boek als een soort encyclopedie, als ik een boek lees en een wezen tegenkom waarvan ik niet weet wat het is. Dan is het heel leuk om via dit Bestiarium er meer over te lezen, gepaard met prachtige illustraties.

Ik zou dit boek aan iedereen aanraden die van monsters (duh) en mythes houdt. Ik geef dit boek vier sterren.

4 sterren

Extra leuk: op bol.com kost Monsters nu maar €5!

Koop bij bol.com

Heb jij een Bestiarium thuis? 

 

4 gedachten over “Monsters – Christopher Dell (Beastiary)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s