PORTO #2

De tweede dag in Porto is mijn persoonlijke favoriet. We sliepen (maar) vier uurtjes, gingen mee met de Walking Tour, zaten wel anderhalf uur op een terras van de zon te genieten, bezochten het strand en gingen wéér mee met de Pubcrawl. Kijk mee!

20160115_131113.jpg

We sliepen die nacht pas rond vijf uur, dus je kan je vast voorstellen dat we niet zo happy waren toen de wekker om half tien ging. Toch moesten we wel opstaan, want het ontbijt duurde tot tien uur en daar wilden we zeker gebruik van maken. Uiteindelijk waren we wel blij dat we naar het ontbijt waren gegaan, want ze hadden lekkere verse broodjes en sap. Een goed begin van de dag!

Eigenlijk wilde Amy en ik daarna weer naar bed gaan, maar we besloten toch mee te gaan met de Walking Tour van 10:30. Door dit last minute besluit moesten we allemaal enorm haasten (want we moesten ook nog douchen), maar uiteindelijk lukte het ons wel om op tijd te komen. En gelukkig maar, want de Walking Tour was ontzettend leuk.

We zagen een heleboel dingen: het Placa da Liberdade (een heel mooi groot plein met hele mooie architectuur), het Centraal Station, een oud klooster, een oude kerk en de oude stadsmuur waar we fantastisch uitzicht hadden (en de selfie van hierboven maakten). Maar één van de leukste dingen was toch wel het wandelen door allemaal kleine straatjes die ons naar de rivier beneden leidde.

Onderweg stopten we bij een heel klein bakkerijtje genaamd Cozinha. Het vrouwtje van dat bakkerijtje verkocht haar desserts alleen aan restaurants en niet aan individuele klanten, maar voor ons maakte ze een uitzondering. Voor maar €1,40 kon je kiezen uit chocoladetaart, chocolademousse en een typisch Portugees toetje met crème, koekkruimels en eigeel met suiker. Amy nam chocoladetaart en Sanne, Iris en ik besloten de taart en het typisch Portugese dessert te delen. Alles smaakte echt voortreffelijk, maar het vulde wel heel erg en we wilden eigenlijk daarna meteen lunchen.

Uiteindelijk kwamen we terecht bij een cafeetje met fantastisch uitzicht over de rivies én in de zon. Het was onwijs mooi weer, dus we hebben enorm genoten daar (met onze jas uit op het terras, can you imagine?) Ik bestelde iets met kip, Amy inktvisringen en Sanne en Iris Francesinha: een typisch Portugees gerecht wat helaas niet zo in de smaak viel. Het was een soort tosti met jus eroverheen en vanbinnen was het opgevuld met allerlei soorten vlees.

Onze maaltijd werd nog even bruut verstoord door een enorme zeemeeuw die besloot dat Amy’s inktvisringen er wel heel lekker uitzagen. Het was echt doodeng toen er zo’n enorm beest op ons af kwam vliegen, maar daarna konden we er gelukkig hard om lachen (en Amy zat op dat moment op de wc, dus die wist ook niet wat ze meemaakte toen ze terugkwam).

We hebben echt anderhalf uur op het terras gezeten en van de zon genoten. Daarna verplichtten we onszelf om weer iets te gaan ondernemen. We besloten met een oud, Portugees trammetje naar het strand te gaan. Dit ritje duurde ongeveer 20 minuutjes en was ontzettend leuk, omdat je langs de rivier reed en dus heel veel zag. De weg naar het strand toe lopen was ook leuk, maar het strand zelf zag er helaas iets minder mooi uit. Er lag ontzettend veel afval. Dat kwam door een storm op eilandjes aan de Portugese kust, hoorden we later.

Heel lang bleven we dan ook niet op het strand, want het was geen spetterend gezicht, al dat vuil. Gelukkig ging er een bus die ons heel dichtbij ons hostel bracht, waardoor we heel weinig moesten lopen. En dat kwam goed uit, want we waren allemaal kapot. In het hostel ploften we dan allemaal ook meteen op ons bed neer en vielen in slaap totdat het tijd was voor het avondeten.

Net als de vorige keer was er een leuk tentje weer moeilijk te vinden voor het avondeten, dus uiteindelijk belandden we bij het tentje waar we de vorige dag geluncht hadden. Prima, want het eten was er lekker én ze hadden hele lekkere cocktails die we bestelden als een soort toetje.

Daarna moesten we opschieten en terug naar het hostel, want we hadden besloten om deze avond weer mee te doen aan de pubcrawl. Het was de vorige avond namelijk zo leuk! De avond begon weer net zoals die ervoor, met shot o’clock. En daarna werd de avond alleen maar beter, het was zelfs nog leuker dan de vorige avond!

12540917_1051548904868235_1425508056951041783_n.jpg

Het was weer een geweldige avond en we waren rond een uur of 5:00 weer thuis. Albert (de jongen uit Australië moest drie uur daarna op het vliegveld zijn en stuurde me die ochtend erna dat hij zijn vlucht maar op het nippertje gehaald had, haha.

Benieuwd wat wij op onze derde en laatste dag in Porto deden? Stay tuned, woensdag komt het laatste verslagje online! 

3 gedachten over “PORTO #2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s