Movies I’ve Seen #4

Ik heb weer een boel leuke films gezien de afgelopen tijd! Van sommige films is het alweer een hele tijd geleden dat ik ze zag, maar desondanks verdienen ze toch een plekje op mijn blog!

movies2

Mockingjay Part 2

Deze film zag ik al eind november, zo lang is het geleden dat ik een Movies I’ve Seen post heb geschreven. Ik heb eigenlijk alleen maar lof over deze film. Ze zijn heel trouw aan het boek gebleven en ik zat meerdere malen met een brok in mijn keel. Het stukje met Prim ging naar mijn mening iets te snel, maar dit werd helemaal goedgemaakt met de scène met Boterbloem (hartverscheurend). Deze film is een mooie afsluiter van de geweldige serie.

Mannenharten 1 & 2

Mijn vaders werk organiseert elk jaar een bioscoopdag waar je naar de voorpremière van een film kan. De afgelopen drie jaar waren dat de films van de Hobbit, maar dit jaar hadden we ons ingeschreven voor Mannenharten 2. Daarvoor moesten we natuurlijk eerst het eerste deel kijken. In het begin vond ik de film een beetje zo-zo, maar ik heb me later echt gekgelachen om alle gebeurtenissen die de mannen meemaken. Het is echt een hele leuke Nederlandse film die ik zeker aanraad. Typisch is dat natuurlijk bijna álle Nederlandse acteurs een rolletje hebben, maar daarom niet minder leuk. Daarnaast is deel twee eigenlijk net zo leuk, dus die zou ik ook zeker kijken!

Interstellar

Deze film wilde ik al héél lang zien en laatst was het dan eindelijk zo ver. Het voedsel op de aarde raakt op en daarom moet er in het universum een nieuwe wereld gevonden worden waar de mensheid in de toekomst op kan leven. Omdat ik gek ben op alles wat er met de ruimte te maken heeft, was deze film helemaal in mijn straatje. Het einde was echt een complete mindfuck, maar alle puzzelstukjes vielen ineens op zijn plek. Een enorme aanrader voor degene die van films houden die veel diepgang hebben én die prachtige beelden van de ruimte interessant vinden.

Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events

Als kind heb ik deze film één keer gezien, en ik vond hem toen ontzettend eng. Ik kreeg er allerlei nachtmerries van en steeds als ik nu aan deze film terugdacht, kreeg ik weer de kriebels. Toch had ik over de boeken wel hele goede berichten gehoord, waardoor ik tijdens een avondje oppassen besloot om mijn jeugdtrauma aan te pakken en deze film op te zetten. Ik vond hem nog steeds aardig luguber en ik koester echt haatgevoelens voor die Count Olaf, maar gelukkig vond ik hem wel minder eng dan de vorige keer dat ik hem zag.

Dit zijn de films die ik de afgelopen maanden heb gezien! Welke films heb jij gezien? 

 

 

 

8 gedachten over “Movies I’ve Seen #4

  1. Lekker ouderwets deze week Robocop zitten kijken op tv, wat is dat eigenlijk slecht. ^^ Verder is Roving Mars weer eens compleet iets anders. Een documentaire van Disney over de mars rover.

  2. Lemony Snicket is geweldig 🙂 Ja, luguber, want als je erover nadenkt, dat gebeuren er ook écht unfortunate thins met de weeskinderen en iedereen die hen wil helpen! Je zou de eerste 3 boeken moeten lezen, want die komen overeen met de film. Of het echt waard is voor jou om ze alle 13 te lezen, ik weet het niet. Het wordt er namelijk niet beter op. Elk boek zakken ze verder in de goot, en het is ook heel formulaic: de eerste 8 of 9 boeken volgen hetzelfde patroon. Variaties op een thema. En dan slaat het een beetje om in dat er ook een heel mysterie aan de dood van hun ouders kleeft.
    De film is een van de weinige Jim Carrey films die ik ook echt leuk vind. Deze, en Cable Guy. En Ace Ventura. En okay, ik vind wel meer films leuk met Carrey. The Mask. Maar niet Liar, Liar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s