PORTO #1

Afgelopen donderdag was het eindelijk zover: ik ging samen met drie vriendinnen op reis met srprs.me! Al eerder konden jullie lezen over de weersverwachting, waaruit we konden afleiden dat we waarschijnlijk naar Zuid-Europa gingen. En we hadden gelijk, want we gingen naar Porto!

Screenshot_2016-01-14-08-32-52

We moesten om half 9 op Eindhoven Airport zijn en aangezien wij allemaal dichtbij Amsterdam wonen, was dat vroeg opstaan. Om half 6 ging de wekker en gingen we op weg naar Eindhoven. Gelukkig liep alles voorspoeding, behalve dat Sanne per ongeluk in een andere trein zat. Die stapte bij Den Bosch bij ons in en toen kon het avontuur beginnen!

Omdat het zo bewolkt was, leverde dat super mooie plaatjes op! Ik zat bij het raam.

Het was best een prima vlucht, we sliepen allemaal wat en voor de rest hebben we gewoon gekletst en muziek geluisterd. Omdat het in Portugal een uur vroeger is, hadden we opeens een uur extra!

We reisden alleen met handbagage, dus we hoefden niet op onze koffers te wachten en konden meteen naar buiten lopen : ideaal! We vroegen op het vliegveld waar we de bus naar het hostel konden nemen en gelukkig was dat heel makkelijk: er stopte een rechtstreekse bus vlakbij.

Foto 14-01-16 13 47 42

Het was ongeveer drie kwartier met de bus naar het hostel, maar toen we eenmaal uitgestapt waren, moesten we nog even zoeken naar waar het hostel precies was. Na wat rondvragen hadden we het dan eindelijk gevonden. We sliepen in het Yes! Hostel, waar ik in een aparte post over aanraders, meer over zal vertellen. We werden super enthousiast ontvangen en konden meteen op onze kamer. We hadden een kamer met zijn vieren en een gedeelde badkamer, die heel schoon en fijn was.

Toen we onszelf een beetje gesetteld hadden, besloten we om een rondje te gaan lopen door de stad, wat te lunchen en maar te kijken waar we uit zouden komen. We liepen best een groot rondje en kwamen uiteindelijk bij een hele mooie tuin terecht.

Onderweg kwamen we een café tegen waar ze cocktails voor maar €3 hadden. Alles was trouwens belachelijk goedkoop in Porto. Maar goed, die cocktails waren echt niet te drinken. Volgens mij zat er echt 80% alcohol in en 20% niet-alcohol. Het was in ieder geval veel te sterk, terwijl ze er heel lekker uit zagen.

Foto 14-01-16 17 55 12.jpg

Rond half vijf vertrokken we weer – enigszins jolig – terug naar het hostel. Daar schreven we ons in voor de pubcrawl van die avond: voor €12 zouden we langs verschillende kroegen en clubs gaan. De entree en gratis drankjes zaten bij de prijs inbegrepen. Het leek ons een hele leuke manier om het nachtleven van Porto beter te leren kennen, maar voordat het zo ver was besloten we eerst even een dutje te doen (we waren immers al wakker sinds 5:30).

Foto 14-01-16 21 38 29.jpg

Die avond hadden we allemaal onwijs veel zin in Italiaans eten, maar er was nergens een Italiaans restaurant te vinden! We hebben echt een uur rondgelopen op zoek naar iets waar ze pasta hadden en voor ons gevoel hadden we de hele stad rondgelopen. We weigerden daarnaast om onze eerste avond bij de MacDonalds te eindigen. Uiteindelijk belandden we bij een nogal sfeerloos restaurant, maar ze hadden wel lekkere pizza’s (voor maar €3)!

Na het eten liepen we rustig weer naar het hostel, en kwamen we erachter dat we heel dichtbij waren. 1-0 voor ons richtingsgevoel. We fristen ons even op in de kamer en toen was het alweer 23:00, wat in het hostel gelijk stond aan shot-o’clock. Dan kreeg je allemaal een gratis shotje en riep je met z’n alle heel hard ‘YES!’riepen. Daarna begon de pubcrawl en die was echt onwijs leuk. We gingen langs allemaal verschillende kroegen en clubs, en kregen overal gratis drankjes. Er gingen ook twee jongens mee die we in het hostel hadden leren kennen: een Franse jongen en een Australiër. Het was echt een avond die de boeken in gaat, haha!

Uiteindelijk waren we rond 5:00 weer terug in het hostel en zijn we maar meteen gaan slapen, want de volgende ochtend moesten we er alweer vroeg uit om te ontbijten.

Het was in ieder geval een hele geslaagde eerste dag in Porto! Zaterdag komt het volgende fotodagboekje online.

Ben jij wel eens in Porto geweest? 

 

 

 

9 gedachten over “PORTO #1

  1. Dan ben je in Portugal, met fantastisch eten en dan eet je een … italiaanse pizza! XD Ik hoop toch wel dat je ook echt de Portugese keuken geproefd hebt. Maar het ziet er mooi uit, lekker weer ook.

    1. We hebben de rest van de week allemaal traditionele gerechten gegeten (bacalao, en een soort raar broodje met allemaal vlees erin en jus eroverheen) wat ons aangeraden was door onze tour guide, maar dat vonden we allemaal helaas nogal tegenvallen!

  2. Porto lijkt me echt een leuke en mooie stad om eens naartoe te gaan! Dat het allemaal zo goedkoop is speelt natuurlijk ook een beetje mee 😉 Ik ben benieuwd naar de rest van de foto’s en verhalen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s