1000 vragen over jezelf #5

Alweer een tijdje geleden door de goede voornemens twee weken geleden, maar vandaag heb ik weer een nieuwe ‘1000 vragen over jezelf’ voor jullie! Vanmiddag rond 13:30 kom ik terug van mijn srprs.me reisje, waarvan ik de bestemming nog niet weet op het moment dat ik dit schrijf. Spannend!

1000 vragen aan jezelf

121. Verkies je weleens je werk boven de liefde?
Liefde staat nogal op een laag pitje bij mij, dus daar kan ik niet echt op antwoorden haha.

122. Waarvoor ben je je ouders dankbaar?
Dat ze mij gemaakt hebben is op zich wel fijn, want anders zat ik hier niet.
Haha, grapje hoor. Ik ben mijn ouders dankbaar voor een miljoen dingen die ik niet allemaal kan opnoemen. Maar ik ben ze vooral dankbaar voor mijn liefdevolle jeugd en opvoeding, en dat ze mij gemaakt hebben tot de persoon die ik nu ben.

123. Zeg jij altijd wat je denkt?
Nee er zijn heel veel dingen die ik niet zeg eigenlijk. Maar als ik wat gedronken heb komen die gedachten er wel sneller uit, haha.

124. Heb je vaak de tv aan zonder dat je kijkt?
Nee eigenlijk nooit. Soms zet ik wel een Youtube filmpje aan terwijl ik mijn kamer op ga ruimen, maar de TV eigenlijk nooit.

125. Welk oud zeer heb je? (een oud verdriet)
Wat een persoonlijke vraag! Maar eentje die ik wel snel kan beantwoorden. Eigenlijk zijn er twee dingen waar ik nog wel vaak verdriet om heb. En dan niet verdriet als in huilen, maar gewoon dat het pijn doet als ik er aan denk. Ten eerste is dat het overlijden van mijn beide oma’s toen ik zeven was, ten tweede is dat de scheiding van mijn ouders. Hoewel ik met de scheiding goed kan omgaan, blijft het natuurlijk lastig en had ik liever gewild dat het anders was. Vooral als ik wel gezinnen zien die nog gelukkig bij elkaar zijn, steekt dat wel eens.

126. Wat koop je van je laatste tien euro?
Niks, die bewaar ik tot er een dringende uitgave voorbij komt

127. Word je snel verliefd?
Ik vind heel snel iemand leuk, dan denk ik een paar dagen constant aan diegene en dan is het meestal ook weer snel voorbij. Ik ben al een hele tijd niet meer écht verliefd geweest (op echte jongens dan, fictionele jongens weten mijn hart wel vaak te veroveren).

128. Waar denk je aan voordat je in slaap valt?
Boeken en personages uit boeken met de hoop dat ik daarover ga dromen. Ohja en soms denk ik aan allerlei dingen die ik nog moet doen/waar ik me zorgen over maak. Dat is heel vervelend.

129. Wat is je favoriete dag van de week?
Ik denk zondag, want dan heb ik de hele dag voor mezelf. ‘S ochtends ga ik dan meestal sporten, lekker ontbijten en daarna bloggen of rustig aan de studie. Alles op een lekker relaxed tempo.

130. Wat is je grootste overwinning?
Als ik denk dat ik iets niet kan en het me toch lukt. De grootste overwinning is tot nu toe denk ik dat ik voor mijn examen in eerste instantie gezakt was, maar met mijn hertentamen een 7,2 haalde waardoor er op mijn diploma een 7 staat voor mijn slechtste vak. Dat voelt nog steeds héél lekker haha.

131. Met welke beroemdheid zou je een dag willen doorbrengen?
Met Jennifer Lawrence, want zij is zo grappig! Of met Obama, het lijkt me heel interessant om te zien hoe het er werkelijk in het Witte Huis aan toe gaat.

 

132. Ben je weleens verliefd geweest op een (onbereikbare) beroemdheid?
Ik weet niet of het echt verliefdheid was, maar vroeger vond ik zoveel jongens leuk uit films (zie vraag 127). En toen The Hunger Games als film uit kwam was ik wel een beetje obsessed met Peeta/Josh Huchterson.

133. Wat is je droom beroep?
Journalist of schrijfster

134. Vraag je makkelijk om hulp?
Aan mijn ouders of goede vriendinnen wel, maar aan mensen die ik minder goed ken niet zo snel. Ik heb snel het gevoel dat ik mensen tot last ben.

135. Wat kun je maar niet weggooien?
Knuffels! Als ik alleen al denk aan zo’n schattig knuffelbeestje in de vuilniscontainer breekt mijn hart al. En dingen die ik van mijn ouders/zusje heb gekregen gooi ik ook heel moeilijk weg, omdat het met liefde is gegeven.

136. Welke site bezoek je dagelijks?
De gebruikelijke social media zoals Facebook en Twitter. Daarnaast Google, mijn eigen blog en nu.nl. Ohja, en Bloglovin!

137. Zijn de beste dingen in het leven gratis?
Echt wel! Liefde, gezondheid en geluk is niet te koop.

138. Heb je weleens iets gestolen?
Ik had op de basisschool een vriendinnetje die het heel normaal vond om te stelen, omdat ze weinig kleedgeld kreeg en alles te duur vond. Ik ben een keer met haar mee gegaan en heb toen bij de Hema een lipgloss gestolen, iets waar ik de rest van de week ziek van was. Ik heb hem toen een paar dagen later weer stiekem teruggelegd haha, omdat ik me er zo rot door voelde. Oh en dat vriendinnetje? Die is een paar weken daarna gesnapt en kwam terecht bij bureau Halt.

139. Welk gerecht schotel je gasten vaak voor?
Als er gasten komen kook ik meestal niet, maar ik kan een lekkere pasta maken en als er mensen blijven logeren maak ik soms wentelteefjes ’s ochtends. Zelfgemaakte guacamole is trouwens ook een favoriet!

140. In welke winkel wil je wel een minuut gratis winkelen?
Boekhandel Stevens in Hoofddorp. Ik begin al bijna te kwijlen als ik er aan denk haha.

141. Welke landen wil je nog bezoeken?
Ik wil alle landen zien, maar de Verenigde Staten en Indonesië staan wel hoog op mijn lijstje.

142. Welke superkracht zou je willen hebben?
Ik zou wel willen tijdreizen! Of helende gaven hebben.

143. Wanneer kon je wel door de grond zakken?
Het eerste wat ik me op kwam is dat ik in de derde klas van de middelbare een keer per ongeluk een tampon uit mijn tas liet vallen in de bus. Er zaten hele vervelende mensen achterin en die begonnen echt van alles door de bus te schreeuwen daarover. Toen was ik echt zo rood als een biet, maar gelukkig was ik wel met een vriendin.

144. Van welk liedje word je vrolijk?
Thank You van MKTO!

145. Hoe flexibel ben je?
Eigenlijk niet heel flexibel. Ik heb een hele drukke planning elke dag en kan er dan ook slecht tegen als iets niet helemaal loopt zoals ik gepland had.

146. Is er een vreemde eetcombinatie waar je dol op bent?
Een krentenbol met kaas! Heeerlijk.

147. Wat doe je als je in de rij moet wachten?
Wachten en naar de gesprekken om me heen luisteren.

148. Ben je leuker in de spiegel of op foto’s?
Meestal in de spiegel, maar af en toe komt er zo’n dag voorbij dat ik leuk op foto’s sta.

149. Kies je voor minder eten of meer sporten?
Sinds dit jaar ben ik goed bezig met sporten én minder eten, maar als ik dan zou moeten kiezen zou ik gaan voor meer sporten. Het maakt soms namelijk niet zoveel uit hoeveel je eet, het ligt er vooral aan wat je eet.

150. Voer je vaak gesprekken in je hoofd?
Haha, klinkt het heel raar als ik ‘ja’ zeg? Ik praat best vaak tegen mezelf als ik alleen ben.

Ik ben wel benieuwd wat jullie op vraag 143 zouden antwoorden. Laat het me weten in de comments! 

2 gedachten over “1000 vragen over jezelf #5

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s