Top drie buitenlandse universiteiten

Jaaa jongens I did it! Afgelopen zondag was de deadline voor het aanmelden voor een semester abroad, en na veel research en gestuntel heb ik mijn application ingeleverd. Het is retespannend totdat ik de uitslag krijg; ik hoop natuurlijk met heel mijn hart dat ik naar mijn nummer één mag. We moesten drie universiteiten invullen en deze heb ik gekozen.


1. The University of Limerick (Ireland)
Met stipt op nummer één: the University of Limerick! Deze universiteit ligt in het westen van Ierland en biedt geweldige vakken aan. Daarnaast lijkt Ierland me een fantastisch land dat ik graag wil leren kennen. De vakken die ze aanbieden zijn helemaal mijn ding. Zo heb ik me onder andere opgegeven voor News Writing, Introduction of Creative Writing, Irish Folklore, Interviewing and Reporting en Spanish for Beginners. Als ik hier wordt aangenomen spring ik echt een gat in de lucht, dus allemaal even hard duimen alsjeblieft? 🙂

2. Sheffield University (England)
Op een goede nummer twee staat Sheffield University in Engeland. Ik heb lang getwijfeld over mijn nummer twee en drie, maar uiteindelijk heb ik toch voor Sheffield als tweede gekozen, omdat ze hier hele interessante journalistieke vakken aanbieden. Ik heb me opgegeven voor Journalism Skills Part One, Understanding Media, Writing News, Magazine Journalism en Writing for the Media.

3. Concordia University (Canada)
Canada stond vanaf het begin niet op mijn lijstje met landen waar ik heen wilde. Niet omdat ik het land niet leuk vind, want het lijkt me ontzettend gaaf, maar meer omdat ik niet echt leuke universiteiten kon vinden. Totdat ik Concordia tegenkwam. Deze universiteit heeft namelijk vakken zoals Creative Writing, Writing News en Print Media, wat me allemaal heel interessant lijkt!

Ik vind het echt enorm spannend en hoop zo zo zo erg dat ik word uitgekozen voor één van deze drie universiteiten. Natuurlijk laat ik het jullie weten als ik bericht krijg. Tot dan: duimen met z’n alle!

 

13 gedachten over “Top drie buitenlandse universiteiten

  1. Oh super spannend dat je je ingeschreven hebt! Ik wil ook zo graag studeren in het buitenland! Dat lijkt me echt geweldig om mee te maken! Hopelijk word je aangenomen in Ierland!

  2. Als het Sheffield wordt, moet je nog maar eens The Full Monty kijken om je voor te bereiden 🙂 Noord-engeland is geweldig. Maar ik duim natuurlijk dat je je eerste keus krijgt. Ierland is ook geweldig! En lieve mensen!

  3. Super spannend! Zelf heb ik echt spijt van het feit dat ik geen Erasmus heb gedaan toen het kon, dus ik hoop heel erg voor je dat je gekozen wordt 🙂

  4. Waar je ook heen gaat, het zal een hele nieuwe en toffe ervaring worden denk ik! Maar ik zal voor je duimen dat het nummer 1 wordt 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s