Goede leesvoornemens 2016

Vorige week konden jullie al iets lezen over mijn persoonlijke doelen van 2016, maar op boekgebied (wat eigenlijk ook best persoonlijk is, maar ach) heb ik er ook een paar!

Boekenkast zoveel mogelijk uitlezen
Mijn absolute hoofddoel van 2016 op het gebied van lezen: mijn boekenkast uitlezen. Op dit moment staan er 48 boeken in mijn kast die ik nog niet gelezen heb. Dat vind ik veel te veel, want er staan zoveel veelbelovende titels tussen waar ik al zoveel goeds over gehoord heb! Deze boeken verdienen veel meer liefde, dus mijn doel is dan ook om er zoveel mogelijk uit te lezen dit jaar.

Series compleet maken
Eind vorig jaar hebben jullie al kunnen zien welke series in mijn boekenkast compleet zijn. Hoewel dit er nu alweer iets meer zijn, zijn er nog genoeg series in mijn kast die níet compleet zijn (daar zal ik binnenkort een artikel over schrijven). Deze wil ik zoveel mogelijk compleet maken, want dat staat natuurlijk veel mooier in je boekenkast. 🙂

Zo min mogelijk boeken kopen
Dit komt eigenlijk een beetje in strijd met het vorige punt, maar omdat ik zoveel ongelezen boeken in mijn kast heb staan, wil ik deze eerst uitlezen voordat ik weer nieuwe koop. Nu weet ik bij voorbaat al dat een book buying ban voor mijn nooit zal werken; soms moet ik gewoon een boek of serie kopen als ik een geweldige deal tegenkom. Maar ik wil niet zomaar alles blijven kopen zoals ik soms in 2015 deed. Potentiële aankopen wil ik nu goed overwegen, om te voorkomen dat boeken weer maanden (of zelfs jaren) in mijn kast blijven staan).

Goodreads Reading Challenge
Ik heb goed nagedacht over mijn Reading Challenge van dit jaar, en uiteindelijk heb ik hem op 60 boeken gezet. Dat zijn twintig boeken meer dan vorig jaar, en ik denk dat het dan ook best een uitdaging gaat worden (met het oog op vijf maanden studeren in het buitenland bijvoorbeeld), maar mijn leestempo is sowieso verbeterd in vergelijking met vorig jaar. We zien wel waar het schip strandt!

Meer audioboeken luisteren
Met The Great Gatsby ontdekte ik hoe fijn het is om af en toe naar een audioboek te luisteren. Met de app Luisterbieb kan je gratis audioboeken luisteren. Ideaal voor een lange bus/treinrit als je geen plek meer in je tas hebt voor een boek, of bijvoorbeeld tijdens het makeuppen ’s ochtends. Ik vind het heel fijn en wil dit dan ook zeker vaker gaan doen!

Dit zijn mijn goede leesvoornemens voor dit jaar. Nu ben ik natuurlijk benieuwd naar de jouwe! Wat wil jij dit jaar veranderen op leesgebied?

 

15 gedachten over “Goede leesvoornemens 2016

 1. Ik heb ook zo’n doel. 😀 Of het gaat lukken weet ik niet haha, ik moet er nog zoveel en wellicht komen er dit jaar ook weer bij. Een mens heeft nooit teveel boeken. 🙂

 2. Ik wou dat ik het ook een voornemen kan noemen. Pff, ik hou het nooit vol!

 3. Het is inderdaad zonde om boeken ongelezen in de kast te hebben. Ik heb ze ook nog, hoor. Maar na heel wat leeservaring is het ook niet verkeerd om wat kritischer te worden met welke boeken je koopt.
  Voor mij, ik wil dit jaar nieuwe auteurs ontdekken. Dus ik ga alleen maar boeken kopen van schrijvers die nog niet in de kast staan. Zoveel mogelijk.

 4. Wat een goede doelen! Ik wil inderdaad ook zoveel mogelijk van de ongelezen boeken in mijn kast uitlezen, series compleet maken en minder boeken kopen. Maar ik ben alleen nooit streng genoeg voor mezelf als het om zulke doelen gaat.. Ik ben benieuwd wat dit jaar gaat brengen 😉

 5. Zo min mogelijk boeken kopen en series compleet maken (en daarnaast ook nog eens uitlezen) staat ook op mijn planning voor dit jaar 😀 Laten we er het beste van maken >:3

 6. 60 boeken lezen, mijn boekenkast opnieuw inrichten en zo doorgaan met mijn blog! Veel succes met je ongelezen boeken lezen! Voor mijn doen is 10 ongelezen boeken al te veel (dat is nu ongeveer het geval), en ik vind het keilastig om alle boeken te lezen die ik verder wil lezen. Dus mijn laatste doel is goed kiezen welke boeken ik wil lezen en die dan ook ECHT gaan lezen!

 7. Ik wil ook meer boeken uitlezen uit de kast en voorlopig even niks nieuws kopen. Het enige wat ik mag kopen zijn delen van series die ik compleet aan het maken ben 🙂

 8. Eigenlijk zijn mijn doelen wel ongeveer hetzelfde 🙂 Series compleet maken, de ongeveer vijftig boeken van mijn tbr uitlezen, verder veel uit mijn eigen kast lezen zodat ik de boeken die ik niet meer wil houden weg kan doen (verkopen of weggeven/Bookcrossing), en niet teveel kopen (behalve dus om de series compleet te maken). Had je al een wishlist online staan? Kan ik kijken of daar toevallig boeken tussen zitten die ik niet meer wil houden.

  1. Er staat een Kerst Wishlist online met een hoop boeken, maar eigenlijk vind ik een aparte book wishlist ook wel heel leuk om te maken. Bedankt voor de tip!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s