Places I want to go: York

Afgelopen weekend was ik aan het kijken naar buitenlandse universiteiten waar ik misschien wil gaan studeren voor vijf maanden. Ik moet zondag mijn application inleveren, dus het feit dat ik nog niet weet waar ik naartoe wil baart me wel een beetje zorgen :’). Scandinavië is helaas afgevallen voor mij, omdat ze weinig leuke vakken in het Engels gaven. Ik twijfel nog tussen Ierland en Engeland, maar toen ik op de universiteit in York stuitte, was ik meteen betoverd door de mooie, oude sfeer van het stadje.


York is een stad in het noorden van Engeland en bestaat al sinds 71 na Christus. De stad is gesticht door de Romeinen en later is het overgenomen door de Angelen en de Vikingen. De invloeden van deze verschillende culturen zijn zeker terug te zien in de stad: er is ontzettend veel moois te zien!

Omdat ik hier dus heel misschien ga studeren, leek het me slim om me eens te verdiepen in deze mooie oude stad. De volgende dingen zou ik zeker willen zien, mocht ik een bezoekje brengen:

The Shambles
Dit is een winkelstraat in York waar de gebouwen ‘over de straat heenhangen’. Als je de foto ziet, snap je vast wat ik bedoel. Het ziet er naar mijn mening heel sprookjesachtig uit. Het doet me een beetje denken aan de stad in het koninkrijk van Rapunzel!

York Minster
Deze enorme kathedraal is de tweede grootste kathedraal van Noord-Europa, en daarom alleen al het bezoeken waard. En de foto’s liegen er niet om: het ziet er werkelijk prachtig uit, wederom heel sprookjesachtig.

Clifford’s Tower
Dit wordt ook wel Yorks Castle genoemd. Het is een overgebleven toren van een enorm ford, en zo ziet het er dan ook uit. Het lijkt me erg interessant om de geschiedenis hiervan te leren kennen. Wat ik vooral apart vind, is dat deze ‘heuvel’ in het midden van de stad staat, met een groot stuk groen eromheen. Het lijkt haast wel misplaatst tussen al dat asfalt en gebouwen, maar juist daarom ziet het er fascinerend uit.

Barley Hall
Nog iets heel aparts: een oud eikenhuis uit de Middeleeuwen is helemaal gerestaureerd en ziet er nu precies uit zoals het er in 1480 ook uit heeft gezien. Wat een gaaf concept! Zo proef je echt van de Middeleeuwse sfeer. Op internet zag het er ook uit als een hele populaire trouwbestemming, ik zag veel plaatjes van bruiden haha.

Treasures House
Volgens mij is dit ‘gewoon’ een oud huis, maar wel een ontzettend mooi en groot huis met hele mooie tuinen! Ook dit doet me heel erg aan een sprookje denken, maar aan de andere kant ziet het er ook een beetje luguber uit. Er gaan zelfs geruchten dat het er spookt.. Toch zou ik er geen bezwaar tegen hebben als ik in zo’n huis mocht wonen, haha.

The Roman Bath House
Hoewel het water er helaas niet meer zo schoon uit ziet als het ongetwijfeld ooit was, ziet dit Romeinse badhuis er nog heel goed uit. Je ziet echt goed de Romeinse bouwstijl terugkomen en dat laat natuurlijk goed de invloeden uit de Romeinse tijd zien (want York is gesticht door Romeinen).

Dat waren alle ‘grote’ dingen die ik graag in York zou bezoeken. Ook stuitte ik op deze foto hieronder.

Deze foto doet mij persoonlijk ontzettend aan iets denken uit een van mijn favoriete boekenreeksen/films. Jullie ook? Antwoorden in de comments! 😉

10 gedachten over “Places I want to go: York

  1. Die stad lijkt me een heerlijke sfeer te hebben! Dat laatste plaatje is heel erg mooi, doet me ook denken aan zo een winkeltje uit een boekenreeks 😀

  2. Ga je naar Harry Potter. 😛 Nee, super leuk. Wil zelf ook heel graag nog een keer naar York, maar ja, tijd tijd tijd. Helaas gaat het niet altijd heel makkelijk. Ik kan me voorstellen dat het heel leuk is om daar te gaan studeren. Succes met je keuze, lijkt me moeilijk.

  3. York is zo mooi 🙂 (Staat nu wel een beetje onder water, want er is/was wateroverlast de afgelopen weken). York doet me gek genoeg altijd een beetje denken aan Maastricht, waarschijnlijk vanwege die romeinse invloeden.
    Absoluut een plek in Noord Engeland die het bezoeken waard is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s