Persoonlijke doelen voor 2016

Heel cliché en misschien ook een beetje afgezaagd, maar het fijne aan een nieuw jaar is dat je met een schone lei kan beginnen. Nu ben ik het daar niet voor honderd procent mee eens omdat het collegejaar natuurlijk in september al start, maar toch voelt het als een moment om wat doelen te stellen waar ik me in 2016 op wil focussen.

Volgende week zal er een artikel verschijnen met mijn goede leesvoornemens voor 2016, maar in dit artikel zal ik me beperken tot mijn persoonlijke doelen.

Zoveel mogelijk uit het leven halen
Hoe vaak zeggen we wel niet dat de tijd voorbij vliegt? De tijd gaat zo ontzettend snel en ik wil niet dat ik later terugkijk op mijn leven met het gevoel dat ik er meer uit had kunnen halen. Ik wil kansen grijpen die voorbijkomen, uitdagingen aangaan en risico’s nemen. Je kan beter spijt hebben van iets dat je wel hebt gedaan, dan van iets dat je niet hebt gedaan!

Al mijn vakken halen
Dit jaar merk ik eigenlijk pas hoe fijn het is dat ik vorig jaar mijn propedeuse heb gehaald. Het scheelt veel stress en extra werk, dus ik wil gewoon heel graag al mijn vakken halen. Mede omdat ik volgend jaar vijf maanden in het buitenland zit. Als ik dit jaar een vak niet haal, moet ik die dus over twee jaar pas overdoen. Dat zorgt voor studievertraging en daar heb ik helemaal geen zin in!

Stoppen met nagelbijten
Een enorm slechte gewoonte waar ik graag vanaf wil. Ik bijt al sinds mijn achtste nagels en ik vind het hartstikke irritant en oncharmant. Ik heb alles gedaan wat ik dacht dat ik eraan kon doen, maar op oudjaarsdag heb ik gellak laten zetten bij een nagelstudio, waardoor mijn nagels nu zo hard zijn dat ik niet meer kan bijten. Hopelijk helpt dit, want ik wil er zó graag vanaf!

Een eigen domein kopen
Ik geniet zo van het bloggen dat ik heel graag mijn eigen domein wil kopen. Ik weet namelijk zeker dat ik hier nog lang niet mee wil stoppen, bloggen is een van mijn favoriete hobby’s! Een eigen domein zal hopelijk bijdragen aan het verbeteren van de vindbaarheid van mijn blog.

Gezonder leven
December is een helmaand als het aankomt op gezond eten en sporten. Daarom wil ik weer de draad oppakken vanaf januari. Ik wil minstens één keer per week naar de sportschool, als het kan vaker, en een stuk gezonder gaan eten.

Zo min mogelijk vlees en vis eten
Ik wil langzamerhand gaan afbouwen met het eten van vlees. Het eten van vlees zit zo in mijn patroon (en in dat van mijn familie) dat het een te grote stap is om van de een op andere dag vegetariër te worden, maar ik wil proberen om minstens vier dagen per week geen vlees te eten. Niet alleen omdat het gezond is, maar ook omdat ik het een naar idee vind dat er dieren hebben moeten sterven omdat ik dan ‘een lekker maaltje’ heb.

Dit zijn de doelen waar ik me dit jaar op wil focussen. Wat zijn jouw doelen of goede voornemens voor 2016?

12 gedachten over “Persoonlijke doelen voor 2016

  1. Leuke doelen, veel succes! Zeker met nagelbijten die probeerde ik zoveel maar lukte me nooit. In 2015 1 keer zo’n 2 maanden lang, toen ik gelnagels op had!

  2. Als je advies wil over waar en hoe met een domein, misschien met een eigen pakket, neem maar even contact op. Ik kan je iig vertellen waar je op moet letten etc. Niet dat het ingewikkeld is. Maar het kan soms intimiderend zijn. Een eigen domein is gewoon een fijn idee 🙂

  3. Mooie doelen! Hopelijk ga je ze halen dit jaar 🙂 Ik wil zelf ook wat gezonder eten en ik wil proberen om een paar keer te joggen per week. Ik weet niet of dat wel gaat werken maar proberen kan altijd, toch? 😉

  4. vlees zit ook in het patroon hier! ik vind het geeneens lekker maar heb vaak het gevoel dat ik niet genoeg heb aan aardappels en groente. succes met je doelen ❤

  5. Heeeeeel veeeel succes! Ikzelf ben van plan om dit jaar gewoon alle mooie momenten uit 2016 neer te schrijven zodat ik ze nooit meer vergeet 🙂 En dat van je eigen domein kopen, ben ik waarschijnlijk ook wel van plan dit jaar!

  6. Ik beet vroeger ook altijd mijn nagels, en ik ben er vanaf gekomen door nagellak te gebruiken! Vond het toen zonde om de nagellak te verpesten, haha 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s