Mijn Goodreads 2015 in cijfers

Sinds dit jaar ben ik Goodreads echt fanatiek gaan gebruiken. Ik vind het een geweldige app waar ik echt niet meer zonder zou kunnen! Laatst zag ik iets leuks voorbijkomen op Goodreads: je kon jouw jaar in boeken bekijken! Dat leek me natuurlijk wel leuk om te zien, maar ook om aan jullie te laten zien. Dus bij deze: mijn jaar in boeken!

goodreads 2015 in cijfers

goodreads1

Ik las dit jaar 48 boeken. Dat hadden er meer kunnen zijn, want de eerste vier maanden (toen ik nog niet blogde) las ik bar weinig voor mijn doen. Daarom ga ik mijn Reading Challenge (die dit jaar op 40 stond) in 2016 ophogen naar 60. Zo heb ik iets meer uitdaging voor mezelf.

15.387 pagina’s klinkt daarbij als ontzettend veel! Het kortste boek dat ik las was De labyrintrenner-files, die ik in 20 minuten uitlas. Het dikste boek was 681 pagina’s lang en heet Magiër van Raymond E. Feist. Een ontzettend leuk boek, maar daar deed ik wel heel lang over. Het gemiddeld aantal pagina’s per boek komt uit op 321 pagina’s, wat ook wel klopt. De meeste boeken die ik lees zijn rond de 300 pagina’s, maar er zitten natuurlijk ook uitzonderingen bij.

Het populairste boek dat ik las was The Great Gatsby van F. Scott Fitzgerald, en wat ik ook echt geweldig vond. Het ‘minst’ populaire boek was De Nachtuilen van Jeroen van Unen.

goodreads2.png

Mijn gemiddelde beoordeling van 2015 is een 3.9/5 sterren. Dat betekent dat ik de meerderheid van de boeken die ik las heel leuk vond, en daar ben ik hartstikke blij mee! Het boek dat het hoogst beoordeeld is op Goodreads is Harry Potter en de Gevangene van Azkaban, die ik zelf ook vier sterren gaf.

Het is heel grappig om in een oogopslag te zien wat jij allemaal uitgespookt heb op Goodreads dit jaar. Wil jij ook zien hoe jouw jaar in boeken eruit ziet? Klik dan hier.

Verder wens ik jullie allemaal een hele fijne jaarwisseling vanavond en een prachtig 2016! Kijk uit met vuurwerk, en ik spreek jullie morgen!

Ben jij tevreden over jouw gelezen boeken dit jaar? 

7 gedachten over “Mijn Goodreads 2015 in cijfers

  1. Super leuk hè dat overzichtje op Goodreads 😀 Ik heb dit jaar 91 boeken gelezen, wat in vergelijking met de voorgaande jaren toch een beetje tegenvalt.. Ik zal het afstuderen en de nieuwe baan maar de schuld geven 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s