Places I want to go: Sint-Petersburg

In de serie Places I want to go… neem ik je mee naar mijn droombestemmingen waar ik nog niet geweest ben. Eén van mijn favoriete hobby’s is reizen, en ik pak dan ook iedere mogelijkheid om mijn koffers te pakken. Als dat even niet in het echt kan, dan maar wegzwijmelen op mijn blog. Om in de wintersferen te blijven behandel ik vandaag een stad in het hoge noorden: Sint-Petersburg!

Inmiddels ben ik erachter dat ik op één of andere manier meer heb met noordelijke steden dan met zuidelijke steden. Ook Sint-Petersburg staat al ontzettend lang op mijn lijstje. Als ik naar bovenstaande foto kijk, kan ik niet geloven dat dit echt is. Dit ziet er toch gewoon uit als een sprookje? Eerlijk gezegd doet het me een beetje denken aan de Grisha-wereld!

Sint-Petersburg ligt in Rusland en daar is het dan ook een stuk kouder dan hier, maar dat schrikt me niet echt af. De gebouwen zijn zo mooi dat ik ze graag eens met eigen ogen zou aanschouwen.

Church of the Savior on Blood ~ St Petersburg, Russia I LOVED St Petersburg! Parts of it were breathtakingly beautiful:

Kijk nou, dit lijkt toch net rechtstreeks uit een sprookje te komen? De naam is iets minder sprookjesachtig: The Church of the Savior on Spilled Blood.

Hermitage Museum, Saint Petersburg:

Bovenstaande foto is afkomstig uit het Hermitage Museum, waar ik ook heel graag een bezoekje aan zou willen brengen.

The Church of the Resurrection, Saint Petersburg, Russia:

Nog zo’n prachtige kerk: The Church of the Resurrection.

Het Petershof is echt een enorm indrukwekkend paleis mét bijbehorende tuinen. Het is zó groot dat je hier denk ik wel een hele dag voor zou kunnen uittrekken. Kijk zelf maar:

Royal Palace and park in Petergof ~ St.Petersburg, Russia ~ sometimes it is called Russian Versailles:

Peterhof Palace | St. Petersburg, Russia | UFOREA.org | the trip you want. The help they need.:

Ook bovenstaande foto is afkomstig van het Petershof. Het valt me op dat Rusland een hele andere bouwstijl heeft dan de rest van de Europese steden die ik tot nu toe gezien heb. Zelfs Riga (wat een Oostblokland is) heeft een andere architectuur, al komen daar soms wel gebouwen voor die er Russisch uit zien.

Sint Petersburg lijkt mij in ieder geval een prachtige stad! Zijn jullie wel eens in Sint Petersburg geweest?

 

3 gedachten over “Places I want to go: Sint-Petersburg

  1. Prachtige foto’s, maar dit is een stad die me niet zo trekt. Te veel kerken, dat is een van de weinige dingen die echt niet aan mij besteed zijn. De kou doet me niet veel. Ik ben er niet helemaal zeker van of ik me wel prettig en veilig zou voelen in de stad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s