Mijn Kerstmis 2015 + Mijn Kerstcadeautjes

Ik heb een heerlijke Kerst gehad afgelopen donderdag, vrijdag en zaterdag! Het was een heel vol programma, want dat heb je nou eenmaal met gescheiden ouders, maar mede daardoor heb ik er ontzettend van genoten en had ik de hele dag door een Kerstgevoel. Ik wil hier graag vertellen wat ik allemaal gedaan heb en wat voor cadeautjes ik allemaal heb gekregen!

2015-12-24 17.53.31.jpg

Kerstavond
Op Kerstavond kwam de vriendin van mijn vader met haar twee dochters Jasmijn en Paula. De vriend van Paula kwam later, want die moest werken. Er lagen al ontzettend veel cadeaus onder de boom toen zij er nog niet waren, maar zij hadden ook nog een paar tassen vol cadeaus bij zich, waardoor er uiteindelijk 97(!) cadeautjes onder de boom lagen. Ook had iedereen een gerechtje gemaakt/meegenomen want we aten heerlijk tapas.

2015-12-27 22.25.09

Tussen het eten en borrelen door deden we steeds wat cadeautjes. Uiteindelijk zijn we tot 1 uur ’s nachts bezig geweest, omdat het er zoveel waren. Ik ben ontzettend verwend door iedereen en ben iedereen dan ook enorm dankbaar. Dit is wat ik op Kerstavond heb gekregen:

Eerste Kerstdag
Op Eerste Kerstdag sliepen we uit en ontbeten we met een heerlijk Kerstontbijt om half 11. Tot onze (vooral Valerie’s) verbazing lagen er nog meer cadeautjes onder de boom: het concertkaartje voor Coldplay, een Oudejaarslot van de Staatsloterij en een fotolijstje met een heel lief, persoonlijk berichtje van mijn vader.

Na het eten gingen we koffiedrinken bij mijn oom en tante. Dat was heel gezellig en ze hadden ook allemaal lekkere dingen voor bij de thee gehaald. Om twee uur gingen we weer naar huis en speelden we het Keezenspel, want dat had mijn vader (die Kees heet, haha) voor Kerst gekregen. Het is een soort Mens, erger je niet, maar in plaats van dobbelstenen speel je het met kaarten. Heel leuk! Helaas had ik niet gewonnen, Valerie haalde me op het einde nét in.

2015-12-27 16.30.36

’s Avonds kwam mijn opa eten en we aten kaasfondue. Het was echt heerlijk, al zat ik nog wel een beetje vol van het eten van Kerstavond. Na het eten keken we Hello Goodbye en las ik in Harry Potter en de Vuurbeker. Wat een geweldig boek is dat weer!

fdeRXH50OipzmKNJJoqNoD0FXd-mCq1fGCRuhD43Rh0.jpg

Rond negen uur vertrokken we richting mijn moeder, waar we weer cadeautjes gingen uitpakken. Dit wilden we eigenlijk Tweede Kerstdag doen, maar we hadden allemaal erg zin om onze cadeautjes te geven. Ik werd weer flink verwend:

Tweede Kerstdag
Om half 11 kwam mijn opa brunchen bij mijn moeder, dus we gingen om half 10 ons bed uit om alles klaar te maken. De brunch was echt heerlijk en gelukkig had ik weer een beetje trek, dus ik kon van alle lekkere dingen wat proeven. Na de brunch gingen we ons klaarmaken voor de middag, want om drie uur hadden we afgesproken met mijn oom en tante, waar we die avond gingen gourmetten.

Z9VM1yMilFlA_aVs3pEHTTAGstfGDiiArQ610nunu2o

Ik heb een heerlijke middag bij mijn oom en tante gehad, want omdat ze een eindje weg wonen zie ik hen en mijn neefje en nichtje niet zo vaak als ik zou willen. Mijn neefje is 6 en mijn nichtje 1, dus we hebben heel leuk gespeeld. Ook het eten was weer heerlijk, en het was de eerste Kerstdag dat ik niet té veel at, maar precies goed. Rond tien uur ’s avonds gingen we weer naar huis en thuis las ik nog een tijdje in Harry Potter en de Vuurbeker (die ik nu bijna uit heb).

Ik heb ontzettend genoten van Kerst en op het moment dat ik dit schrijf ben ik nog aan het nagenieten van Derde Kerstdag, want er is gelukkig nog zat eten over. 🙂

Wat hebben jullie gedaan met Kerstmis?

8 gedachten over “Mijn Kerstmis 2015 + Mijn Kerstcadeautjes

  1. Wat een buit aan kadootjes! Yentl is een mooie en lieve film 🙂 Beetje ouderwets, maar wel lief. Onze kerst was lekker rustig 🙂 Ook lekker gegeten, en ook een leuk spel gespeeld. En ook veel kadootjes. Ook sokken 😛

  2. Wauw leuke cadeautjes! Die sokken zijn geweldig 😀 Wij vieren kerst niet echt. Maar nieuw jaar pakt altijd heeeeel groots uit bij ons thuis (jup met cadeautjes!!!) 🙂

  3. Wat heb je veel (leuke) cadeaus gekregen! Die sokken zijn echt tof 😀 Wij hebben kerst doorgebracht bij mijn ouders in het mooie Groningen en voor Oud&Nieuw gaan we naar de ouders van vriendlief in Zeeland.. Je moet wat als je allebei uit de uitersten van Nederland komt 😉

  4. Aaaaaaaah, DIE TAS! Zo mooi. Wij hebben Kerst dit jaar voor het eerst niet gevierd met cadeautjes (al hadden mijn ouders uiteindelijk nog wel een cadeautje voor mij, lief!), dus de focus lag vooral op veel en lekker eten, haha!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s