1000 vragen over jezelf #4

Vandaag is het weer tijd voor de tweewekelijkse update van 1000 vragen aan jezelf! Het is nog steeds erg leuk (en leerzaam) om deze vragen in te vullen. Hopelijk vinden jullie het ook interessant om te lezen.

1000 vragen aan jezelf
91. Wat is je favoriete boek?
Een onmogelijke vraag voor een boekenblogger. Ik heb dan ook werkelijk geen idee, maar als ik er een paar mag kiezen: De Hongerspelen, Vrees Me, Drift en Harry Potter.

92. Met wie Whatsapp je het meest?
De mensen waarmee ik het meeste Whatsapp zijn Amy, Sanne, mijn ouders en mijn ‘Bestuurshotties’ groepsapp haha. Vraag me aub niet naar de naam.

93. Zeg je vaker ja of nee?
Ik denk dat ik vaker ja zeg. Maar als iets écht niet past in mijn agenda zeg ik ook wel eens nee. Ik denk dat de verhouding 40% nee en 60% ja is.

94. Ben je weleens het onderwerp geweest van een roddel?
Haha volgens mij is dit één keer gebeurt op de middelbare school, toen ik ruzie had met een meisje en ik op Twitter een tweet retweete die iets zei als: Ik wil je slaan met een stoel. Toen ging er rond dat ik ging vechten met dat meisje, terwijl dat helemaal niet zo was. Ik en vechten? Dat is écht niet realistisch haha.

95. Wat zou je doen als je niet meer hoefde te werken?
Mijn grootste droom najagen! Ik zou een Youtube kanaal starten en de wereld rond gaan reizen. Dan zou ik denk een soort videodagboek bij gaan houden. En als ik thuis was (of onderweg) zou ik zoveel lezen en bloggen als ik kon. Alle tijd van de wereld, heerlijk!

96. Kun je goed autorijden?
Sinds maart dit jaar heb ik mijn rijbewijs en autorijden gaat tot nu toe best goed. Nog nooit echt problemen gehad *klopt het af* en ik vind het ook wel leuk om te doen.

97. Wil je dat mensen je aardig vinden?
Natuurlijk wil ik dat, maar dat betekent niet dat ik daarom heel geforceerd aardig tegen iemand ga doen. Het leukste is natuurlijk als je helemaal jezelf tegen iemand bent en je voelt een klik met een persoon.

98. Wat had je anders moeten doen in je liefdesleven?
Tot nu toe heb ik misschien niet echt ‘fouten’ gemaakt op dat gebied, maar iets wat ik héél irritant vind op het gebied van liefde, is dat mijn standaarden veel te hoog liggen. Vriendinnen zeggen ook vaak dat ik veel te kritisch ben op het gebied van jongens.. Maarja wat wil je dan, als je Warner, Ash, Peeta en Gideon in je kast hebt staan?

99. Wat doe je het liefst op een avondje uit?
Dansen, heel hard meezingen, drankjes drinken en vooral héél veel lachen.

100. Heb je ooit de wet overtreden?
Heel af en toe rij ik op de scooter als ik iets teveel gedronken heb, maar dat is maximaal 1x per maand denk ik. Verder ben ik best wel braaf, al loop ik soms wel eens door rood en heb ik één keer zwartgereden.

101. Kloppen de karaktereigenschappen van je sterrenbeeld?
Ja echt helemaal! Ik ben Kreeft en Kreeften staan voor fantasierijke, intuïtieve, (over)emotionele, beschermende mensen die af en toe niet zo goed tegen kritiek kunnen. Eigenlijk klopt dit helemaal. Op internet stond ook nog dat Kreeften houden van hobby’s (=boeken), romantiek, kinderen en feestjes en dat ze helemaal niet houden van mislukkingen, tegenstand, rond gecommandeerd worden en advies krijgen. Tsja, eigenlijk ben ik hierboven precies beschreven.

102. Welke kleur overheerst in je kledingkast?
Zwart en, bordeaux en donkergroen, sowieso! Donkergroen is echt mijn lievelingskleur als het om kleding gaat, samen met bordeauxrood. Zwart past perfect bij deze kleuren, dus draag ik dit het liefst.

103. Haal je alles uit een dag?
Ja dat probeer ik wel altijd, en meestal lukt dat ook wel.

104. Hoeveel tv-series volg je?
Er staan nog ontelbaar veel series op mijn to-watch lijst, maar op het moment volg ik eigenlijk maar één serie: Reign, al heb ik daar al lange tijd niet naar gekeken sinds Popcorntime uit de lucht is (meh).

105. Waarin wil je altijd kind blijven?
Mijn enthousiasme. Ik kan om de kleinste dingen zo blij als een kind worden (denk: lekker eten, mooi weer, een vrije dag, mooie boeken etc) en dat wil ik graag zou houden. Wat me ook heel fijn lijkt, is om net zo zorgeloos te zijn als ik vroeger als kind was. Helaas is dat nu wel anders, nu ik steeds meer dingen voor de toekomst moet uitstippelen.

106. Kun je een week zonder internet?
Ja dat zou me denk ik wel lukken, maar dan alleen als ik niks voor school hoef te doen (journalistiek zonder internet wordt wel heel moeilijk) en mijn blogs vooruit heb geschreven. In de zomervakantie doe ik vaak zonder internet, als ik op vakantie ben.

107. Wie kent jou het best?
Ikzelf ken mezelf het beste natuurlijk, maar daarna is dat sowieso mijn moeder!

108. Wat is het minst vervelende huishoudelijke klusje?
Ik vind de vaatwasser uitruimen nooit zo erg en prullenbakken verschonen ook niet. De meeste huishoudelijke klusjes die ik doe zijn vaak ook zo gebeurd.

109. Ben je weleens teleurgesteld in mensen?
Gelukkig niet vaak, maar af en toe komt het wel eens voor. Als mensen me laten vallen of dingen doen die ik niet van ze verwacht had (op een negatieve manier).

110. Hoe ziet je ideale vrije dag eruit?
Opstaan om 10 uur. Een heel uitgebreid ontbijtje voor mezelf maken en opeten terwijl ik een aflevering van Floortje of een Youtube kanaal kijk. Daarna Bloglovin doorscrollen en alle leuke artikelen lezen en als het kan zelf nog een paar artikelen schrijven. Na Bloglovin instaleer ik me op mijn bed met een goed boek en lees totdat het donker wordt. ’S Avonds eet ik sushi en kijk ik nog een paar afleveringen van mijn favoriete serie terwijl ik met Saar knuffel. En daarna, lekker vroeg naar bed.

111. Ben je trots op jezelf?
Ja zeker! Ik ben trots op alles wat ik doe en hoe ik dat weet te combineren, en ook op wat ik al bereikt heb in mijn leven.

112. Welk nutteloos talent bezit je?
Hier moest ik even goed over nadenken, maar ik herinner me dat een jeugdvriendinnetje altijd tegen me zei dat ik het Simstaaltje zo goed kon nadoen. Geen idee of ik dat nog steeds kan (want nutteloos), maar daar kom je denk ik niet heel ver mee in je leven.

113. Heb je losse eindjes in je leven?
Ik ben nog niet klaar met studeren maar verder niets volgens mij.

114. Waarom drink je (geen) alcohol?
Ik drink alcohol omdat ik het gezellig vind. Met mijn studievereniging borrelen we vaak en ook tijdens feestjes of thuis drink ik wel eens een wijntje of iets dergelijks. Soms drink ik meer dan anders, maar het is nog nooit uit de hand gelopen. En eerlijk is eerlijk, een paar van mijn grappigste herinneringen zijn ontstaan op feestjes en tijdens het stappen.

115. Van welke spullen word je blij?
Het begint met de ‘b’ en eindigt op ‘oeken’. Maar verder word ik ook heel blij van leuke woon-spulletjes en mooie kleding.

116. Heb je al naar de wolken gekeken vandaag?
Ja. Nu ik er over na denk doe ik dat volgens mij best wel vaak.

117. Welk woord zeg je te vaak?
‘Nou’ zeg ik heel vaak, maar ik gebruik ook te veel ‘echt zo van…’. Dus als ik met iemand praat, doe ik dat op deze manier:
En toen zei ik echt zo van ….. en hij zei toen echt zo van….
Dat laatste probeer ik echt af te leren trouwens.
Ohja, en ik blijk ook heel vaak ‘Nee, maar echt’ te zeggen. Ik sta er in de bestuurskamer zelfs om bekend.

118. Sta je graag in de spotlights?
Ik vind het leuk om in de spotlights te staan, maar alleen als ik weet dat ik hetgeen wat ik ga doen, goed kan. Pianospelen bijvoorbeeld vind ik super voor publiek, daar krijg ik een ontzettende kick van. Ook toneel en musical vind ik geweldig. Ik heb een kinderdroom dat ik later musicalster wilde worden, en die droom is altijd nog wel een beetje aan me blijven knagen, ook al wil ik nu totaal iets anders.

119. Waar moet je vaker de tijd voor nemen?
Voor schoolopdrachten. Deze wil ik graag goed maken en daar moet ik dan wel rustig voor gaan zitten.

120. Zijn mensen van nature goed?
Ik zou heel graag ‘ja’ willen antwoorden op deze vraag, maar na het zien van de aanslagen in Parijs, Libanon en Beiroet weet ik het eigenlijk niet zo zeker meer.

Dat was het weer voor vandaag, fijne zondag allemaal! 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s