Kerstmarkt Münster

Dinsdag 22 december ging ik een dagje naar Münster met mijn moeder en zusje. Ik keek er al lang naar uit, want waar kun je nou een beter Kerstgevoel krijgen dan op een Kerstmarkt? Ik was nog nooit op een Duitste Kerstmarkt geweest en was dus ook erg benieuwd naar wat ik zou aantreffen. Het was een ontzettend leuke dag!

07wxaRxXItgiF5X9fsLTeTnKryXSvPBpPZhFhkhXzI4.jpg

De wekker ging enorm vroeg, om 4 uur ’s nachts moesten we ons bed uit. We werden namelijk om half 6 vanuit Alphen aan den Rijn opgepikt met een touringcar, maar vanaf onze woonplaats is Alphen nog een halfuur rijden. Gelukkig hadden we de avond van tevoren alle broodjes al gesmeerd en tassen gepakt, zodat we ’s ochtends zo min mogelijk hoefden te doen. We waren precies op tijd bij de afgesproken plek, net als de bus. Omdat we het eerste opstappunt waren konden we het beste plekje uitkiezen.

We reden ongeveer twee uur lang door Nederland heen om allerlei mensen op te pikken. Om half 8 stopten we in Didam voor een koffiepauze. Dat was heel leuk, want alles was in Kerstsfeer versierd.

rKTkYT61hTrjlqRLKD8e820wiqOvNt3iReS2TEfJfZ4

Ook hier hadden we het beste plekje veroverd: we zaten vlakbij een heerlijk warm vuurtje!

Na deze koffiepauze werden we verdeeld over andere bussen, omdat sommige mensen langer in Münster bleven of naar een andere stad gingen. Vanaf Didam duurde de reis nog anderhalf uur. Het grootste gedeelte sliep ik, en ik las ook nog even in Harry Potter en de Vuurbeker.

En toen waren we opeens in Münster! Ik vond het een hele mooie stad, het was alleen jammer dat het een beetje grauw was door het weer. Münster heeft hele mooie, brede winkelstraten, maar wij gingen natuurlijk voor de Kerstmarkten! Op vijf verschillende locaties (die op loopafstand van elkaar lagen) waren Kerstmarkten opgesteld.

Op deze markten verkochten ze echt van alles. Van kerstballen tot speelgoed, van eten tot kaarsen, ze hadden heel veel! Ik kocht hier nog wat kleine cadeautjes en ook nog wat souvenirtjes voor mezelf, die ik zo zal laten zien. Hieronder een paar van mijn favoriete kraampjes:

Alle kraampjes waren ook ontzettend leuk versierd, zodat je een echt kerstgevoel kreeg. Ook klonken er overal koortjes met Kerstliedjes en was er op elke hoek wel een eettentje te vinden.

Nadat we vier van de vijf Kerstmarkten bezocht hadden, waren we moe en hadden we honger. Daarom zochten we een leuk cafeetje om even iets te lunchen. We belandden in Das Stadt Café, een enorme aanrader. Ze hadden heerlijke panini’s voor weinig.

Na de panini’s dronken we nog een enorme latte en bleven we nog een hele tijd zitten om bij te komen. We fantaseerden onder andere over wat we zouden doen als we de Oudejaarsjackpot zouden winnen. Heerlijk! Ook bekeken we onze aankopen die we tot toen toe hadden gekocht, waarvan de meeste cadeautjes waren.

Daarna was het tijd om naar de laatste Kerstmarkt te lopen. Hier was het ook heel leuk en omdat 22 december de laatste dag van de Kerstmarkt was, waren veel dingen afgeprijsd. Ik kocht nog een aantal dingen en toen was het alweer bijna tijd om richting de bus terug te lopen.

Toen we naar de bus terugliepen kwamen we nog langs een enorm groot en mooi paleis. Later hoorden we dat de Vrede van Münster hier getekend is. Cool!

VSeHkOg1-hzYsO2ZehK5ZmebUeB1-ZAohSn-nPZ9GKg

Om vijf uur vertrokken we weer richting Nederland, maar omdat we weer verschillende mensen moesten afzetten, waren we pas rond half negen in Alphen. Gelukkig had ik onderweg wat te doen:

YogqLMvJxvQS9AVaI40AvKZyG8g_28kotE30kQc_QII

Het was echt ontzettend leuk in Münster en volgend jaar wil ik zeker weer naar een Kerstmarkt in Duitsland, alleen dan wel een andere. Ik heb op zich niet zo veel gekocht, maar wilde het jullie toch niet onthouden omdat het zo ontzettend schattig is:

Aankopen Munster

Verder wens ik jullie natuurlijk een hele fijne Tweede Kerstdag!

Zijn jullie wel eens op een Kerstmarkt in Duitsland geweest?

6 gedachten over “Kerstmarkt Münster

  1. Toch wel leuke foto’s hoor! Zo’n donkere dag hoort ook bij kerst. Ik ben nog nooit op een Duitse kerstmarkt geweest, en ik weet ook niet of het voor mij iets is, om alleen daarvoor een dag naar Munster te gaan. Maar het is misschien wel eens een idee om een Duitse stad te bezoeken en dan in de kerstmarkten tijd 🙂 Voor een wat langere periode, een lang weekend of zo.

  2. Wij zijn er ook op dinsdag geweest! Ik kan me helemaal vinden in jouw leuke verhaal! Een aanrader, sfeervol en vooral aardige rustige mensen!

  3. Leuk verslag!
    Ik ga elk jaar wel naar een Duitse kerstmarkt, naar die van Aken. Altijd heel gezellig, vooral als het donker is. Al die lichtjes zijn prachtig en de kraampjes zijn hartstikke leuk 🙂

  4. Wat een heerlijke sfeerfoto’s! Normaal gezien ga ik ieder jaar wel naar een kerstmarkt in Duitsland – mijn ouders wonen dicht op de grens – maar dit jaar is het er helaas niet van gekomen.. Ik moest werken t/m de dag voor kerst, dus helaas.. volgend jaar beter 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s