Het Dickens Festijn in Deventer

Afgelopen zondag was ik naar het Dickens Festijn in Deventer, iets waar ik eigenlijk het hele jaar al naar uit keek. De hele binnenstad van Deventer was omgetoverd tot de setting van het bekende verhaal van Charles Dickens: A Christmas Carol. Ik heb een geweldige dag gehad en natuurlijk heb ik voor jullie lekker veel foto’s gemaakt!

vwHEkN3kx8pK2gLT9i_lGaajDNNRm1Tuh4opKK3Mf9w
Toevallig stond er ook een koor uit mijn woonplaats te zingen! 

We vertrokken van huis rond 11 uur en haalden de vriendin van mijn vader en haar dochter Jasmijn op. Het is ongeveer twee uur rijden en best een lange zit; gelukkig had ik Harry Potter en de Gevangene van Azkaban bij me! Rond 13:00 waren we in Deventer en parkeerden we onze auto op het industrieterrein. Vanaf daar rijden er pendelbussen die je naar het centrum van Deventer rijden. Parkeren kost €9 voor de hele dag en de pendelbussen zijn gratis.

TtrYVKdJ6HoRnabxUBP-Z9BDHGMMD9pVjjlvkrdQfNs

Vanaf de plek waar de bussen ons afzette was het ongeveer tien minuten lopen naar waar het Dickens Festijn plaatsvond.

Ltc9B_Zll7an6NZAAo9ggwq887HQIwg4C4qqcS1ljF8
En we waren niet de enige.. Het was echt ontzettend druk! Het was wel heel slim bedacht, want ze lieten pas een aantal mensen door als er ook weer een aantal mensen uitkwamen. Zo werd het niet té druk in de stad en kon je nog normaal lopen en alles zien.

sJ85p1AGPa4B18JkSlEb8eLs6M4FRp4oEd5IzVOvnUE

Er lopen dus de hele dag allerlei acteurs rond in kostuums en dit is zó ontzettend leuk! Je waant je echt even in de negentiende eeuw. De acteurs kunnen ook heel goed acteren. Zo zijn er ‘hoge heren’ die beleeft Merry Christmas wensen aan voorbijgangers (inclusief Brits accent), maar ik werd bijvoorbeeld ook door een straatjongen ten huwelijk gevraagd met een appel. Ondanks dat Valerie en Jasmijn niet meer bijkwamen van het lachen toen ik zijn aanzoek accepteerde, bleef de jongen (ik denk niet ouder dan 14) heel goed in zijn rol. Zo leuk!

Ook kwam er af en toe een kudde schapen voorbij met een herder. En op een gegeven moment kwam er zelfs een hele optocht inclusief doedelzakken voorbij marcheren:

Naast alle acteurs en koortjes die overal te vinden waren, stonden er overal kraampjes. Bij deze kraampjes verkochten ze echt van alles. Charles Dickens boeken en DVD’s, kerstballen, kerstversieringen, kerstcadeautjes en allerlei lekker eten. Het eten was ook spotgoedkoop (€2 voor een chocolademelk met slagroom én een wafel), waardoor je heel veel dingen kon uitproberen. Er waren helaas geen geroosterde kastanjes zoals vorig jaar, maar er was wel een kraampje van een bakker die zijn brood gewoon in een ouderwetse over bakte waar jij bij stond. Ik koos toen voor dit lekkere pizzabroodje:

In een soort Kringloopwinkel waar ik vorig jaar een prachtig schilderij had gekocht voor maar €10, ben ik dit jaar ook weer goed geslaagd. Ik kocht een cadeautje voor mijn moeder en nadat ik even door de oude boeken had gesnuffeld, zag ik iets waarvan mijn ogen bijna uit mijn kassen vielen. Drie hardcover boeken, waarvan ik er ééntje kende, zaten stevig in plastic verpakt. Ik pakte ze eigenlijk gelijk omdat ze er zo mooi en vrolijk uitzagen. Daarna zag ik pas de prijs. €2,50. €2,50 voor dríe splinternieuwe hardcovers! Ik wist niet hoe snel ik naar de kassa moest sprinten om ze af te rekenen. De verhalen lijken me ook nog hartstikke leuk, dus ik kon mijn geluk echt niet op.

ewsgsbDS_BcO3Lyyw5D-m8CJeefJ7jUkF9c3M1hKrc8fir3468OZM4pZBFC-eLdzBb6JRBeM836VTgcFLPsY0Q

Kennen jullie deze boeken en zo ja, wat vonden jullie ervan?

qGngHm0h0QGasnCrbcG4flEw4zebPqD59b9_jr_ev1YMet Jasmijn en Valerie op de foto!

Naast deze leuke winkel waar ik de goedkope boeken kocht, was er ook een hele leuke winkel genaamd ‘De Blauwe Kamer’. Hier verkochten ze allerlei soorten thee en koffie, maar het leukste was dat je je eigen thee zelf kon scheppen! Ik besloot twee zakjes te kiezen (waarvan één een cadeautje en één voor mezelf). Kiezen was echter nog een hele opgave, want ik denk dat er wel vijftig verschillende soorten thee was waar je uit kon kiezen. Uiteindelijk kocht ik deze voor mezelf:

5TwB1LBnc353Qt40CeZIkOHxpgZDx3saeu8r9tPAS6Q

44vx8l4Yg5qfRun3GLIqlfShzQY3_7_N9v_W2wNyhZUZe hadden zelfs een sneeuwmachine voor de extra Kerstsfeer! 

Rond vijf uur gingen we weer naar huis, omdat Jasmijn ’s avonds nog Sinterklaas ging vieren met haar werk. We aten onderweg snel iets bij de MacDonalds en toen was deze leuke dag alweer voorbij! Ik heb ontzettend genoten, ook omdat het heerlijk weer was. Ik ga volgend jaar zeker weer!

Ben jij wel eens bij het Dickens Festijn in Deventer geweest? 

6 gedachten over “Het Dickens Festijn in Deventer

  1. Ik ben vorig jaar voor het eerst geweest en vond het toen ook echt enorm leuk! En wauw die boeken, wat zien ze er mooi uit inderdaad. Ruby Rood heb ik gelezen en vond ik prachtig!

  2. Ik ben er nog nooit geweest, maar ik ga komende zaterdag naar Deventer (verjaardag inclusief stadswandeling, ben benieuwd want ik ben nog nooit in Deventer geweest!). Ben ook van plan om veel foto’s te maken natuurlijk (^-^)

    Die boeken ken ik niet, maar wel supermooi dat je drie nieuwe boeken voor zo’n prijsje hebt gevonden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s