De IJzerlegendes – Julie Kagawa

Toen ik het boek De IJzerlegendes van Julie Kagawa voor mijn BAK-lootje kocht, wilde ik het heel graag zelf lezen. Dat is natuurlijk niet zo netjes, maar gelukkig kon ik het boek toevallig lenen van een vriendin. De IJzerlegendes vertelt korte verhalen tussen de normale boeken van The Iron Fey door. Voor degene die NimmerNimmer niet willen verlaten is dit dus een perfecte oplossing!


Algemene gegevens
Titel: De IJzerlegendes
Auteur: Julie Kagawa
Uitgeverij: Harlequin Young Adult
Aantal pagina’s: 288
Genre: Fantasy, Romance, Young Adult
Serie: The Iron Fey #1.5, 3.5, 4.5

Het verhaal
Zomer, Winter, IJzer. Eindelijk samen.

Gevaarlijke fae, wonderlijke wezens, actie, spanning, humor en… een tijdloze liefde. Dat is de wereld van The Iron Fey.

Nadat Meghan aan de dodelijke IJzerfae is ontsnapt, moet ze haar belofte aan Ash inlossen. Voordat ze nar het ijzige Winterhof afreizen, wil ze nog één ding doen. Iets waarmee ze per ongeluk de aandacht trekt van een oeroud en levensgevaarlijk wezen. Of Meghan en Ash ooit aankomen in het Winterrijk, lees je in De Overtocht – winter.

In De Overtocht – zomer is Puck de enige die Ash kan helpe om in het hol van de leeuw, het Zomerhof, te komen. Dat doet hij dus, maar of hij de neiging kan weerstaan om zijn rivaal een enorme streek te leveren, is nog maar de vraag.

Wanneer Meghan in De Voorspelling naar Elysium gaat, een belangrijke bijeenkomst van alle hoven, heeft ze het idee dat alles goed is gekomen. Dan doet een orakel haar een duistere voorspelling die alles verandert.

Alle fantastische avonturen van Meghan, Ash en Puck in één bundel plus een onmisbare survivalgids voor de wereld van de fae!

Mijn mening
Ik zal het maar meteen zeggen: ik heb alleen de eerste twee verhalen gelezen omdat ik de IJzerprins nog moet lezen. Helaas werd ik op de eerste bladzijde van het derde verhaal al ENORM gespoild, dus toen ben ik maar gestopt met lezen. Deze recensie gaat dus eigenlijk over de eerste twee verhalen: De Overtocht – Winter en De Overtocht – Zomer.

Bij het eerste verhaal vond ik het leuk dat ik nog iets meer over Ash kon lezen, maar verder vond ik het verhaal zelf niet heel bijzonder en het voegde ook niet heel veel toe aan het totaalplaatje.

Door De Overtocht – Zomer werd ik echter aangenaam verrast. Dit verhaal is namelijk vanuit het perspectief van Puck geschreven, en je leeft dus echt een tijdje mee met zijn gedachten. Ik shipte Puck en Meghan eigenlijk helemaal niet, ook niet na hun kus, maar door dit verhaal is mijn mening wel iets bijgesteld. Ik vond Puck altijd ‘wel leuk en grappig’, maar tijdens dit verhaal zag je ook zijn kwetsbare gevoelens die in de andere boeken van The Iron Fey nooit getoond worden omdat Puck altijd zijn grappige masker op heeft.

Ik ben dus vooral positief over het tweede verhaal, deze vond ik ook een stuk boeiender en er gebeurde een stuk meer dan in De Overtocht – Winter. De novelles zijn leuk om te lezen, maar niet per se een toevoeging voor het verhaal. Het is geen ramp als je ze niet hebt gelezen. Daarom krijgt dit boek van mij drie sterren.

3 sterren

De IJzerlegendes is voor €9,95 te koop op bol.com

Koop bij bol.com

Wat vond jij van de IJzerlegendes?

4 gedachten over “De IJzerlegendes – Julie Kagawa

  1. Weet je wat ik nou jammer vind? Die cover. Echt, die foto’s, alsof het om een goedkoop supermarkt romannetje gaat. Kunnen ze daar nou niet iets leukers van maken?
    (Kagawa bestel ik vanavond, ik ga het deze kerst lezen.)

  2. Ik vond deze 2 verhalen niet echt veel toevoegen aan het plaatje, de tweede was wel wat leuker dan de eerste! En ik wil alvast zeggen dat de derde WEL wat gaat toevoegen!!!! Ik ben benieuwd wat je daarvan gaat vinden 😀 . En ik vond de cover van dit boek echt niet mooi, sorry hoor maar dit is echt heel erg anders vergeleken met mijn fantasieën!

    1. Ja, dat had ik ook! Ik bedoel, Puck heeft rood haar in de boeken en het is hier blond? En ze zijn in mijn fantasie veel knapper haha.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s