Dingen die ik wil zien in de VS

De Verenigde Staten is echt zo’n plek waar ik ontzettend graag heen wil. Ik ben zó benieuwd naar alles wat ik altijd in films, op televisie en in boeken zie of lees. Volgens mij zijn heel veel dingen anders dan in Nederland en het cultuurverschil lijkt me dan ook best wel groot, ook al zijn Nederland en de Verenigde Staten allebei westerse landen. Er zijn een paar dingen die ik écht heel graag wil zien als ik ooit naar Amerika ga, die ik hieronder op een rijtje heb gezet.

FREE Map of the United States from Mr. Printables...and other awesome stuff:

ew-York
Moet ik dit eigenlijk nog wel uitleggen? Ik moet echt een keer in New York geweest zijn in mijn leven. Ik heb al zoveel films, series, vlogs, boeken en verhalen gezien, gelezen en gehoord over hoe geweldig het hier is, dat ik me niet kan voorstellen dat ik dit nooit met eigen ogen zal aanschouwen.

Oh New York! You're always so breathtaking!:

The Grand Canyon
Eigenlijk hoef ik hier ook niets meer over te zeggen. Wie wil dit prachtige natuurwonder nu niet met eigen ogen aanschouwen?

Want to bring my kids, asap!  Colorado River and little Colorado River, Grand Canyon, Arizona:

Niagra Falls
Deze enorme watervallen moet ik gewoon gezien hebben wanneer ik naar Amerika ga. Het lijkt me zo’n geweldig bijzonder gezicht. Vooral omdat ze echt ontzettend groot zijn.

Twitter / Earth_Post: Dusk ~ Niagra Falls ...:

Los Angeles
Omdat ik eigenlijk gewoon een keer wil proeven van dat standaard ‘Amerikaanse Youtube-meisjes’ leven, als jullie snappen wat ik bedoel. En omdat het er bijna altijd lekker weer is.

Los Angeles is where I plan to live. Its perfect for me. I has city for shopping, huge houses, the ocean where i can take my yatch out. I plan to move out there.:

Yosemite National Park
Yosemite National Park is ontzettend groot en heeft daarom een heel divers landschap. Op internet vind je de mooiste natuurplaatjes als je dit intypt, waardoor ik het ontzettend graag in het echt zou willen zien.

Monument Valley Utah
Eigenlijk had ik hier nog niet heel veel over gehoord, maar toen ik dit plaatje zag dacht ik meteen: daar wil ik heen! Wat een prachtig uitzicht.

Monument Valley - Utah - De 11 mooiste plekken in de Verenigde Staten - Bestemmingen - Reizen

Bryce Canyon
Naast de Grand Canyon lijkt deze canyon me ook prachtig om te zien. Het schijnt dat de rotsen in elk moment van de dag een andere kleur hebben, omdat dat bepaald wordt door het licht en de stand van de zon. Super interessant!

Bryce Canyon - Utah - De 11 mooiste plekken in de Verenigde Staten - Bestemmingen - Reizen

Yellowstone National Park
Door Yellowstone ben ik eigenlijk al vanaf de derde klas gefascineerd. Deze enorme hotspot (zo wordt een vulkaan die zich niet op een plaatgrens bevind genoemd) barst van de geisers en dat zorgt voor een uniek landschap.

Natuurlijk zijn er nog véél meer dingen die ik zou willen zien als ik ooit naar Amerika ga, maar dit zijn wel de dingen die er voor mij uitspringen. Helaas ligt dit allemaal nog al ver van elkaar vandaan, maar hé, een goed streven om heel veel te sparen en een rondreis door de VS te gaan maken.

Ben jij wel eens in de VS geweest? Wat moet je écht gezien hebben?

7 gedachten over “Dingen die ik wil zien in de VS

  1. Ik heb familie wonen in California en Florida. Op een dag ga ik daar zeker naartoe, hopelijk ooit zo’n mooie rondreis maken door de VS om alle mooie plekken te zien!

  2. Haha, wij hebben allerlei aardrijkskunde presentaties op school waarin al die National Parks voorbij komen! Wij hebben hele goede vrienden in Amerika wonen, dus eens in de drie of vier jaar gaan we daar een maandje heen! De laatste keer (2,5 jaar geleden) hebben wij Mount Rushmore en Crazy Horse bezocht, en dat is echt fantastisch. Het heeft heel erg vele indruk gemaakt! We zijn qua grote steden alleen in Chicago geweest, aangezien onze vrienden twee uur rijden van Minneapolis wonen en dus niet echt in de buurt van New York ofzo! Het is echt fantastisch.

  3. Op sommige plekken ben ik geweest maar ik wil nog meer mooie plekken bezoeken zoals NY en ik wil weer een keertje naar Las Vegas ben daar tijd geleden geweest maar toen was ik te jong dus wil zeker nog eens terug! Leuk lijstje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s