Deze Kerstmarkten ga ik dit jaar bezoeken

Omdat ik ontzettend uit kijk naar Kerstmis en de Kerstvakantie, ga ik de komende weken op mijn blog ook iets meer aandacht aan Kerstmis besteden. In december, als ik eindelijk kerstvakantie heb, ga ik twee (hopelijk) hele leuke Kerstmarkten bezoeken: in Deventer en in Münster.


Deventer – Dickens Festijn
Dit is een Kerstmarkt waar ik vorig jaar ook ben geweest, en het was echt ge-wel-dig. De hele binnenstad van Deventer is omgetoverd tot de setting van het beroemde verhaal A Christmas Carol van Charles Dickens. Er lopen allemaal acteurs rond in oude kleding en alles is versierd zodat het echt voelt alsof je even in de 19e eeuw leeft. Daarnaast zijn er heel veel leuke kraampjes waar je voor heel weinig geld Kerstinkopen kunt doen. Ook zijn er veel lekkere dingen te eten. Zo heb ik hier voor het eerst kastanjes gegeten vorig jaar, iets wat me ontzettend goed beviel! 20 december dit jaar ga ik dus weer en ik heb er ontzettend veel zin in. (Misschien dat ik wel een dagje ga vloggen, als jullie dat leuk vinden? 🙂 )
De Dickens Kerstmarkt in Deventer is geopend het weekend van 19 en 20 december en de toegang is gratis.

Münster – Kerstmarkt
In diezelfde week, op 22 december, ga ik met mijn moeder en zusje naar de Kerstmarkt in Münster, Duitsland. We gaan met een speciale bus en die rit duurt ongeveer vijf uur (= leestijd!). We moeten dus vroeg ons bed uit maar dan heb je ook wat. Ik heb plaatjes op internet opgezocht en het ziet er veelbelovend uit. Ik ben nog nooit in Münster geweest (of überhaubt bij een Kerstmarkt in Duitsland), maar ze schijnen daar altijd heel groots uit te pakken. Ik ben benieuwd!

Ik heb heel veel zin om op deze markten extra goed van de Kerstsfeer te kunnen genieten! Misschien dat ik deze dagen wel ga vloggen als jullie dat leuk vinden. Ik denk dat ik dit namelijk beter op film kan overbrengen dan via foto’s. Laat maar even weten wat jullie leuker vinden!

Hebben jullie wel eens een Kerstmarkt bezocht? Hoe beviel dat? 

5 gedachten over “Deze Kerstmarkten ga ik dit jaar bezoeken

  1. Het knlinkt altijd leuk, maar op één of andere manier hebben de kerstmarkten die ik bezocht heb me altijd teleurgesteld. Ik zou dus die in en rond Amsterdam mijden. Niks kersterigs aan. Die in Deventer lijkt me leuk, maar dar is dan weer zo ver weg. Mijn moeder was dan wel weer weg van de Duitse kerstmarkten, maar die pakken het ook echt grondig aan.

  2. Oh, ik was die van Deventer vergeten. Misschien dat wij daar ook nog naar toe gaan. Moet eerlijk zeggen dat we nooit echt naar kerstmarkten gaan, maar deze klinkt leuk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s