Gekke dingen die ik héél lekker vind

Een tijdje geleden alweer schreef ik een artikel over dingen die ik absoluut niet lustte. Ik kreeg veel leuke reacties op dat artikel en daarom heb ik besloten om een artikel te schrijven over dingen die ik wél heel lekker vind. En dan niet de standaard dingen zoals chocolade en sushi, maar meer gekke dingen waar ik élk moment van de dag zin in heb, al is het midden in de nacht.

evening_tea_high_res

Guacemole
Als kind werd ik heel ongelukkig van dit ‘vieze, groene spul met stukjes.’ maar nu is het echt mijn favoriete dip voor tortillachips. Ik heb het hier wel over verse guacemole (het liefst zelfgemaakt van de Albert Heijn met lekker veel knoflook). Als er dan nog een beetje over is, eet ik dat zelfs met een lepel..

Feta
Fetakaas kan ik ook ieder moment van de dag eten. Volgens mij at ik dit voor het eerst in een All Inclusive resort op Corfu (Griekenland), en heb ik de rest van de vakantie alleen nog maar feta gegeten, haha.

Ananaskaas
Als je niet weet wat dit is, klinkt het best wel vies denk ik. Maar eigenlijk is het gewoon roomkaas met ananasstukjes erin. Het is heel lekker zoet en ik eet het het liefst met warm stokbrood.

Ewrtensoep
Nu het weer winter wordt kan ik mijn geluk niet op, want dat betekent heel veel ewrtensoep! Haha, op dit gebied ben ik een echte Hollander want ik ben gek op stamppot en ewrtensoep. Eigenlijk eet ik ewrtensoep ook in de zomer, maar dan helaas niet zo vaak omdat mijn ouders er nooit zin in hebben (eigenlijk ook wel logisch als het 25 graden is). Vroeger lustte ik het écht niet, en eigenlijk ziet het er ook best wel vies uit. Maar het is zó lekker!

Andere dingen die ik écht heel lekker vind, maar die niet echt ‘gek’ zijn, zijn onder andere Kinder chocolade, zoute popcorn, sushi en kaasfondue.

Misschien vind ik deze dingen ook allemaal zo lekker omdat ik ze niet zo vaak eet. Als ik elke dag ananaskaas op mijn brood zou eten, zou dat al een stuk minder speciaal worden, net als dat ik elke dag guacemole met tortillachips zou eten. Het maakt het extra lekker omdat ik het maar heel soms eet, waardoor ik er dan extra van kan genieten.

Wat zijn gekke dingetjes die jij echt heerlijk vindt om te eten?

7 gedachten over “Gekke dingen die ik héél lekker vind

  1. Kaasfondue eten wij heel weinig, maar ik vind het heerlijk! Mijn vader maakt de heerlijkste lasagne, maar vanwege het vele werk eten we het niet vaak! En roti… HHMMMMM!!!!

  2. Leuk artikel! Ananaskaas is inderdaad erg lekker! Zelf ben ik echt verzot op dadels omwikkeld met spek.. En beschuitjes met honing, ook lekker vreemd haha

  3. Guacamole is toch niet heel gek? Ik eet dat in ieder geval ook heel graag 😀 Erwtensoep daarentegen vind ik verschrikkelijk! Als mijn vriend dat maakt eet ik stiekem iets anders.. 😉

  4. Jouw gekke dingetjes vind ik zo gek nog niet. Behalve erwtensoep 😛 Ik denk dat ik ananaskaas ook lekker zou vinden, terwijl ik eigenlijk niet gek ben op ananas. Want de combinatie van zoet en kaas is heerlijk! Zelf vind ik chocola en kaas erg lekker 🙂 En dat is ook wel raar eigenlijk. maar wel lekker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s