Vrees – Lauren Destefano

Donderdag konden jullie de recensie van Verwelken lezen, het eerste deel van de Chemical Garden trilogie. Vandaag is het tijd voor het tweede deel: Vrees. Ik vond het boek íets minder spectaculair dan het eerste deel, maar ik vond het alsnog een leuk boek om te lezen.

2jOHQpqm0yANnwcbl8M7nkkOwRnqV1vJw56Ao8N2Q9wAlgemene gegevens
Titel: Vrees
Auteur: Lauren Destefano
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
Aantal pagina’s: 352
Genre: Dystopia, Romantiek, Spanning
Serie: The Chemical Garden #2

Het verhaal
In een wereld waarin vrouwen maar twintig jaar oud worden, en mannen sterven op hun vijfentwintigste, is tijd kostbaar. Rhine en Gabriel zijn ontsnapt uit het landhuis waar ze vastgehouden werden, maar belanden hierdoor in een beangstigende en sombere wereld. Ze zijn vastberaden om naar Rhine’s tweelingbroer Rowan te gaan in Manhattan, ondanks het feit dat de weg ernaartoe lang en gevaarlijk is. Daarnaast worden ze nog achternagezeten door Vaughn, Rhine’s schoonvader, die er alles aan doet om haar terug te krijgen naar het landhuis. En ondertussen tikt de tijd door.

Mijn mening
Ik was na Verwelken heel benieuwd hoe het boek verder zou gaan. Helaas viel het eerste deel van Vrees een beetje tegen. Ik vond het eerlijk gezegd een beetje saai waardoor ik niet echt de drang had om door te lezen en ik had het gevoel dat het verhaal eigenlijk een beetje bleef stilstaan.
Rhine vlucht dus samen met Gabriel naar Manhattan om haar tweelingbroer Rowan te vinden, maar onderweg komen ze op één of andere manier terecht bij een soort hoerenkamp. Voor mijn gevoel ging het boek het grootste gedeelte hierover, terwijl er naar mijn idee veel meer had kunnen gebeuren.

Gelukkig nam het verhaal in de tweede helft van het boek opeens een wending, want op een gegeven moment gebeurt er iets en krijgt het verhaal ineens al zijn spanning terug die het in de eerste helft leek te missen. Op een gegeven moment gebeurde er zelfs iets waardoor ik met mijn handen voor mijn ogen verder moest lezen omdat ik het zó vies vond (iets met een naald en een oog, ja).

Het tweede deel van het boek las ik dus in een ruk uit en deed me verlangen naar het laatste deel, maar in het eerste deel van het boek had van mij wel iets meer spanning gemogen. Daarom heb ik dit boek drie sterren gegeven.

3 sterren

Vrees is voor €18,99 te koop op bol.com

Koop bij bol.com

Wat vond jij van The Chemical Garden trilogie? 

4 gedachten over “Vrees – Lauren Destefano

  1. Helemaal mee eens: het tweede deel is een stuk saaier en trager dan Verwelken. Maar niet getreurd: boek drie zal het helemaal goedmaken 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s