Tips om te reizen als je blut bent

Dat ik een traveljunkie ben moge immers duidelijk zijn. Het liefst ga ik zoveel mogelijk op reis! Helaas laat de universiteit en mijn budget dat niet altijd toe, waardoor ik op zoek moet naar goedkope oplossingen om toch die leuke tripjes te maken. Ik geef vandaag een aantal tips over hoe jij zo goedkoop mogelijk een leuk reisje kan maken. Zoek uit op welke dag je ticket het goedkoopst is
Het kost even wat moeite, maar dan heb je ook wat. Vliegtuigmaatschappijen veranderen hun ticketprijzen de hele week door. Zo zijn tickets op vrijdag meestal duurder dan tickets aan het begin van de week. Hier kan je best een hoop geld mee besparen.

Bespaar geld op je transfer
Als je accommodatie relatief dichtbij het vliegveld is, kan je bijvoorbeeld met het openbaar vervoer naar je accommodatie reizen in plaats van het boeken van een dure transfer. Bussen zijn vaak niet duur (een paar euro) en in Oostbloklanden zijn taxi’s meestal ook spotgoedkoop.

Reis alleen met handbagage
Dit kan soms al €40 schelen! Reizen met handbagage kan prima als je op stedentrip van een paar dagen gaat. In dit artikel geef ik nog meer tips over hoe je met zo min mogelijk spullen kan reizen.

Ryan Air
Toen ik laatst op de site van Ryan Air keek, geloofde ik mijn ogen bijna niet. Ze bieden ontzettend goedkope vluchten aan naar allerlei bestemmingen. Zo vlieg je naar Birminham voor €9,99 of naar Dublin voor €12,99. Als je daar nog een goedkoop hostel kan scoren, heb je voor heel weinig geld een leuke stedentrip.

Pinterest
Als je op reis gaat, kijk dan van tevoren even op Pinterest. Je zult verstelt staan van de vele to-do lijstjes en tips als je jouw bestemming intypt in de zoekbalk. Er staan ook héél veel lijstjes met: Free things to do at… of Things to do for €5 or less.
Door deze tips kun je geweldige bezienswaardigheden bezoeken zonder er veel voor te betalen.

Geef weinig geld uit op bestemming
Klinkt misschien logisch, maar wel effectief: niet zoveel geld uitgeven op de plek van bestemming! Uiteten kan best goedkoop, niet elke dag duur lunchen en het ontbijt halen in de supermarkt. Het is misschien leuker om drie keer per dag in een leuk tentje te eten, maar het bespaart wel een hoop geld om ook eens een keer eten bij een straattentje.

Wat is jouw beste tip om zo goedkoop mogelijk te reizen?

3 gedachten over “Tips om te reizen als je blut bent

  1. Wel opletten met goedkope tickets. Toen wij naar Dublin vlogen was dat ook ‘goedkoop’, maar voor elke handeling, tot en met het reserveren van een stoel in het vliegtuig, koste een extra 10 euro. Zo kwamen we toch nog op een normale prijs uit voor de ticket.
    Maar data verschuiven kan heel veel voordeel opleveren. Dus niet alleen de heenreis, maar ook op welke dag je terug reist. Dus schuif daar inderdaad mee, tot je de laagste prijs vindt.
    Maar … reserveer wel en budget om één keer iets te kunnen doen op je bestemming wat j ‘echt leuk vind. Of dat dan shoppen is, of uit eten gaan, of een bepaalde voorstelling te zien. Ook zonde van je geld als je bij aankomst alleen nog maar sandwiches bij de supermarkt eet omdat je geen budget hebt om iets leuks te doen. Dan kun je beter doorsparen tot je dat wél kan doen.

  2. ik moet ook voor mijn trip deze zomer een duidelijk budget maken en ook besparen op dingen >_< ben gauw geneigd nog ff snel wat bij de supermarkt te halen ofzo.. terwijl dat niet goed voor je is en je bent dan duurder uit.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s