Verwelken – Lauren Destefano

Aangezien ik het laatste deel van The Chemical Garden trilogie nog moet lezen en wil recenseren op mijn blog, heb ik besloten om de eerste twee delen ook te recenseren. Verwelken las ik wel al twee jaar geleden, maar ik weet nog wel goed wat ik ervan vond.

hhyboCOjShIsZSZuu8yzmTazORc8p1ftf4prwg-hFsE

Algemene gegevens
Titel: Verwelken
Auteur: Lauren Destefano
Uitgeverij: Van Holkema & Warendorf
Aantal pagina’s: 350
Genre: Dystopia, Romantiek
Serie: The Chemical Garden #1

Het verhaal
Door een mislukte poging van wetenschappers om een perfect menselijk ras te creëren zijn alle mensen veranderd in tijdbommen: door een genetisch virus wordt de tweede generatie niet ouder dan 25 jaar. Jonge meisjes worden ontvoerd om te trouwen, om te voorkomen dat de mensheid zal uitsterven. Rhine is 16 jaar als ze wordt ontvoerd en gedwongen om te trouwen met de 21-jarige Linden. Ze is vastbesloten om te ontsnappen en terug te keren naar haar tweelingbroer. Daarvoor moet ze het vertrouwen van haar echtgenoot zien te winnen. Maar hij heeft nog twee vrouwen met wie ze moet concurreren om zijn aandacht. En ze moet uitkijken voor de duistere housemaster Vaughn, de vader van Linden, die alles wat er in het huis gebeurt haarscherp in de gaten houdt. Samen met de bediende Gabriël, haar geheime liefde, probeert Rhine te ontsnappen, maar ze heeft nog maar weinig tijd.

Mijn mening
Ik vind ten eerste het concept super origineel. Dat vrouwen niet ouder worden dan twintig en mannen niet ouder dan vijfentwintig, was ik in ieder geval nog nooit tegengekomen in een boek. Mede daardoor las het boek heel vlot, ik wilde gewoon zo veel mogelijk te weten komen over de wereld waarin Rhine leefde.

Nu ik deze recensie schrijf, moet ik opeens denken aan de Selectie. Eigenlijk doet het verhaal van Rhine me wel een beetje denken aan de Selectie (en andersom), maar dan heeft Verwelken een luguber randje. In Verwelken worden er namelijk ook meisjes uitgekozen om met een rijke man te trouwen, maar deze meisjes hebben geen keus en de meisjes die uiteindelijk niet gekozen worden, worden doodgeschoten. Jep. Geen pretje dus.

Rhine is ontvoerd door mensensmokkelaars en wordt dus uitgekozen als bruid, maar hierdoor wordt ze gedwongen om haar broer Rowan (haha) achter te laten.

Ik kon me erg identificeren met Rhine en ik vond haar een heel sympathiek personage. Wat ik ook heel interessant gedaan vond, is dat ze haar ‘man’, Linden, moest ‘delen’ met twee andere zustervrouwen. De relatie tussen deze drie meisjes was heel fascinerend omdat ze aan de ene kant concurrenten waren, maar aan de andere kant vriendinnen werden.

De vader van Linden, Vaughn, is echt één van de grootste engerds die ik ooit in een boek ontmoet heb. Als hij in de buurt was liep het kippenvel over mijn rug en wilde ik het liefst dat hij zo snel mogelijk weer zou verdwijnen.

Het boek eindigt ontzettend spannend waardoor ik het liefst meteen in deel twee wilde beginnen. Ik vond dit boek echt geweldig, ook qua schrijfstijl en ja, eigenlijk alles. Dus ik geef dit boek vijf sterren!

5 sterren

Verwelken is te koop voor €16,99 op bol.com

Koop bij bol.com

Zijn jullie bekend met de Chemical Garden trilogie?

7 gedachten over “Verwelken – Lauren Destefano

  1. Ik vind de Verwelken trilogie ook echt heel tof. Het verhaal is heel origineel en het duistere randje vind ik heel interessant. Zelf vond ik het derde boek het beste boek in de serie, dus ik wens je heel veel leesplezier! 😀

  2. ik vond deel een erg goed, net zoals jij. deel drie vond ik echter een stuk minder. helaas. dat zie ik wel vaker bij trilogieën, dat het begin heel sterk is, maar dat er in het derde deel zoveel nog moet worden uitgelegd dat het niet meer leuk is, niet meer zo als je het eerste deel hebt ervaren

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s