Places I want to go: Sicilië

In de serie Places I want to go… neem ik je mee naar mijn droombestemmingen waar ik nog niet geweest ben. Eén van mijn favoriete hobby’s is reizen, en ik pak dan ook iedere mogelijkheid om mijn koffers te pakken. Als dat even niet in het echt kan, dan maar wegzwijmelen op mijn blog. Geen stad vandaag, maar het grootste eiland van Italië: Sicilië!


Sicilië is het grootste eiland in de Middellandse Zee en is qua oppervlakte ongeveer net zo groot als België. Het eiland wordt door een drie kilometer brede zeestraat gescheiden van het Italiaanse vasteland. Naast dat je op het eiland lekker op het strand kan relaxen, zijn er ook veel bergen en rotsen te vinden waar je prachtig kan wandelen.
Iets waar ik al mijn hele leven naartoe wil, is de vulkaan de Etna. Sicilië is een vulkanisch eiland en de Etna is de grootste actieve vulkaan van Europa. Het lijkt me geweldig om deze vulkaan van dichtbij te aanschouwen, vooral omdat ik hier tijdens mijn aardrijkskundelessen al veel over geleerd heb.
Ook zijn er op Sicilië veel bezienswaardigheden te bezoeken die te maken hebben met de Klassieke Oudheid, maar ook met tijden daarvoor of erna.
Zo staat de Rotsnecropolis van Pantalica (uit de prehistorie) op de UNESCO Werelderfgoedlijst. En als ik de foto’s daarvan zie, snap ik wel waarom. Wat indrukwekkend zien al die graven eruit zeg!
Nekropolis von Pantalica.jpg
Dit oude Griekse theater van Syracuse ziet er ook heel indrukwekkend uit.
Theatre at Syracuse, Sicily.jpg
Behalve deze indrukwekkende bezienswaardigheden (waar er nog veel meer van zijn), ziet het eiland er zelf ook prachtig uit.
De grootste stad van het eiland, Palermo, bijvoorbeeld:
Palermo, Sicily, Italy:
Hoewel Sicilië natuurlijk ook bekend staat om de Italiaanse Maffia, is er dus ook genoeg moois te zien. Hieronder staan nog een paar kwijlwaardige plaatjes:
Taormina, Sicily, Italy. Our tips for 25 places to visit in Italy: http://www.europealacarte.co.uk/blog/2012/01/12/what-to-do-in-italy/:
Gole dell'Alcantara, Motta Camastra, Sicily, Italy:
Cefalu, province of Palermo , Sicily region  Italy:
Genoeg redenen om naar Sicilië te gaan denk ik zo!
Ben jij wel eens in Sicilië geweest? Wat vond je ervan? 

2 gedachten over “Places I want to go: Sicilië

  1. Ik ben er geweest en dan in Palermo en het was ontzettend leuk!!! En daarnaast zijn de pizza’s en het ijs echt heerlijk! Absoluut een leuke bestemming

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s