The Starlight Blogger Award

Afgelopen week werd ik maar liefst twee keer genomineerd voor The Starlight Blogger Award! Eerst door Maria en daarna door Demi. Dankjewel meiden! Deze award kende ik eerlijk gezegd nog niet, maar hij leek me wel leuk om in te vullen.


Regels:
● Bedank degene en meld de naam van hun blog in jouw post.
● Antwoord op de 3 vaste vragen en de 3 vragen die degene die jou heeft genomineerd heeft bedacht.
● Nomineer 6 andere bloggers! Tijdens het nomineren, moet je bedenken welke bloggers een echte STARLIGHT blogger voor jou zijn.

De drie vaste vragen:
Als je iemand uit de geschiedenis zou mogen ontmoeten, wie zou dat dan zijn en waarom?
Hier moest ik echt heel lang over na denken, wat een moeilijke vraag! Op dit moment zou ik dan gaan voor Mary Stuart (Mary Queen of Scots), waar de serie Reign op gebaseerd is. Ik zou graag willen zien hoe haar leven er echt aan toe ging (én of Bash in het echt ook zo knap was 😉 )

Wat is jou favoriete boek en waarom?
Alweer zo’n moeilijke vraag. Hoe kan ik hier nou één boek kiezen? Ik ga dan voor De Hongerspelen van Suzanne Collins en Drift van Becca Fitzpatrick omdat ik door deze boeken echt veel meer ben gaan lezen. Oh, en Vrees Me natuurlijk!

Wie is jou favoriete fictionele karakter en waarom?
De eerste aan wie ik moest denken bij deze vraag is Zes van de Loriën Kronieken, want ze is zó cool! Daarnaast ben ik altijd een beetje jaloers op Susan Pevensie uit Narnia. Ohja, en Katara van Avatar, want waterbending is iets wat ik zó graag zou kunnen.

De vragen van Demi:

Wie is jouw favoriete schrijver/schrijfster?
Eigenlijk de schrijvers van mijn lievelingsboeken die ik hierboven beschreef, samen met J.K Rowling en C.W. Lewis.

Hoe vaak per week lees je een boek? Hoeveel bladzijden lees je dan?
Ik lees elke dag! Het aantal bladzijden varieert heel erg, maar ik denk dat ik per dag ongeveer 50 tot 100 bladzijden lees.

Hoe dik moet een goed boek zijn? Hoeveel bladzijden moet het bevatten?
Dit is een lastige vraag. Als een boek echt goed is, wil je er natuurlijk zo lang mogelijk van genieten, dus zou je graag een heel dik boek willen hebben. Aan de andere kant is het natuurlijk wel een risico; hoe dikker een boek, hoe sneller het verhaal uitgemolken wordt. Ik vind dat een auteur niet in het begin moet denken ‘mijn boek wordt zoveel bladzijden’. Als het verhaal af is, dan is het af. Ongeacht hoe dik of dun het boek is.

De vragen van Maria:

Welk boek moet iedereen ABSOLUUT gelezen hebben?
Pffff wat een lastige vragen verzinnen jullie. Dan ga ik toch voor Harry Potter, ook al heb ik alleen het eerste boek nog maar gelezen.

Wat is jouw favoriete trilogie en waarom?
De Hongerspelen omdat dat eigenlijk de eerste trilogie was die ik las. Ik was toen ook nog helemaal niet bekend met het dystopische genre dus voor mij was alles nieuw. Als ik nu een soortgelijk verhaal lees kijk ik er kritischer naar dan toen ik dertien was, omdat er nu veel meer van dat soort verhalen bestaan.

Met welk fictioneel karakter zou je wel een dagje willen ruilen?
Susan Pevensie uit Narnia. Gewoon omdat ik écht naar Narnia wil (en tsja, ze is daar koningin. Ook niet geheel vervelend). En op de tweede plek noem ik weer Katara van Avatar, omdat het me zo cool lijkt om te watersturen.

De vragen die ik bedacht heb voor mijn genomineerden:
– Als je naar een onbewoond eiland zou verhuizen en je mocht maar drie boeken meenemen, welke zouden dat dan zijn?
– Welk fictioneel karakter zou je graag als beste vriend/vriendin willen en waarom?
– Van welk boek vind jij dat deze écht verfilmd zou moeten worden?

Ik ben heel benieuwd naar de antwoorden hiervan! Ik nomineer:

Joost van NerdyGeekyFanboy
Emmy van Zon en Maan
Liesbeth van Zwartraafje
Lilian van Kletspraatjes
Floor van FloorFlawless
Iris van CarpeLibra

En voor de rest, laat vooral in de comments achter wat jij op deze vragen zou antwoorden! 

 

 

13 gedachten over “The Starlight Blogger Award

  1. Oh, de drie boeken die ik zou meenemen: De Scheepsjongens van Bontekoe, Complete Works of Shakespeare en een verzamelbundel Engelse gedichten.
    Leuke tag, zo krijg je hele afwisselende vragen.

  2. Wat een leuke award en watersturen lijkt mij ook zooooo gaaf. We zouden het samen moeten gaan leren haha! Ik ga de award inplannen in mijn blog, bedankt voor het nomineren! 🙂

  3. Dankjewel voor de tag Rowan. De blogplanning staat momenteel nogal volgeboekt – maar ik ga hem zeker een keertje invullen. Waarschijnlijk ga ik bij sommige vragen eerst is goed moeten nadenken.

    1. Leuk dat je hem alsnog gaat invullen! Maakt natuurlijk niet uit als daar wat tijd overheen gaat, dat heb ik soms ook wel eens.
      Ik ben benieuwd naar je antwoorden! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s