The Coloured Book Tag

Een tijdje geleden werd ik door Marcia getagd voor de Coloured Book Tag. Deze tag had ik al op verschillende blogs voorbij zien komen, en ik vond het altijd erg leuk om te lezen. Het was wel een hoop werk (zoals Marcia ook al op haar blog zei), maar wel leuk om te doen. Dankjewel Marcia!


De bedoeling van deze tag is dat je bij iedere kleur twee boeken kiest. Eentje die het beste bij de omschrijving past en eentje die daadwerkelijk die kleur als cover heeft. Laten we maar meteen beginnen!

GEEL: EEN BOEK WAARBIJ JE HEEL GELUKKIG WERD

Recensie - Vertrouw Me1Een boek dat ik recent nog gelezen heb en waar jullie waarschijnlijk helemaal gek van worden op mijn blog: Vertrouw Me van Tahereh Mafi! Het laatste deel in de Touching Juliette serie is echt ge-wel-dig en ik werd heel gelukkig van het einde (hoewel ik ook wel heel verdrietig was dat het verhaal afgelopen was).

Het meest gele boek uit mijn kast is Life of Pi van Yann Martel. Een geweldig boek dat ik ook met veel plezier gelezen heb.

ROZE: EEN IETS TÉ ZOETSAPPIG BOEK
dajfd.jpg

Een boek dat naar mijn mening té zoetsappig was, vond ik De Selectie van Kiera Cass. Ik vond het een leuk boek hoor, maar naar mijn mening was alles iets te voorspelbaar en ook iets te romantisch.

Een roze boek uit mijn kast is IJzerkoningin van Julie Kagawa, een boek dat ik echt heel erg leuk vond om te lezen.

ROOD: EEN BOEK WAAR JE ‘BOOS’ OM WERD DAT JE HEM HAD GELEZEN

The Coloured Book Tag1

Het boek waar ik ‘boos’ van werd is toevallig ook rood! Ik heb het over Samensmelting van Veronica Roth. Het boek op zich was prima, maar het einde!?!?!?! Ik ben er nog steeds boos over als ik er aan terug denk. Nee, ik vond het echt geen leuk einde van de Divergent serie waar ik zo dol op ben.

Een heel rood boek is Warm Bodies van Isaac Marion. Dit boek won ik onlangs bij Mariëlle! Ik heb het boek nog niet gelezen, maar de film vond ik geweldig en heb ik al meerdere malen gezien, dus ik ga dit boek zeker snel lezen!

GROEN: EEN BOEK DAT JE GRAAG BUITEN LEEST / JE EEN ZOMERS GEVOEL GEEFT

The Coloured Book Tag2

Een groen boek dat ik in mijn kast heb staan is Verbreken van Lauren Destefano. Dit is het laatste deel van de Chemical Garden trilogie, een trilogie die ik tot nu toe heel leuk vind en waar ik het laatste deel zeker snel van wil lezen.

Een boek dat me een zomers gevoel geeft is Alice’s Adventures in Wonderland, omdat Wonderland overkomt op mij als een zonnige plek waar het niet zo koud is.

BLAUW: EEN BOEK/PERSONAGE WAARBIJ JE JE HET BEST KON INLEVEN  blauw

Vaak vind ik een boek pas écht goed, als ik me goed kan inleven bij de personages. Het verbaast jullie dan ook vast niet als ik bij deze vraag kies voor Juliette Ferrars (Touching Juliette-serie) en Katniss Everdeen (The Hunger Games). Maar ik kon me ook heel goed inleven bij Rhine uit The Chemical Garden trilogie, Pi Patel uit Life of Pi en Thomas uit de Labyrintrenner.

Grappig dat hier weer twee blauwe boeken te zien zijn, maar een echt héél blauw boek is The Fault in Our Stars van John Green. Blauwer kan bijna niet!

BRUIN: JE GROOTSTE MISKOOP

J9xRZi50rjJP-TrVexfW4CgpokWPM8E1Gd3CBos0wo0.jpg

Eigenlijk heb ik niet echt veel miskopen gedaan, en als ik die deed, heb ik de boeken alweer verkocht. Ik ga hier denk ik voor twee boeken die ik op het Boekenfestijn Utrecht kocht. Thuis besefte ik dat ik ze toch nooit ging lezen en ik verkocht ze via Marktplaats weer. Daarom heb ik ook geen foto’s van deze boeken, want ik heb ze niet meer!

Een ‘bruin’ boek is Ambitie van Kate Brian. Ik vond het moeilijk om in deze kleur een boek te vinden, want ik heb niet zoveel bruine boeken. Ik vond dit vroeger een geweldig spannende serie. Een soort Gossip Girl, maar dan op een prestigieuze school. Ik wil deze serie heel graag herlezen.

WIT: EEN BOEK DAT JE MOEST HEBBEN MAAR NOG NIET HEBT GELEZEN

wit

Oeps, hier heb ik er zo ontzettend veel van! Ik denk dat ik ga voor Pupil van Julie Kagawa. Deze kocht ik in Den Bosch in september, maar hij staat nog wel ongelezen in mijn kast (wel gesigneerd, overigens!).

Een wit boek dat bijna niet witter kan is De One van Kiera Cass. Deze moet ik ook nog lezen, maar heb ik nog niet gedaan omdat ik eerst De Elite nog moet zien te bemachtigen.

ORANJE: EEN TYPISCH NEDERLANDS BOEKoranje

Ik heb hier gekozen voor een boek van Helen Vreeswijk, omdat dat natuurlijk een Nederlandse schrijfster is. Ik heb nog nooit iets van haar gelezen, maar hoor wel vaak dat ze spannende boeken schrijft. Verder had ik eigenlijk amper boeken van Nederlandse schrijvers in mijn kast!

Een oranje boek dat ik in mijn kast heb staan, is Stad van Glas van Cassandra Clare. Deze wil ik al heel lang zó graag lezen, maar ik kom er nog steeds niet aan toe. Hopelijk lees ik hem wel uit voor dit jaar.

PAARS: EEN BOEK MET VEEL FANTASIE

paars.png

Ook hier heb ik veel boeken van, omdat dit ook een van mijn favoriete genres is. Toch heb ik gekozen voor een fantasy klassieker, Harry Potter!
Een paars boek in mijn kast is De 100 van Kass Morgan. Deze moet ik nog lezen, maar lijkt me wel heeel leuk (vooral omdat ik zulke leuke verhalen hoor over de TV-serie). Ik vind de cover van het boek trouwens echt prachtig!

ZWART: EEN SPANNEND BOEK DAT JE HEBT GELEZEN

ZWART.png

Ook hier heb ik er genoeg staan in mijn boekenkast! Maar dan ga ik voor The Hunger Games van Suzanne Collins. Dit boek kon ik écht niet wegleggen omdat ik het zo spannend vond en omdat het hele genre nog aardig nieuw voor me was als dertienjarige.
Een zwart boek in mijn kast is ‘Het meisje met de groene ogen‘ van Siobhan Hayes. Ik las het boek in de zomervakantie en vond het heel apart!

Kleine disclaimer: omdat ik mijn boeken niet allemaal bij elkaar heb (gescheiden ouders struggles) zijn de foto’s iets minder mooi gelukt dan bij andere versies van deze tags. Dat vind ik heel jammer, maar het is onmogelijk voor mij om met twintig boeken heen en weer te gaan slepen. Sorry!

Ik vond het heel leuk om deze tag in te vullen en wil ook een paar andere boekenbloggers uit te dagen om deze tag te doen!

Monica van MyPerfectBooklifeNL
Jet van RabbitBookz
Maria van Book Globe

 

8 gedachten over “The Coloured Book Tag

  1. Sorry dat ik je met zo’n tijdrovende tag heb lastig gevallen haha.. 😛 ik vind het wel heel leuk om te lezen! De 100 en Warm Bodies staan bij mij ook allebei nog ongelezen in de kast 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s