Places I want to go: Bern

In de serie Places I want to go… neem ik je mee naar mijn droombestemmingen waar ik nog niet geweest ben. Eén van mijn favoriete hobby’s is reizen, en ik pak dan ook iedere mogelijkheid om mijn koffers te pakken. Als dat even niet in het echt kan, dan maar wegzwijmelen op mijn blog. Vandaag behandel ik een stad die misschien niet hoog op de meeste lijstjes staat. Toen ik echter foto’s ging zoeken van deze stad was ik aangenaam verrast, want wauw! Ik neem jullie mee naar Bern, de hoofdstad van Zwitserland.

Foto van de gratis stadsgids van Bern - Tips voor Bern

Officieel heeft Zwitserland geen hoofdstad (huh?) maar Bern vervult eigenlijk alle taken van een hoofdstad en wordt daarom ook wel ‘bondsstad’ genoemd. Er zijn veel bezienswaardigheden te vinden in Bern en de binnenstad is opgenomen in de UNESCO Werelderfgoedlijst.

Onderstaande dingen zou ik graag willen bezoeken als ik in Bern was:

Bundeshaus
Dit is het regeringsgebouw van Bern (en eigenlijk dus ook van Zwitserland)

Beautiful Bern(e) http://www.travelandtransitions.com/destinations/destination-advice/europe/:

Berenpark

Foto van een van de Bezienswaardigheden in bern - CityZapper heeft als tip Berenpark

Oh jongens dit lijkt me nou echt zo leuk! Ik vind dierentuinen leuk maar ook wel heel zielig voor de dieren die eigenlijk in de vrije natuur zouden moeten leven. Maar het berenpark in Bern heeft daar een oplossing voor gevonden. Het is een soort Apenheul, maar dan wel veilig achter hekken. Beren kunnen in het Berenpark klauteren en klimmen en leven zoals ze in de natuur ook zouden doen. Wat lijkt me dat leuk om te zien! Leuk feitje: de stad heeft zijn naam te danken aan de vele beren die vroeger in Zwitserland voorkwamen. 🙂

Münster Kathedraal

Deze kathedraal is het grootste heilige bouwwerk van Zwitserland en aangezien ik gek ben op het bezoeken van kerken en kastelen, kan deze prachtige kathedraal natuurlijk niet ontbreken in mijn lijstje met to-do’s.

Niet echt een must, wel heel leuk: in Bern heb je de grootste overdekte winkelstraat van Europa. Deze winkelstraat is maarliefst zes kilometer lang. Meestal neem ik niet heel veel tijd voor winkelen als ik op stedentrip ben maar dit lijkt me toch wel bijzonder om te zien.

Dat zou ik dus doen als ik in Bern was!

Ben jij wel eens in Bern geweest? Heb je nog aanraders? 

3 gedachten over “Places I want to go: Bern

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s