1000 vragen aan jezelf #2

Twee weken geleden begon ik aan 1000 vragen aan jezelf en vandaag upload ik het tweede deel! Ik heb besloten dat ik mijn artikelen op zondag ga verdelen onder drie rubrieken: 1000 vragen aan jezelf, TUMBLR-plaatjes waar je van gaat kwijlen en Monthly Goals. Deze artikelen wisselen elkaar op zondag dus af. Vandaag is het dus de beurt aan 1000 vragen aan jezelf #2

tumblr_n3nedt38dz1rjqfauo1_500 31. Welk boek heb je het laatst gelezen?
The Great Gatsby van F. Scott Fitzgerald. Op dit moment ben ik bezig in De Wraak van Zeven van Pittacus Lore.

32. Waarom heb je het kapsel dat je nu hebt?
Ik ben zo blij met mijn eigen haarkleur dat ik het nog nooit geverfd heb. Daarnaast vind ik mezelf het mooiste met lang haar, dus dat heb ik dan ook. Misschien dat ik er binnenkort weer wat laagjes in laat knippen, wie weet.

33. Ben je verslaafd aan je telefoon?
Ja, een beetje wel. Ik wilde dat ik minder afhankelijk was van dat ding, maar ik gebruik hem heel erg veel. Toen ik een tijdje geleden 24 uur zonder moest besefte ik me wel even dat een leven zonder telefoon ook wel heel lekker kan zijn.

34. Hoeveel geld staat er nu op je bankrekening?
Genoeg om de maand mee door te komen.

35. In welke winkel kom je graag?
De Mondria, plaatselijke boekhandel, alle boekenwinkels waar ik nog nooit geweest ben en woonwinkels.

36. Welk drankje bestel je in een cafe?
Verse Muntthee of Chai Tea Latte als ik zin heb in iets warms en Ice Tea als ik zin heb in iets kouds.

37. Weet jij wanneer het tijd is om te vertrekken?
Ja, ik voel dat soort dingen altijd heel goed aan. Zelf ben ik namelijk ook altijd best duidelijk daarin.

38. Als je voor jezelf zou beginnen, als wat zou dat dan zijn?
Schrijfster of een eigen boekenwinkel met cafeetje erbij.

39. Wil jij altijd winnen?
Nee, eigenlijk niet eens! Ik vind het leuk om te winnen en ik kan best fanatiek zijn, maar ik kan me ook snel over iets heen zetten als ik niet gewonnen heb (behalve met Risk trouwens, daar word ik altijd chagrijnig als ik niet aan de winnende hand ben).

40. Ga je naar de kerk?
Vroeger wel, nu alleen nog met Kerstmis en Pasen. Ik ben katholiek opgevoed, maar mijn ouders zijn er nooit zo streng in geweest.

41. Welk cijfer zou jij je gezicht geven?
Dat vind ik een beetje een rare vraag om te beantwoorden, haha. Laat ik zeggen dat ik tevreden ben met hoe ik eruit zie dus ik zou mezelf wel een voldoende geven. Maar ik weet ook heel goed dat er zat mensen zijn die mooier zijn dan ik. Ach, iedereen heeft zijn mooie en minder mooie dingen toch?

42. Was je goed op school?
Ja hoor. Op de basisschool was ik wel altijd één van de beste en de enige die naar het VWO ging. Op de middelbare school hoorde ik altijd een beetje bij het gemiddelde en nu op de universiteit moet ik knokken voor voldoendes, maar als ik goed mijn best doe word ik ook beloond met goede resultaten. 

43. Hoelang sta je gemiddeld onder de douche?
Niet lang! Meestal tussen de vijf en tien minuten. Ik was mezelf en mijn haren en dan heb ik het wel weer gezien.

44. Hoe laat sta je meestal op?
Dat verschilt een beetje per dag, maar het gemiddelde ligt denk ik op 8 uur/half 9. Ik heb namelijk nu een rooster waar ik vaak pas om half twee begin, maar dan wil ik ’s ochtends natuurlijk nog wel wat doen.

45. Vier je altijd uitgebreid je verjaardag?
Meestal vier ik het drie keer: op de dag zelf, voor familie en voor mijn vriendinnen. Dat is dus best uitgebreid, haha, maar dat vind ik wel leuk. Misschien dat ik het anders ga doen als ik op mezelf woon, maar dat duurt waarschijnlijk nog wel even.

46. Hoe vaak per dag kijk je op Facebook?
Veel te vaak! Meestal gewoon als leerontwijkend gedrag, en op mijn mobiel als ik op de bus sta te wachten of in bed voor het slapen.

47. Wat is je favoriete ruimte in huis?
Mijn eigen slaapkamer. Daar voel ik me heel er g op mijn gemak en ben ik ook het vaakst te vinden. Oh, en de piano in de woonkamer is ook een favoriet.

48. Denk je dat er buitenaards leven bestaat?
Ja. We kunnen niet eens voorstellen hoe groot het universum is. En als het universum echt oneindig is, lijkt het me echt ondenkbaar dat wij de enige planeet zijn met leven.

49. Wanneer heb je voor het laatst een hond (of ander dier) geaaid?
Net nog, bij Saar!

50. Wanneer ben je op je best?
Als ik me fit voel. Dat is meestal ’s ochtends. En ’s avonds als ik klaar ben met mijn to-do lijstje voel ik me ook top, want dan heb ik tijd om te lezen, schrijven of een leuke serie/film te kijken.

51. Met wie zoende je voor het eerst?
Met mijn (ex)vriendje in de eerste klas.

52. Welk boek heeft veel indruk op je gemaakt?
De Hongerspelen, Touching Juliette series, The Maze Runner, Een schitterend gebrek en nog véél meer.

53. Hoe ziet je ideale trouwjurk eruit?
Wit en sprookjesachtig, zoiets als op onderstaande foto (maar liever niet strapless).

tumblr_nxwff6pDqe1udzwaao1_540

54. Ben je bang in het donker?
Nee, behalve als ik net een enge film heb gezien of een eng boek heb gelezen.

55. Welke sieraden draag je dagelijks?
Mijn pareloorbellen en vaak ook mijn horloge.

56. Vinden kinderen jou leuk?
Volgens mij wel. Kinderen waarbij ik oppaste vonden mij in ieder geval leuk, en mijn nichtjes en neefjes volgens mij ook.

57. Welke films kijk je liever op de bank dan in de bioscoop?
Films waarbij ik sowieso moet huilen, zoals The Fault in Our Stars of films van Nicholas Sparks.

58. Hoe mild ben jij in je oordeel?
Ik probeer om geen vooroordelen over mensen te hebben, en sinds dit jaar lukt me dat steeds beter. Desondanks kan ik soms nog best snel oordelen over personen waarvan ze later het tegendeel bewijzen (of niet).

59. Ben je een goede slaper?
Eigenlijk niet. Vooral vroeger had ik veel moeite met slapen. Nog steeds slaap ik heel licht, maar ik lig in ieder geval geen uren meer wakker.

60. Wat is je laatste ontdekking?
Dat watermeloen groente is in plaats van fruit. Ja, echt.

Dat was het weer voor vandaag!
Geniet van jullie zondag. ❤

3 gedachten over “1000 vragen aan jezelf #2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s