Places I want to go: Dublin

In de seriePlaces I want to go… neem ik je mee naar mijn droombestemmingen waar ik nog niet geweest ben. Eén van mijn favoriete hobby’s is reizen, en ik pak dan ook iedere mogelijkheid om mijn koffers te pakken. Als dat even niet in het echt kan, dan maar wegzwijmelen op mijn blog. Eigenlijk vind ik alle landen in Groot-Brittannië interessant, en nadat ik vorige week Edinburgh in de spotlights zette, is het vandaag de beurt aan de hoofdstad van Ierland: Dublin!

Dublin:

Ik ben al lange tijd groot fan van The Script, een band die uit Ierland komt. In hun liedje Paint The Town Green komt Dublin goed aan bod en mede door dat liedje werd ik nieuwsgierig naar de stad.

St. Patrick Church & Christ Church
Deze twee kerken zijn denk ik één van de bekendste bezienswaardigheden van Dublin. St. Patrick kennen we natuurlijk allemaal van St. Patricks Day in Ierland, waarbij het hele land groen kleur (een soort Koningsdag in het groen?). Deze kerken zien er echt prachtig uit, vooral met de mooie tuinen eromheen.

St. Patrick's Cathedral

Long Room Library
Dit is één van de mooiste bibliotheken ter wereld. Dat is sowieso het bezoeken waard, toch? Daarnaast is er ook een beroemd manuscript te bewonderen en zijn er verschillende rondleidingen in deze bibliotheek.

Glasnevin Cementery
Ik ben niet zo dol op het bezoeken van begraafplaatsen, maar deze in Dublin schijnt wel een bijzondere ervaring te zijn. Misschien is dit zo’n gevalletje ‘eerst zien dan geloven’, maar de foto’s zien er in ieder geval indrukwekkend uit. Ik denk dat zo’n plek heel veel inspiratie geeft voor het schrijven van verhalen. 

Dublin’s Castle
Jaaaa een kasteel! Daar móet ik natuurlijk heen als ik naar Dublin ga, want ik ben gek op kastelen. Deze vind ik er echt adembenemend mooi uit zien, ik ben nu al benieuwd naar de geschiedenis die erachter zit. Eigenlijk weet ik nog helemaal niet zoveel af van de geschiedenis van Ierland, maar als ik ooit naar Dublin ga zal ik me daar natuurlijk goed in verdiepen.

De binnenplaats, Dublin Castle

Kilmainham Gaol
Oke, dit is ook echt iets voor mij. Het is niet echt een ‘gezellige’ bezienswaardigheid, maar wel eentje waar ik heel benieuwd naar ben. Kilmainham Gaol is namelijk een oude gevangenis waar ook veel executies hebben plaatsgevonden. Ik weet niet waarom, maar ik vind dit soort dingen enorm interessant, ook al zien de foto’s op internet er een beetje griezelig uit.

Iveagh Gardens
In Dublin schijnen er veel mooie stadsparken te zijn, waarvan Iveagh Gardens er één van is. Wat me gelijk opviel, was de ‘waterval’ die Iveagh kenmerkt. Hier zou ik best een middagje willen ontspannen!

Dat zijn de dingen die ik graag in Dublin zou willen doen als ik erheen zou gaan.

Ben jij wel eens in Dublin geweest? Wat vond je ervan? 

8 gedachten over “Places I want to go: Dublin

  1. *kuch* Wij zijn in Dublin geweest. En het is heel mooi. Groen. En het lijkt op Amsterdam (vind ik, als amsterdammer :P). Jammer genoeg was ik ziek! Dus ik kan je wel vertellen dat ze daar een mix van citroen en paracetamol verkopen, dat heel goed helpt bij een flinke griep: lemsip. Er zijn wel plekken in Dublin die, toen wij er waren (en natuurlijk ben ik met medicijnen op toch de stad in gegaan), wel wat troosteloos waren. Want Dublin is niet echt economisch sterk.
    Maar wel een hele mooie stad, waar ik nog eens naar toe wil, als ik géén koorts heb 🙂

  2. Ik ben vorig jaar al een keer een paar uurtjes in Dublin geweest en wat een prachtige stad is dat! Zo prachtig dat ik er over een paar weken weer naartoe ga, deze keer een heel weekend.
    Dublin rond kersttijd, wat lijkt me dat leuk, gaaf en gezellig! Kan niet wachten tot het tijd is om in het vliegtuig te stappen 😀

  3. Jaaaaa ik ben er geweest! Is echt suuuuper leuk ook vet grote Shopping mall hebben ze! En het Leprechaun Museum is echt grappig (wel kinderlijk xD). Het is alleen zelfs in de zomer en zelfs met een zonnetje nog koud man. Zeker als je gaat lopen op van die kliffen dan heb je niet genoeg aan je tshirt trui jas en sjaal :p

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s