Recensie – Vertrouw Me – Tahereh Mafi

Het laatste deel van de Touching Juliette moest ik natuurlijk ook recenseren. Het liefste wilde ik het gewoon meteen recenseren (ik schrijf recensies altijd ver vooruit), maar op één of andere manier kreeg ik het maar niet op papier. Er was zó veel wat ik wilde zeggen, maar tegelijkertijd was ik ook zo door het verhaal in beslag genomen dat ik de eerste paar dagen even bij moest komen (ja, echt). Ik denk dat het na The Hunger Games de grootste book hangover is die ik ooit heb gehad. Vertrouw Me is het verpletterende slot in de serie die je gelezen móet hebben.

f-onKxNSCLv8M6tdwxDH9yjzSDRRFh3BiPNiuQscr8Y

Algemene gegevens
Titel: Vertrouw Me
Auteur: Tahereh Mafi
Uitgeverij: Blossom Books
Aantal pagina’s: 464
Genre: Dystopia, Romantiek
Serie: Touching Juliette #3

Het verhaal
Als Omega Point wordt vernietigd, weet Juliette niet of de rebellen, haar vrienden of zelfs Adam nog leven. Om Het Herstel voor eens en voor altijd te vernietigen, is ze nu afhankelijk van Warner. De enige persoon van wie ze nooit had gedacht hem te kunnen vertrouwen, maar wel degene die haar leven redde. Hij belooft Juliette te helpen – maar dat is niet het enige wat hij wil met haar…

Mijn mening
Ik weet dus eigenlijk niet zo goed waar ik moet beginnen, maar ik kan wel zeggen dat deze serie, en ook dit deel, een van de beste series is die ik gelezen heb. Ik begon in dit boek om 23:00 en om 3:05 had ik hem uit. Voor mij is het niet gebruikelijk om een boek in één keer uit te lezen, maar bij dit boek ging het eigenlijk vanzelf. Ik vloog door de pagina’s heen, ik las niet alleen, ik beleefde het. Het was echt alsof ik alle gebeurtenissen zelf meemaakte.

Het begin van het boek begint nogal verdrietig. Er is iets heel ergs gebeurd bij Omega Point en Juliette is terug op de Sector bij Warner. Juliette worstelt nog steeds met haar gevoelens en sluit een soort compromis met Warner. Het doorhalen van zinnen en woorden, wat in de eerste twee delen wel gebeurde, is in dit deel compleet weggelaten. Eerst vond ik dat wel jammer, want ik vond het juist wel speciaal, maar aan de andere kant laat het zien wat voor enorme karakterontwikkeling Juliette doormaakt. Dat was iets wat ik heel sterk vond aan het boek.

In het begin van deze serie was Juliette een zwak en bang meisje, maar in dit deel is ze klaar om te strijden. Ze is niet meer bang voor haar gave, ze beseft zich eindelijk wat ze ermee kan en hoe ze ermee moet omgaan. Ook de karakterontwikkeling van Warner vond ik heel mooi. Je leert hem steeds beter kennen (en daardoor werd ik steeds gekker op hem).

Qua gebeurtenissen vind ik het boek mooi opgebouwd, alleen het einde ging voor mijn part iets te snel. Er wordt heel lang naar de ‘eindstrijd’ toegewerkt, wat op zich prima is, maar de strijd zelf wordt in ongeveer 70 pagina’s gestopt. Dit ging naar mijn zin iets te snel. Ik had liever gewild dat het boek 100 bladzijden dikker was (of 200!) zodat we nog wat langer konden genieten, dan dat het einde een beetje ‘afgeraffeld’ was. Ook bleef ik met best wel veel vragen zitten, want het einde was heel erg open.

Desondanks was ik over het algemeen heel blij met het einde (héél blij) en stiekem hoop ik dat er een jongen zoals Aaron Warner bij me aanklopt binnenkort. I wouldn’t mind at all. Ook vond ik Kenji een geweldig personage, hij is zo leuk en lief, en werd eigenlijk steeds leuker naarmate het verhaal vorderde.

Iedereen die deze serie nog niet gelezen heeft: GA HET LEZEN ALSJEBLIEFT. Echt, ik kan het jullie niet genoeg aanraden. En al is het niet voor het verhaal, dan is het wel voor de covers. Want kijk nou hoe PRACHTIG deze cover is (!!!)

Vanzelfsprekend geef ik dit boek vijf sterren. Als het kon zou ik het boek er zes geven, maarja.

5 sterren

Vertrouw Me is voor €12,50 te koop op bol.com
Koop bij bol.com

Wat vonden jullie van de Touching Juliette serie?

11 gedachten over “Recensie – Vertrouw Me – Tahereh Mafi

  1. Je bent wel heel vurig 🙂 Misschien probeer ik het toch maar eens. En eigenlijk is een serie boeken toch gewoon één dik boek in delen gesplitst?

  2. Ik heb vertrouw me ook zo snel uitgelezen! Tahereh Mafi heeft het echt goed gedaan met dit boek! Ga je ook futhermore lezen die deze zomer uitkomt bij Blossom Books?

  3. Ik heb dit boek vandaag uitgelezen, en OH MY GOD. Het was zoooo spannend! Zeker een van mijn favo series!!!!!! Oke dus, ik zeg het eerlijk, Ik ben ook helemaal team Warner geworden na dit boek, in Breek me was ik al aan het twijfelen tussen de 2 maar nu dus echt absoluut niet meer! Maar de gaafste fictional boy vind ik toch wel Kenji 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s