Floortje naar het einde van de wereld

Eén van mijn favoriete televisieprogramma’s is Floortje Naar Het Einde Van De Wereld. In dit programma op NPO3 reist Floortje Dessing naar alle uithoeken van onze aarde.Sinds ik dit programma ken ben ik stinkend jaloers op Floortje, ik zou er alles voor overhebben om haar job te mogen uitvoeren. Totdat dat zover is (haha), kijk ik dus met veel plezier naar haar programma.

Het programma zelf is ontzettend inspirerend. Ik kijk het meestal nooit op woensdagavond, maar kijk het terug via Uitzending Gemist. Tijdens het programma komen er allerlei inspirerende verhalen en mensen voorbij die vertellen over hun aparte levenswijze. Zo is er een aflevering waarin een vrouw verteld hoe ze verliefd werd op een medicijnman en midden in de jungle gaat wonen. Maar ik heb ook een aflevering gezien waar Floortje een aantal dagen met een gezin meeleeft die rondreizen in een oude Oldtimer. Of wat dacht je van het bezoeken van een eiland waar maar 20 mensen wonen?

Elk verhaal is weer anders en dat is zo ontzettend leuk. Er worden verhalen verteld die anders niet verteld zouden worden, en dat vind ik heel mooi aan dit programma. Natuurlijk vraag ik mezelf tijdens het kijken continu af: Zou ik dit aandurven? Zou ik tegen zulke isolatie kunnen?
Van mezelf ben ik best een einzelgänger, maar ik weet niet of ik om zou kunnen gaan met amper mensen om me heen, geen internet en geen warm water.

Juist omdat we tegenwoordig zo gehecht (en verslaafd?) zijn aan de eeuwige drang om bereikbaar te zijn, vind ik het interessant om te kijken hoe mensen die dat allemaal niet hebben leven. Zij zijn heel gelukkig (of misschien zelfs gelukkiger) zonder een smartphone, whatsapp of Youtube. Zij hebben genoeg aan elkaar en ‘echt’ contact in plaats van contact via een schermpje.

Het programma laat je ontzettend goed nadenken over allerlei dingen en dat is ook wat het zo leuk maakt. Daarnaast zijn de beelden die geschoten zijn adembenemend mooi, en is Floortje gewoon een hartstikke leuke vrouw wie dit programma perfect presenteert in mijn ogen.

Floortje naar het Einde van de Wereld is dus woensdag om 21:20 te zien op NPO3.

Kennen jullie Floortje Dessing? Wat vinden jullie van haar programma?

4 gedachten over “Floortje naar het einde van de wereld

  1. Ik vind dit ook zo’n leuk programma! Ik denk niet dat ik zo afgelegen zou kunnen wonen, maar je gaat er wel over nadenken inderdaad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s