Boeken die ik nog vóór 2016 wil lezen

Of we het nou willen of niet, 2016 staat alweer om de hoek. Het is echt ongelofelijk hoe snel de tijd gaat. Over twee maanden zitten we al in het nieuwe jaar! Dat is net zo lang als dat school weer begonnen is.
Mijn Reading Challenge heb ik afgelopen maand gehaald (jeej!), maar natuurlijk blijf ik lekker doorlezen. Er zijn echt nog een paar boeken die ik al lange tijd in mijn kast heb staan en die ik heel graag wil lezen, alleen komt het er niet van. Daarom heb ik een lijstje opgesteld met boeken die ik sowieso voor 2016 wil lezen!

Boeken die ik voor 2016 wil lezen

1. Een New Adult boek
Ik heb dit jaar twee New Adult boeken aan mijn collectie kunnen toevoegen, maar ik heb er nog geen een gelezen. Ik riep het hele jaar door dat New Adult niks voor mij is, maar dat kan ik natuurlijk niet zeggen zonder dat ik het op zijn minst geprobeerd heb.

2. Stad van Glas – Cassandra Clare
In februari las ik het tweede deel van The Mortal Instruments: Stad van Vuur. Ik vond dat boek ontzettend leuk, en ik had het derde deel ook al staan, alleen heb ik het nog steeds niet gelezen! In mijn ‘boeken die ik meeneem op vakantie‘ zeg ik leuk dat ik dit boek mee op vakantie zou nemen, maar uiteindelijk heb ik dat niet gedaan. Ik vind het echt stom dat ik deze nog steeds niet heb gelezen, want ik vind de boeken hartstikke leuk!

3. Pupil – Julie Kagawa
Dit boek kocht ik toen ik in Den Bosch was, maar staat ook nog steeds ongelezen in mijn boekenkast. Na de signeersessie met Julie Kagawa besloot ik dat ik dit boek echt snel moet gaan lezen, want ik heb er letterlijk alleen nog maar goede dingen over gehoord.

4. Verbreken – Lauren Destefano
Het laatste deel in de Chemical Garden trilogie! Dit boek ruilde ik nog niet zo lang geleden met een meisje, maar ik wil hem eigenlijk wel voor 2016 lezen omdat ik dan deze trilogie kan ‘afsluiten’, haha. Dat geeft me altijd een goed gevoel! Ik vond het eerste deel super leuk en vernieuwend, het tweede deel vond ik in het begin een beetje saai maar daarna héél spannend en ik ben heel benieuwd hoe dit verhaal zal aflopen.
En leuk feitje, mijn naam komt in dit boek voor! Rowan is de broer van de hoofdpersoon Rhine. Haha, het blijft gek. Vooral als ‘jouw’ naam een jongen is.

5. De 5e golf – Rick Yancey
Ik heb al veel goede verhalen over dit boek gehoord, en het verhaal wordt verfilmd en komt volgens mij in januari 2016 in de bioscoop! Voor die tijd wil ik hem natuurlijk zeker gelezen hebben. De trailer heb ik – helaas – al gezien, dus ik weet wel een beetje waar het over gaat, maar ik ben nog steeds heel benieuwd naar het verhaal.

6. De Wraak van Zeven – Pittacus Lore
Jaaa ik kan niet wachten om dit boek te lezen! Ik ben gek op de Loriën kronieken en de boeken zijn stuk voor stuk zo spannend, dat ik best hoge verwachtingen heb van dit boek. Hij ligt al klaar op mijn nachtkastje, maar op dit moment deal ik nog met een bookhangover van de Touching Juliette serie, haha. Hopelijk is die snel over zodat ik in dit boek kan beginnen.

Zes boeken in twee maanden is heel haalbaar voor mij, en in de kerstvakantie lees ik altijd extra veel, dus ik hoop dat het me gaat lukken!

Welk boek wil jij nog heel graag voor 2016 lezen?

9 gedachten over “Boeken die ik nog vóór 2016 wil lezen

 1. Pupil van Julie Kagawa moet ik ook nog zien te lezen vóór 2016. En ik moet ook nog de serie the call of forgotten van Julie Kagawa lezen. liefs 🙂

 2. Ik vond The 5th Wave echt niks, maar ik ben duidelijk van een andere generatie en een andere smaak 🙂 Maar er zitten zulke rare zinnen in, en het verhaal is zo gekunsteld, dat ik het boek echt 4x in een hoek heb gesmeten. Ik heb het alleen uitgelezen omdat er geen ander boek voorhanden was, en internet ook niet echt snel was. Het ligt nu ergens in het noorden van Engeland stof te vergaren. Als ik het volgend jaar ophaal, en je vind het wél een leuk boek, dan stuur ik het je op, in het Engels.
  … want ik kan geen boeken weggooien, ook niet als ik ze niet goed vind.
  Je hebt me wel overtuigd, trouwens, dat ik iets van Kagawa moet lezen. Ik zet ze op mijn kerstkadolijstje…

  1. Haha deal! Ik zal je laten weten wat ik er van vind. Maar wat doet dat boek in Engeland nu dan..?
   En Julie Kagawa is zeker een aanrader ja!

 3. The Mortal Instruments wil ik al echt jaren lezen maar het komt er nooit van. Ik moet morgen écht eens langs de bibliotheek. Ik heb er al zoveel goeds over gehoord! Veel succes met het afwerken van je lijstje. Hopelijk kan je ze alle zes inderdaad nog uitlezen 😉 xoxo

   1. Zou je de Nederlandstalige versie aanraden? Ik lees altijd (maar dan ook echt altijd) in ’t Engels maar ik zie dat mijn bibliotheek die niet heeft. Zou ik het erop wagen en de Nederlandstalige versie eens proberen? 😀

   2. Ik lees ze in het Nederlands en vind dat heel leuk! Maar ik lees niet zo vaak YA in het Engels dus ik kan het niet zo goed vergelijken eigenlijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s