Recensie: Breek Me – Tahereh Mafi

Ik weet niet hoe Tahereh Mafi het doet, maar bij elk deel van de Touching Juliette serie laat ze me boos, verdrietig, gelukkig, blij en verward achter. En dat allemaal tegelijk. Op de laatste dag van Boektober las ik Breek Me uit, het tweede deel in de Touching Juliette serie. En ja, ik ben gebroken.

breek me

Algemene gegevens
Titel: Breek Me
Auteur: Tahereh Mafi
Uitgeverij: Blossom Books
Aantal pagina’s: 464
Genre: Dystopia, Romantiek
Serie: Touching Juliette #2

Het verhaal

Hij zal mij vinden. Ik vind hem eerst.

Hoop, denk ik steeds vaker, is een gevaarlijk, angstaanjagend iets.

In dit intense vervolg op Vrees me moet Juliette keuzes maken die haar leven voor altijd zullen veranderen. Ze zal een keuze moeten maken tussen wat ze wil en wat ze denkt dat juist is. Ze zal een keuze moeten maken tussen goed en kwaad. Ze zal moeten kiezen tussen vechten of vluchten. En misschien moet ze zelfs een keuze maken tussen haar hart – en het leven van Adam.

Mijn mening
Eerlijk gezegd was ik een beetje bang om aan dit boek te beginnen. Vrees Me had zo’n verpletterende indruk gemaakt dat ik bang was dat Breek Me erg zou tegenvallen. Ik kan je alvast vertellen dat Breek Me al mijn verwachtingen heeft overtroffen. Ik ben op het moment dat ik dit schrijf nog steeds sprakeloos – ik heb hem gisternacht uitgelezen – dus dat zegt zeker iets over de kwaliteit van het boek.

Tahereh Mafi heeft een hele eigen schrijfstijl die ik echt geweldig vind. Al haar beeldspraak en metaforen kan ik ontzettend waarderen. De gevoelens van Juliette komen namelijk heel goed over, het was net alsof ik in Omega Point zelf was en of ik het verhaal van heel dichtbij beleefde.

Op het gebied van Adam en Warner ben ik nog steeds verward (eigenlijk net als Juliette). Op het moment dat Juliette bij Adam is, ben ik ‘team’ Adam, maar als ze met Warner is schreeuwt alles in me dat ze voor Warner moet kiezen. Daarbij komt op de helft van het verhaal zo’n enorme plottwist (die ik totáál niet zag aankomen) waardoor je soms bijna vergeet adem te halen. Er gebeurt zoveel in het boek dat je soms echt even moet bijkomen tussen de pagina’s door.

Wat de romantische scenes betreft, die konden van mij wel eeuwig duren. Tahereh Mafi schrijft met zoveel intensiteit en gevoel dat het van de pagina’s afspat. Meerdere malen was ik zó jaloers op Juliette, maar ook zo gefrustreerd omdat het nooit helemaal afliep hoe ik wilde.

De laatste paar hoofdstukken zijn bloedstollend spannend. Mijn ogen vlogen over de pagina’s omdat ik móest weten hoe het zou aflopen, maar tegelijkertijd wilde ik ook niet verder lezen omdat Juliette, Adam en Warner nog niet wilde verlaten. Gelukkig zijn hierna nog twee delen, maar ik weet echt niet wat ik met mijn leven moet als ik die ook uit heb.

Volgens mij is het wel duidelijk wat ik van dit boek vind, en komt het ook niet als een verrassing als ik zeg dat ik dit boek vijf sterren geef. Als het kon zou ik er zes geven. Of tien. Maar regels zijn regels hè. 😉

5 sterren

Koop bij bol.com

Wat vond jij van de Touching Juliette-serie? 
Breek Me is voor €12,50 te koop op bol.com

5 gedachten over “Recensie: Breek Me – Tahereh Mafi

  1. Niks mis met lekkere romance novels 🙂 Maar ik ben niet zo van de torn-between-two-lovers verhalen. Ik word daar een beetje ongeduldig van. Ik sla deze dus even over.

    1. Dat begrijp ik heel goed! Ik vind het hele concept van ‘love triangles’ ook best wel uitgemolken eigenlijk.. Maar op éen of andere manier vond ik het bij deze boeken wel een hoop toevoegen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s