1000 vragen aan jezelf – #1

Ik hoor jullie denken: niet wéér een blogger die deze vragenlijst gaan invullen. Maar ja, je hebt het goed gezien. Ik zag deze vragenlijst bij ontzettend veel bloggers voorbij komen en hoewel ik ze niet allemaal heb gelezen, vond ik de vragen wel heel interessant om in te vullen. Niet alleen voor jullie, maar ook voor mezelf! Ik heb gemerkt dat ik mezelf namelijk ook een stuk beter leer kennen door deze vragen!

tumblr_n3nedt38dz1rjqfauo1_500

1. Met wie kun je het best opschieten?
Mijn ouders, mijn zusje Valerie en mijn twee beste vriendinnen Amy en Sanne. Ohja, en mijn kat Saar natuurlijk.

2. Waar besteed je teveel tijd aan?
Aan mijn telefoon. Als ik dat ding minder zou gebruiken zou ik echt veel meer tijd overhouden voor bijvoorbeeld lezen. Daarnaast gebruik ik mijn telefoon ook altijd als uitstelgedrag als ik aan school moet. Best vervelend, eigenlijk.

3. Om welke grappen kun je heel hard lachen?
Dat is een moeilijke vraag! Ik hou van scherpe opmerkingen die je niet zag aankomen, en gewoon alle inside jokes die ik met mijn zusje en vriendinnen heb. En dat zijn er nogal wat, haha.

4. Wanneer heb je voor het laatst iets voor het eerst gedaan?
Ik ben laatst voor het eerst naar een signeersessie geweest!

5. Huil je makkelijk in het bijzijn van anderen?
Niet echt, maar als ik me echt rot voel kan ik wel altijd goed uithuilen bij mijn moeder. Dat lucht altijd enorm op. Gelukkig gebeurt dat niet zo vaak. Ik huil niet snel van verdriet, maar wel heel snel bij films of series, haha.

6. Waar bestaat je ontbijt uit?
Verschilt per dag. Soms ontbijt ik met een boterham, maar meestal met yoghurt en muesli. Zondag hebben we altijd uitgebreid ontbijt met broodjes uit de oven en een eitje.

7. Wie heb je voor het laatst een kus gegeven?
Mijn kat Saar (the sad life of a cat woman)

8. Waarin lijk jij op je moeder?
Toevallig, hier had ik het laatst nog met mijn moeder over. Qua gedrag lijk ik toch meer op mijn vader, maar iets wat mijn moeder en ik delen is dat we heel snel heel enthousiast kunnen zijn over iets. En we zijn bijna nooit chagrijnig.

9. Wat doe je ’s ochtends als eerst?
De wekker uitzetten en mijn mobiel checken.

10. Ben je een goede voorlezer?
Ik heb al lang niet voorgelezen, maar op de basisschool vonden ze altijd dat ik mooi kon voorlezen.

11. Tot welke leeftijd geloofde je in Sinterklaas?
Volgens mij tot groep vier, dus dan ben je 7 of 8 volgens mij?

12. Wat wil je nog graag kopen?
Ehm, zo’n 200 boeken ongeveer? Haha. Daarnaast zou ik graag een nieuw windscherm op mijn scooter willen. Helaas is die laatst gesneuveld en nu is het zo koud op de scooter! Ohja, en wat dingetjes om mijn wintergarderobe mee aan te vullen!

13. Welke karaktereigenschappen zou je graag willen hebben?
Ik ben best tevreden met mijn karakter, maar ik zou willen dat ik soms wat beter ‘nee’ kon zeggen zonder me schuldig te voelen. 

14. Wat is je favoriete TV programma?
Ik kijk weinig TV, maar twee programma’s die ik elk jaar weer volg zijn Expeditie Robinson en Wie is de Mol. En Miljoenenjacht vind ik ook erg leuk!

15. Wanneer ben je voor het laatst in een pretpark geweest?
Pfoe, dat is alweer een tijdje terug. Volgens mij was dat de Winterefteling vorig jaar in de kerstvakantie.

16. Hoe oud hoop je te worden?
Zo oud dat ik kan zien dat mijn kinderen gelukkig gesetteld zijn en dat ik weet dat ik ze veilig kan achterlaten.

17. Aan welke vakantie denk je met wee moed terug?
Geen enkele vakantie.

18. Hoe voelt liefdes verdriet voor jou?
Heel erg rot. Gelukkig is het alweer een hele tijd geleden dat ik liefdesverdriet had, maar daar was ik toen goed kapot van. Als in: veel huilen, weinig eten, weinig slapen en de hele dag met een brok in je keel rondlopen.

19. Had je liever anders willen heten?
Vroeger had ik echt een grote hekel aan mijn naam. Vooral omdat bijna niemand hem goed kon uitspreken. Voluit heet ik Rowan-Anne, en veel mensen spraken dat uit als Rowanne of Rowan-Ann (op zijn Engels). Daarnaast hoor ik de opmerking: ‘is dat geen jongensnaam?’ veel te vaak. Nu ik mijn naam steeds vaker tegenkom in boeken/series vind ik hem eigenlijk steeds mooier worden. Ik ben blij dat ik geen standaard naam heb gekregen van mijn ouders. Dus nee, ik had niet liever anders willen heten.

20. Waarin heb je aan jezelf getwijfeld?
Soms denk ik dat ik dingen niet kan, terwijl het me meestal best wel lukt. Vaak zijn dit dingen zoals tentamens, mijn rijbewijs et cetera.

21. Maakt het veel uit wat anderen van je zeggen?
Natuurlijk vind ik het fijn als mensen me aardig vinden. Het is naar om te horen dat iemand je niet leuk vindt. Ik denk dat ik hier een beetje tussenin val. Van sommige mensen kan het me werkelijk geen moer schelen wat ze van me vinden, maar van mensen die ik erg mag hoop ik natuurlijk dat dat gevoel wederzijds is, haha.

22. Wat is je favoriete dagdeel?
De ochtend! Hierin ben ik het meest productief en voel ik me het fitst. Vooral als ik een ochtend vrij heb geniet ik er met volle teugen van.

23. Kun je goed koken?
Mwah, volgens mij wel prima. Ik kook af en toe thuis en er is nog nooit iets mislukt. *klopt het af*

24. Op welk seizoen lijk je het meest?
Ik denk de zomer. Ik ben bijna altijd vrolijk en zie het leven altijd van de zonnige kant. Daarnaast ben ik volgens mij niet heel onvoorspelbaar zoals de herfst of lente.

25. Wanneer heb je voor het laatst een dag helemaal niets gedaan?
Dat komt helemaal niet vaak voor, maar toevallig was dat de zaterdag na mijn tentamenweek (24 oktober). Die dag las ik in een uurtje Verwoest Me van Tahereh Mafi uit, blogde ik lekker veel en keek ik een paar afleveringen Reign. ’S avonds maakte ik ewrtensoep met mijn moeder en hebben we de hele avond gekaart. Het was lang geleden dat ik echt zo’n luierdagje had.

26. Was je een gelukkig kind?
Ja, ik heb echt een hele fijne jeugd gehad (op een paar gebeurtenissen na), waar ik mijn ouders ontzettend dankbaar voor ben.

27. Koop je vaak bloemen?
Hm, eigenlijk niet. Soms krijg ik ze mee van mijn werk als ik tot sluitingstijd moet werken, maar zelf koop ik ze vrijwel nooit.

28. Wat is je droom?
Ik heb vele dromen, maar mijn grootste is op dit moment dat ik later journalist wordt en daardoor de hele wereld over kan reizen en de meest bijzondere plekken mag zien. Eigenlijk is het beroep van Floortje Dessing gewoon mijn droom, that lucky bastard.

29. In hoeveel huizen heb je gewoond?
Twee. Mijn ouders zijn gescheiden dus toen ik vijftien was kreeg ik er een huis bij waar ik de helft van de week woon.

30. Wat is jouw Guilty Pleasure?
Lezen en series kijken met veel thee en snacks.

4 gedachten over “1000 vragen aan jezelf – #1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s