Van Noordwijk naar Katwijk (en weer terug)

Afgelopen zondag besloten ik, mijn moeder en mijn zusje (letterlijk) de stoute schoenen aan te trekken en een strandwandeling te gaan maken. Het was prachtig weer voor november, en aangezien dat mooie weer ieder moment over kan zijn wilde we eruit halen wat erin zat. We besloten het meteen maar goed aan te pakken en liepen van Noordwijk naar Katwijk, en ook weer terug.

exfQbX5wvAr777E6lJxx_qFeGiA6LC-r8XBBzYvN_rQ

We vertrokken rond half tien ’s ochtends en zaten een beetje te dubben in de auto, want het was hartstikke mistig! Dat was wel een beetje een bummer, maar we besloten gewoon door te rijden met de hoop dat het bij de kust wel op zou trekken. Gelukkig was dat ook het geval, op het strand was het helemaal niet mistig, behalve toen we bijna weer naar huis gingen!

Mist

Naar Noordwijk is het vanaf ons huis ongeveer drie kwartier rijden, dus we waren er om kwart over tien. Doordat het wat mistig was konden we Katwijk niet zien in de verte, maar we begonnen maar gewoon te lopen. Het was helemaal niet koud en we hebben zelfs mensen ín de zee gezien. Dat ging ons een beetje te ver. 😉

JswOC-3MIVe7O3wlddtmNWU_qHWu4bF9J7B4QcpKD-E

vhn6n84PHMm_8vO_DjRWhLL36NjY5GgpAd-ar-UJyC4

6Si4kTBAStjvgNJygVig6eXFfYNDPUZrhHdqz4UCBBQ

Het wandelen naar Katwijk duurde eigenlijk niet eens zo heel lang, vooral omdat je erg bezig met met de omgeving. Er hing een hele leuke sfeer omdat iedereen lekker actief bezig was. Er waren héél veel honden en volgens mij was er ook een soort mountainbikewedstrijd, want ik heb echt honderden mountainbikes voorbij zien komen haha.

kgHflDYfarz69UrOIbcC10A0ytnByCaXe0n-NMeCNEU

Eenmaal in Katwijk aangekomen rustten we even uit in een strandtent, waar ik een verse muntthee bestelden. Ik denk dat we ongeveer een halfuur daar gezeten hebben, en toen moesten we nog terug. Daar had ik op dat moment echt geen zin in, maar toen we eenmaal weer aan het lopen waren viel het heel erg mee.

1EJ6k0DTB8q_AjtFzeWQkjEqpGNAxNB4tZyybeCv7_A

Onderweg kochten we bij een snackbar-kar(?) wat te drinken. Ik ging natuurlijk voor ijsthee. 🙂 Op de terugweg werd het vloed en ineens heel mistig, dus je moest goed uitkijken waar je liep (zodat je niet ingesloten werd door het water).

RZPulK5bKT-bimfE9l2_HBdYUw7ysAnIp36nizTsf4U

hdBu2ZxzQXhx5W5SXC-gjFIdBYa8CoxzsJdjBnk6LlMToen we weer terug waren in Noordwijk beloonde mama ons met een lekkere portie kibbeling. Hier had ik me al de hele dag op verheugd haha, en het smaakte extra goed na zo actief te zijn geweest. Na de kibbeling wilde mama nog een toetje, dus kochten we ook nog een ijsje.

Het was een hele leuke dag en ik wil dit zeker nog eens vaker doen, want een strandwandeling is echt heel leuk!

Kom jij vaak op het strand? 

15 gedachten over “Van Noordwijk naar Katwijk (en weer terug)

  1. Ziet er uit als een leuke dag zo. Lekker uitwaaien aan het strand.

    Ik kom oorspronkelijk uit Zeeuws-Vlaanderen en woonde daar in een vissersdorpje super dicht bij het strand maar ik ging echt nooit naar het strand. 😂 Echt heel erg.

  2. Wij gaan vooral in de zomer vaak naar het strand, maar als we met dit weer dicht bij het strand zouden zijn, zal het me niets verbazen als wij ook een wandeling zouden maken!

  3. Het grappige is dat ik de afgelopen jaren meer op een Noord-Engels strand ben geweest, dan op de Nederlandse stranden. Maar nu we een hond hebben, ga ik me er sterk voor inzetten om komende lente toch even met de hond naar het strand te gaan. Is zo leuk 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s